Crypto nieuws

  Techgigant Nvidia pakt metaverse bug aan en lanceert Omniverse

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Instellingen en gebruikers willen het metaverse platform zo snel mogelijk omarmen. Het aantal metaverse gebruikers is tussen 2020 en 2021 met een factor 10 gestegen.

  Brede integratie

  Metaverse platformen kennen een brede integratie. Met crypto tokens, gedecentraliseerde financiële diensten en niet-fungibele tokens. Dit creëert een nieuwe online ervaring die snel nieuwe gebruikers aantrekt.

  Ook PricewaterhouseCoopers in Hong Kong heeft de metaverse ruimte verkent. Het bedrijf heeft een ruimte gekocht binnen de metaverse game Sandbox.

  Nvidia maakt een inhaalslag

  Blockchain, metaverse en de NFT technologie zijn klaar voor de Consumer Electronics Show. Een jaarlijks evenement met tentoonstellingen. Onder meer van van de nieuwste technologische ontwikkelingen en toespraken.

  Ook bedrijven zoals LG, Samsung, Amazon en Sony zijn aanwezig. Techgigant Nvidia stelt zijn eigen metaverse concept ten toon. Het betreft een 3D samenwerkingsplatform voor het ontwerpen en simuleren van virtuele werelden.

  Gratis beschikbaar

  Omniverse is gratis te gebruiken voor ontwerpers en kunstenaars. Het concept is beschikbaar voor GeForce RTX en Nvidia RTX GPU gebruikers.

  Nvidia rolt ook nieuwe functies en integraties uit voor het product. Het bedrijf noemt dit de metaverse voor ingenieurs. Zij kunnen toonaangevende toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het creëren van 3D assets en scènes. 

  Digitaal kunstenaar Zhelong Xu zegt:

  “Met deze technologie krijgen content creators meer dan alleen een snelle renderer. Nvidia Omniverse en RTX geven kunstenaars een krachtig platform met veel mogelijkheden.”

  Nieuwe functies

  Het techbedrijf kondigt de uitbreiding van Omniverse aan met nieuwe functies. Zoals de tool Nucleus Cloud, nieuwe connectoren, extensies en asset bibliotheken. Allen gebouwd door Nvidia partners.

  De nieuwe ecosysteem partners zijn onder meer 3D marktplaatsen en digitale activa bibliotheken. Zoals TurboSquid, CGTrader en Sketchfab.

  100.000 downloads

  De ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van Omniverse. Omniverse lanceert begin vorig jaar in bèta. Een betaalde abonnement versie voor bedrijven volgt in november. 

  Nvidia zegt dat Omniverse inmiddels door meer dan 100.000 makers is gedownload. CEO Jensen Huang deelt afgelopen zomer een soortgelijk doel op Computex.

  Samsung, Sony en andere bekende organisaties hebben ook metaverse geïntegreerd. Er wordt verwacht dat er snel meer zullen volgen. Ondernemingen kunnen blockchain technologie gebruiken om bedrijfsmodellen in de metaverse te creëren. 

  Zo kan efficiëntie en cross compatibiliteit met de echte wereld worden bereikt. Waar 2021 het jaar van deFi en NFT was, wordt 2022 het jaar van de metaverse.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.