Crypto nieuws

Terra oprichter Do Kwon heeft reddingsplan voor de UST stablecoin

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Do Kwon accepteert zijn nederlaag niet. De CEO van Terraform Labs komt 18 uur na de vrije val van LUNA en TerraUSD met een plan dat de gemeenschap kan redden. 

Corrigerende maatregelen

LUNA daalt met 90% ten opzichte van de all-time high. Dat terwijl de stablecoin UST 75% onder de dollar ligt. Daartoe presenteert Kwon verschillende corrigerende maatregelen.

De maatregelen zijn nodig voor het opzetten van een reddingsoperatie. Het plan moet de weggevaagde miljarden van de totale Terraform Labs market cap terughalen.

Dollar koppeling verbroken

Het gedecentraliseerde stablecoin protocol komt op de proppen met een voorlopige oplossing. Dit is nodig omdat de koppeling met de Amerikaanse dollar is verbroken.

De reddingsoperatie moet het branden van UST versterken. Deze is tot nu toe niet effectief geweest in het bereiken van dollar pariteit voor de stablecoin.

Basispool van 50 naar 100 miljoen

Kwon laat via Twitter weten dat zijn team de basispool verhoogt. Deze gaat van 50 naar 100 miljoen speciale trekkingsrechten. De PoolRecoveryBlock wordt verlaagt van 36 naar 18.

Door dit te doen neemt de munt capaciteit toe van 293 miljoen dollar tot ongeveer 1200 miljoen dollar. De tweet van de Terraform Labs oprichter luidt als volgt:

“Ik begrijp dat de laatste 72 uur voor jullie zwaar is geweest. Weet dat ik vastbesloten ben om met ieder van jullie samen te werken om deze crisis te doorstaan. We komen eruit. Samen.” 

"Kwontatief"

Feitelijk gezien betekent dit dat het team 4x zoveel UST slaat als normaal. Het proces waarbij van “niets iets” wordt gemaakt draagt de naam “Kwontatieve versoepeling.”

Het is onduidelijk waarom Kwon op Twitter $1200M gebruikt in plaats van $1,2 miljard. Sommige Twitteraars denken dat de CEO zo de omvang van het probleem wil verzachten.

Ook Adil Abdulali van Securitize Capital geeft zijn commentaar:

"In tegenstelling tot stablecoins zoals USD Coin en Tether is UST een algoritmische stablecoin. Deze wordt niet gedekt door cash reserves. Kijk maar eens naar Circle."

"Deze verzekert de stabiliteit van USDC. Elke USDCoin wordt gedekt door één Amerikaanse dollar. Dit benadrukt het belang van het kiezen van de juiste stablecoin."

Kleine terugval?

Do Kwon blijft de LUNAtics verenigen en het Terraform ecosysteem ondersteunen. Ondanks de monsterlijke taak die het Terra team te wachten staat. Zijn Twitter post luidt:

“De focus van Terra oriënteert zich altijd op de toekomst. Een kleine terugval in mei betekent niet onze ondergang. Kleine obstakels zijn niet bepalend voor wat je kunt bereiken.” 

“Hoe je daarop reageert is wel van belang. De comeback van Terra wordt een lust voor het oog. We zijn hier om te blijven en dat zullen ze weten ook.”

Stel dat de UST dollar pariteit bereikt en LUNA terugkeert naar all-time highs. Dan is het een solide kandidaat om de meest opmerkelijke crypto comeback aller tijden te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.