Crypto nieuws

Terra koopt $200M AVAX als reactie op stablecoin Near Protocol

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Terraform Labs en de Luna Foundation Guard kopen een gecombineerde waarde van $200 miljoen aan AVAX tokens. De aankoop wordt gedaan van de Avalanche Foundation. 

Nieuwe USN stablecoin?

De 2 belangrijkste organisaties achter de ontwikkeling van de Terra blockchain doen de aankoop op basis van geruchten. Near Protocol wil mogelijk een nieuwe stablecoin uitbrengen.  

Terraform Labs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Terra blockchain. Het bedrijf ruilt $100 miljoen aan LUNA tokens voor AVAX tokens.

Ecosysteem op één lijn

Daarmee wil het bedrijf de stimulansen van het ecosysteem op één lijn brengen. Dat heeft Terraform recent bekend gemaakt via zijn Twitter account.

De Luna Foundation Guard is een non-profit organisatie. Het bedrijf is gemandateerd om reserves op te bouwen voor de algoritmische UST stablecoin van Terra. 

Stabiliteit versterken

Het bedrijf gebruikt haar eigen UST aandelen. Daarmee koopt het $100 miljoen extra AVAX tokens van de Avalanche Foundation.

Deze aankopen zijn bedoeld om de stabiliteit van de Terra UST stablecoin te versterken. De stablecoin heeft op dit moment een marktkapitalisatie van $16,7 miljard.

UST reserves

De oprichter van Terraform Labs vertelt dat de Luna Foundation Guard AVAX selecteert voor zijn UST reserves. Dat heeft volgens Do Kwon 2 belangrijke redenen. 

Ten eerste vanwege de solide groei in het ecosysteem van de blockchain. Als tweede moet ook de sterke loyaliteit van zijn gebruikers worden benoemd. Kwon laat weten:

"Avalanche is nog steeds een groeiend ecosysteem. Veel ervan wordt gevoed door loyaliteit aan het AVAX token. Gebruikers voelen veel affiniteit met een asset die zich afstemt op AVAX. Voor de gemiddelde Ethereum gebruiker betekent het afstemmen niet heel veel."

Concurrentie

Terra blijft de positie van UST versterken. Toch zoeken concurrenten naar nieuwe manieren. Deze zijn nodig om de stablecoin van zijn troon te kunnen stoten. 

Near Protocol is een Layer-1 blockchain. Het is een concurrent van zowel Ethereum als Terra. Volgens geruchten brengt het een stablecoin uit met de naam USN.

20% versus 19,49%

USN biedt naar verluidt ook een gedecentraliseerd financiering protocol. Die kan gebruikers voorzien van een jaarlijkse procentuele opbrengst van 20% op hun USN deposito.

Dit is vergelijkbaar met het Anchor protocol van het Terra ecosysteem. Deze biedt gebruikers een jaarlijks rendement van 19,49% op de UST deposito.

Superieur aan Ethereum

Do Kwon zet in een post gedetailleerd uiteen wat hij van de plannen begrijpt.  Zoran Kole zegt dat het Near protocol superieur is aan Ethereum en Terra.

Bij zijn uitleg biedt hij gegevens aan van Electric Capital. Deze schetsen de substantiële groei van het Near protocol. Zeker op het gebied van ontwikkeling.

Inhaalrace?

Kole zegt dat de groei en de nieuwe USN stablecoin Near Protocol in staat stellen om Terra in te halen en te overschaduwen. 

Ondanks dat Terra een marktkapitalisatie heeft van $37,2 miljard. De marktwaarde van Near Protocol is op dit moment $11,7 miljard.

"Dit leidt tot een vergelijking van Near met Terra. Zeker wanneer het narratief voor aantrekkelijke stablecoin rendementen zich gaat verspreiden."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.