Crypto nieuws

Techgigant Nvidia pakt metaverse bug aan en lanceert Omniverse

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Instellingen en gebruikers willen het metaverse platform zo snel mogelijk omarmen. Het aantal metaverse gebruikers is tussen 2020 en 2021 met een factor 10 gestegen.

Brede integratie

Metaverse platformen kennen een brede integratie. Met crypto tokens, gedecentraliseerde financiële diensten en niet-fungibele tokens. Dit creëert een nieuwe online ervaring die snel nieuwe gebruikers aantrekt.

Ook PricewaterhouseCoopers in Hong Kong heeft de metaverse ruimte verkent. Het bedrijf heeft een ruimte gekocht binnen de metaverse game Sandbox.

Nvidia maakt een inhaalslag

Blockchain, metaverse en de NFT technologie zijn klaar voor de Consumer Electronics Show. Een jaarlijks evenement met tentoonstellingen. Onder meer van van de nieuwste technologische ontwikkelingen en toespraken.

Ook bedrijven zoals LG, Samsung, Amazon en Sony zijn aanwezig. Techgigant Nvidia stelt zijn eigen metaverse concept ten toon. Het betreft een 3D samenwerkingsplatform voor het ontwerpen en simuleren van virtuele werelden.

Gratis beschikbaar

Omniverse is gratis te gebruiken voor ontwerpers en kunstenaars. Het concept is beschikbaar voor GeForce RTX en Nvidia RTX GPU gebruikers.

Nvidia rolt ook nieuwe functies en integraties uit voor het product. Het bedrijf noemt dit de metaverse voor ingenieurs. Zij kunnen toonaangevende toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het creëren van 3D assets en scènes. 

Digitaal kunstenaar Zhelong Xu zegt:

“Met deze technologie krijgen content creators meer dan alleen een snelle renderer. Nvidia Omniverse en RTX geven kunstenaars een krachtig platform met veel mogelijkheden.”

Nieuwe functies

Het techbedrijf kondigt de uitbreiding van Omniverse aan met nieuwe functies. Zoals de tool Nucleus Cloud, nieuwe connectoren, extensies en asset bibliotheken. Allen gebouwd door Nvidia partners.

De nieuwe ecosysteem partners zijn onder meer 3D marktplaatsen en digitale activa bibliotheken. Zoals TurboSquid, CGTrader en Sketchfab.

100.000 downloads

De ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van Omniverse. Omniverse lanceert begin vorig jaar in bèta. Een betaalde abonnement versie voor bedrijven volgt in november. 

Nvidia zegt dat Omniverse inmiddels door meer dan 100.000 makers is gedownload. CEO Jensen Huang deelt afgelopen zomer een soortgelijk doel op Computex.

Samsung, Sony en andere bekende organisaties hebben ook metaverse geïntegreerd. Er wordt verwacht dat er snel meer zullen volgen. Ondernemingen kunnen blockchain technologie gebruiken om bedrijfsmodellen in de metaverse te creëren. 

Zo kan efficiëntie en cross compatibiliteit met de echte wereld worden bereikt. Waar 2021 het jaar van deFi en NFT was, wordt 2022 het jaar van de metaverse.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.