Crypto nieuws

Techgigant Nvidia pakt metaverse bug aan en lanceert Omniverse

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Instellingen en gebruikers willen het metaverse platform zo snel mogelijk omarmen. Het aantal metaverse gebruikers is tussen 2020 en 2021 met een factor 10 gestegen.

Brede integratie

Metaverse platformen kennen een brede integratie. Met crypto tokens, gedecentraliseerde financiële diensten en niet-fungibele tokens. Dit creëert een nieuwe online ervaring die snel nieuwe gebruikers aantrekt.

Ook PricewaterhouseCoopers in Hong Kong heeft de metaverse ruimte verkent. Het bedrijf heeft een ruimte gekocht binnen de metaverse game Sandbox.

Nvidia maakt een inhaalslag

Blockchain, metaverse en de NFT technologie zijn klaar voor de Consumer Electronics Show. Een jaarlijks evenement met tentoonstellingen. Onder meer van van de nieuwste technologische ontwikkelingen en toespraken.

Ook bedrijven zoals LG, Samsung, Amazon en Sony zijn aanwezig. Techgigant Nvidia stelt zijn eigen metaverse concept ten toon. Het betreft een 3D samenwerkingsplatform voor het ontwerpen en simuleren van virtuele werelden.

Gratis beschikbaar

Omniverse is gratis te gebruiken voor ontwerpers en kunstenaars. Het concept is beschikbaar voor GeForce RTX en Nvidia RTX GPU gebruikers.

Nvidia rolt ook nieuwe functies en integraties uit voor het product. Het bedrijf noemt dit de metaverse voor ingenieurs. Zij kunnen toonaangevende toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het creëren van 3D assets en scènes. 

Digitaal kunstenaar Zhelong Xu zegt:

“Met deze technologie krijgen content creators meer dan alleen een snelle renderer. Nvidia Omniverse en RTX geven kunstenaars een krachtig platform met veel mogelijkheden.”

Nieuwe functies

Het techbedrijf kondigt de uitbreiding van Omniverse aan met nieuwe functies. Zoals de tool Nucleus Cloud, nieuwe connectoren, extensies en asset bibliotheken. Allen gebouwd door Nvidia partners.

De nieuwe ecosysteem partners zijn onder meer 3D marktplaatsen en digitale activa bibliotheken. Zoals TurboSquid, CGTrader en Sketchfab.

100.000 downloads

De ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van Omniverse. Omniverse lanceert begin vorig jaar in bèta. Een betaalde abonnement versie voor bedrijven volgt in november. 

Nvidia zegt dat Omniverse inmiddels door meer dan 100.000 makers is gedownload. CEO Jensen Huang deelt afgelopen zomer een soortgelijk doel op Computex.

Samsung, Sony en andere bekende organisaties hebben ook metaverse geïntegreerd. Er wordt verwacht dat er snel meer zullen volgen. Ondernemingen kunnen blockchain technologie gebruiken om bedrijfsmodellen in de metaverse te creëren. 

Zo kan efficiëntie en cross compatibiliteit met de echte wereld worden bereikt. Waar 2021 het jaar van deFi en NFT was, wordt 2022 het jaar van de metaverse.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.