Crypto nieuws

Wallet Pay maakt betalingen met Bitcoin, Tether en Toncoin mogelijk op Telegram

Femke Wassink

2023-07-14

Leestijd: 2 minuten

*

Telegram heeft een nieuwe betalingsmogelijkheid. Gebruikers kunnen betalingen verrichten aan handelaren met behulp van Tether, Toncoin en Bitcoin. Wallet Pay laat weten dat dit mogelijk is binnen de Telegram app.

Veilige betalingen met crypto

Wallet Pay is een onderdeel van Wallet. Dit is een crypto- en betalingsoplossing gebaseerd op The Open Network (TON). De betalingsoplossing is geïntegreerd binnen Telegram.

Wallet stelt handelaren en Wallet Pay gebruikers in staat om directe en veilige betalingen te doen voor goederen en diensten met crypto munten zoals Toncoin, Bitcoin en Tether.

"De vlotte en eenvoudige betalingsprocedure vereist slechts enkele klikken in de bot of applicatie van de handelaar op Telegram." Dat laat de TON Foundation weten.

Vooraf bezit crypto niet nodig

Een aantrekkelijk aspect van Wallet Pay is dat gebruikers de cryptocurrencies niet vooraf hoeven te bezitten. Ze kunnen hun Wallet account tijdens het betalingsproces opwaarderen met een bankkaart.

Hoewel Wallet Pay voornamelijk bedoeld is voor transacties tussen consumenten en handelaren, zijn ook peer-to-peer crypto transfers tussen gebruikers mogelijk in Telegram via de @wallet bot.

700 miljoen Telegrammers

De TON Foundation gaf aan dat de integratie van Wallet Pay het voor handelaren mogelijk zou maken om gebruik te maken van de enorme gebruikersgemeenschap van Telegram. Deze bestaat uit meer dan 700 miljoen individuen.

"Verschillende bedrijven kunnen profiteren van de Telegram en TON-ecosystemen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de naadloze betalingsoplossing van Wallet Pay." Dat laat de oprichter van de TON Foundation Andrew Rogozov weten.

"Door het ontwikkelen en promoten van zo'n veelgevraagde functionaliteit, zetten we weer een stap richting de massa-adoptie van cryptocurrency, wat de kernmissie van TON is."

Wallet Pay bot

Gebruikers kunnen de publieke bèta van Wallet Pay uitproberen via de Wallet Pay bot, Ze kunnen zich ook aanmelden als handelaar via de website. Updates over de opschaling en beschikbaarheid van de technologie worden binnenkort verwacht.

The Open Network werd oorspronkelijk ontworpen in 2018 door de oprichters van Telegram Messenger en later overgedragen aan de TON-gemeenschap om de ontwikkeling voort te zetten.

Vorige maand stelde de TON Foundation een verbrandingsmechanisme voor voor het TON-netwerk, waarbij een transactiekosten verbranding van 50% werd voorgesteld.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.