Crypto nieuws

Terra koopt $200M AVAX als reactie op stablecoin Near Protocol

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Terraform Labs en de Luna Foundation Guard kopen een gecombineerde waarde van $200 miljoen aan AVAX tokens. De aankoop wordt gedaan van de Avalanche Foundation. 

Nieuwe USN stablecoin?

De 2 belangrijkste organisaties achter de ontwikkeling van de Terra blockchain doen de aankoop op basis van geruchten. Near Protocol wil mogelijk een nieuwe stablecoin uitbrengen.  

Terraform Labs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Terra blockchain. Het bedrijf ruilt $100 miljoen aan LUNA tokens voor AVAX tokens.

Ecosysteem op één lijn

Daarmee wil het bedrijf de stimulansen van het ecosysteem op één lijn brengen. Dat heeft Terraform recent bekend gemaakt via zijn Twitter account.

De Luna Foundation Guard is een non-profit organisatie. Het bedrijf is gemandateerd om reserves op te bouwen voor de algoritmische UST stablecoin van Terra. 

Stabiliteit versterken

Het bedrijf gebruikt haar eigen UST aandelen. Daarmee koopt het $100 miljoen extra AVAX tokens van de Avalanche Foundation.

Deze aankopen zijn bedoeld om de stabiliteit van de Terra UST stablecoin te versterken. De stablecoin heeft op dit moment een marktkapitalisatie van $16,7 miljard.

UST reserves

De oprichter van Terraform Labs vertelt dat de Luna Foundation Guard AVAX selecteert voor zijn UST reserves. Dat heeft volgens Do Kwon 2 belangrijke redenen. 

Ten eerste vanwege de solide groei in het ecosysteem van de blockchain. Als tweede moet ook de sterke loyaliteit van zijn gebruikers worden benoemd. Kwon laat weten:

"Avalanche is nog steeds een groeiend ecosysteem. Veel ervan wordt gevoed door loyaliteit aan het AVAX token. Gebruikers voelen veel affiniteit met een asset die zich afstemt op AVAX. Voor de gemiddelde Ethereum gebruiker betekent het afstemmen niet heel veel."

Concurrentie

Terra blijft de positie van UST versterken. Toch zoeken concurrenten naar nieuwe manieren. Deze zijn nodig om de stablecoin van zijn troon te kunnen stoten. 

Near Protocol is een Layer-1 blockchain. Het is een concurrent van zowel Ethereum als Terra. Volgens geruchten brengt het een stablecoin uit met de naam USN.

20% versus 19,49%

USN biedt naar verluidt ook een gedecentraliseerd financiering protocol. Die kan gebruikers voorzien van een jaarlijkse procentuele opbrengst van 20% op hun USN deposito.

Dit is vergelijkbaar met het Anchor protocol van het Terra ecosysteem. Deze biedt gebruikers een jaarlijks rendement van 19,49% op de UST deposito.

Superieur aan Ethereum

Do Kwon zet in een post gedetailleerd uiteen wat hij van de plannen begrijpt.  Zoran Kole zegt dat het Near protocol superieur is aan Ethereum en Terra.

Bij zijn uitleg biedt hij gegevens aan van Electric Capital. Deze schetsen de substantiële groei van het Near protocol. Zeker op het gebied van ontwikkeling.

Inhaalrace?

Kole zegt dat de groei en de nieuwe USN stablecoin Near Protocol in staat stellen om Terra in te halen en te overschaduwen. 

Ondanks dat Terra een marktkapitalisatie heeft van $37,2 miljard. De marktwaarde van Near Protocol is op dit moment $11,7 miljard.

"Dit leidt tot een vergelijking van Near met Terra. Zeker wanneer het narratief voor aantrekkelijke stablecoin rendementen zich gaat verspreiden."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.