Crypto nieuws

Strike biedt Argentijnen verlichting tijdens de hyperinflatie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Argentijnse economie heeft te maken met groeiende onevenwichtigheden. Verwacht wordt dat inflatie in 2022 stijgt met ruim 60%.

7,9% BBP

Verschillende onderzoekers hebben hun bezorgdheid geuit. Zij vermoeden een scenario waarbij de inflatie boven de 60% uit stijgt. Sebastian Galiani van de Universiteit van Maryland beaamt dit.

De voormalig staatssecretaris voor economisch beleid waarschuwt voor het begrotingsrapport.Deze zal aan het einde van het jaar waarschijnlijk 7,9% van het bbp bedragen.

Toenemende bezorgdheid

Argentinië wordt geteisterd door een geschiedenis van economische onrust. In 2021 bereikt de inflatie 55%. Dit jaar zal het bbp naar verwachting met 12% krimpen.

Het land heeft 8 valuta crisissen doorgemaakt sinds de oprichting van de centrale bank. Halverwege 2020 stijgt het armoedecijfer in Argentinië tot 42%.

2021 kent nog meer stijgingen. Het land is getroffen door de ergste recessie in twee decennia dankzij de wereldwijde Covid-19 pandemie.

Argentijnse Peso

De nationale munt van Argentinië heeft hetzelfde lot ondergaan. In 1991 lanceert Argentinië de Argentijnse Peso. Een munt die gekoppeld is aan de dollar.

De dollarisering heeft nooit plaatsgevonden. De overheidsuitgaven stijgen waarna de devaluatie van de Peso in 2001 begint. Dollars worden de primaire rekeneenheid van Argentinië.

Crypto als redmiddel

Strike is de grootste digitale wallet ter wereld. Het is gebouwd op het Bitcoin Lightning Netwerk. Op dit moment onderneemt het stappen om Argentinië uit deze situatie te kunnen redden.

Het platform stelt een aantal van zijn diensten beschikbaar aan de Argentijnen. Dit om hoop te bieden aan een bevolking die lijdt onder de hyperinflatie.

Opwindend land

Strike geeft de kracht van Bitcoin vrij voor binnenlandse en internationale toepassingen. Voor zowel de inwoners als de bedrijven van Argentinië.

Argentinië heeft één van de hoogste adoptie percentages voor cryptocurrencies ter wereld. Oprichter van Strike Jack Mallers laat via Twitter weten:

“Argentinië is één van de meest opwindende landen voor het opbouwen van de Bitcoin economie. Mede door Bitcoin te gebruiken als een superieur actief en een superieur betalingsnetwerk.”

De CEO van Strike voegt daaraan toe:

“Met de lancering levert Strike een betrouwbare en superieure financiële ervaring. Het land heeft te maken met inflatie, roofzuchtige betaal netwerken en onbruikbare transacties.”

Superieure ervaringen

De bovengenoemde ontwikkeling zorgt voor een superieure financiële ervaring. Iets wat de huidige financiële instellingen niet kunnen bieden aan de Argentijnse bevolking.

Strike is ook beschikbaar in andere Amerikaanse staten en El Salvador. Gebruikers kunnen direct en zonder kosten geld ontvangen van elke Bitcoin of Lightning Network wallet ter wereld.

Positieve reacties

Deze stap levert een grote hoeveelheid positieve reacties op van crypto-enthousiastelingen. De oprichter van Lyn Alden Investment Strategy ziet het als de perfecte oplossing.

Lyn Alden zegt:

“Het uitbreiden van een Bitcoin of Lightning operatie lijkt een fatsoenlijke product-markt fit. Zeker in een land met een inflatiepercentage van 50% en 45 miljoen inwoners.”

Er wordt nog steeds gespeculeerd over de genoemde stap. Gezaghebbende vragen zich af of het in staat is om het probleem van Argentinië op te lossen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.