Crypto nieuws

Strike biedt Argentijnen verlichting tijdens de hyperinflatie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Argentijnse economie heeft te maken met groeiende onevenwichtigheden. Verwacht wordt dat inflatie in 2022 stijgt met ruim 60%.

7,9% BBP

Verschillende onderzoekers hebben hun bezorgdheid geuit. Zij vermoeden een scenario waarbij de inflatie boven de 60% uit stijgt. Sebastian Galiani van de Universiteit van Maryland beaamt dit.

De voormalig staatssecretaris voor economisch beleid waarschuwt voor het begrotingsrapport.Deze zal aan het einde van het jaar waarschijnlijk 7,9% van het bbp bedragen.

Toenemende bezorgdheid

Argentinië wordt geteisterd door een geschiedenis van economische onrust. In 2021 bereikt de inflatie 55%. Dit jaar zal het bbp naar verwachting met 12% krimpen.

Het land heeft 8 valuta crisissen doorgemaakt sinds de oprichting van de centrale bank. Halverwege 2020 stijgt het armoedecijfer in Argentinië tot 42%.

2021 kent nog meer stijgingen. Het land is getroffen door de ergste recessie in twee decennia dankzij de wereldwijde Covid-19 pandemie.

Argentijnse Peso

De nationale munt van Argentinië heeft hetzelfde lot ondergaan. In 1991 lanceert Argentinië de Argentijnse Peso. Een munt die gekoppeld is aan de dollar.

De dollarisering heeft nooit plaatsgevonden. De overheidsuitgaven stijgen waarna de devaluatie van de Peso in 2001 begint. Dollars worden de primaire rekeneenheid van Argentinië.

Crypto als redmiddel

Strike is de grootste digitale wallet ter wereld. Het is gebouwd op het Bitcoin Lightning Netwerk. Op dit moment onderneemt het stappen om Argentinië uit deze situatie te kunnen redden.

Het platform stelt een aantal van zijn diensten beschikbaar aan de Argentijnen. Dit om hoop te bieden aan een bevolking die lijdt onder de hyperinflatie.

Opwindend land

Strike geeft de kracht van Bitcoin vrij voor binnenlandse en internationale toepassingen. Voor zowel de inwoners als de bedrijven van Argentinië.

Argentinië heeft één van de hoogste adoptie percentages voor cryptocurrencies ter wereld. Oprichter van Strike Jack Mallers laat via Twitter weten:

“Argentinië is één van de meest opwindende landen voor het opbouwen van de Bitcoin economie. Mede door Bitcoin te gebruiken als een superieur actief en een superieur betalingsnetwerk.”

De CEO van Strike voegt daaraan toe:

“Met de lancering levert Strike een betrouwbare en superieure financiële ervaring. Het land heeft te maken met inflatie, roofzuchtige betaal netwerken en onbruikbare transacties.”

Superieure ervaringen

De bovengenoemde ontwikkeling zorgt voor een superieure financiële ervaring. Iets wat de huidige financiële instellingen niet kunnen bieden aan de Argentijnse bevolking.

Strike is ook beschikbaar in andere Amerikaanse staten en El Salvador. Gebruikers kunnen direct en zonder kosten geld ontvangen van elke Bitcoin of Lightning Network wallet ter wereld.

Positieve reacties

Deze stap levert een grote hoeveelheid positieve reacties op van crypto-enthousiastelingen. De oprichter van Lyn Alden Investment Strategy ziet het als de perfecte oplossing.

Lyn Alden zegt:

“Het uitbreiden van een Bitcoin of Lightning operatie lijkt een fatsoenlijke product-markt fit. Zeker in een land met een inflatiepercentage van 50% en 45 miljoen inwoners.”

Er wordt nog steeds gespeculeerd over de genoemde stap. Gezaghebbende vragen zich af of het in staat is om het probleem van Argentinië op te lossen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.