Crypto nieuws

  Terra oprichter Do Kwon heeft reddingsplan voor de UST stablecoin

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Do Kwon accepteert zijn nederlaag niet. De CEO van Terraform Labs komt 18 uur na de vrije val van LUNA en TerraUSD met een plan dat de gemeenschap kan redden. 

  Corrigerende maatregelen

  LUNA daalt met 90% ten opzichte van de all-time high. Dat terwijl de stablecoin UST 75% onder de dollar ligt. Daartoe presenteert Kwon verschillende corrigerende maatregelen.

  De maatregelen zijn nodig voor het opzetten van een reddingsoperatie. Het plan moet de weggevaagde miljarden van de totale Terraform Labs market cap terughalen.

  Dollar koppeling verbroken

  Het gedecentraliseerde stablecoin protocol komt op de proppen met een voorlopige oplossing. Dit is nodig omdat de koppeling met de Amerikaanse dollar is verbroken.

  De reddingsoperatie moet het branden van UST versterken. Deze is tot nu toe niet effectief geweest in het bereiken van dollar pariteit voor de stablecoin.

  Basispool van 50 naar 100 miljoen

  Kwon laat via Twitter weten dat zijn team de basispool verhoogt. Deze gaat van 50 naar 100 miljoen speciale trekkingsrechten. De PoolRecoveryBlock wordt verlaagt van 36 naar 18.

  Door dit te doen neemt de munt capaciteit toe van 293 miljoen dollar tot ongeveer 1200 miljoen dollar. De tweet van de Terraform Labs oprichter luidt als volgt:

  “Ik begrijp dat de laatste 72 uur voor jullie zwaar is geweest. Weet dat ik vastbesloten ben om met ieder van jullie samen te werken om deze crisis te doorstaan. We komen eruit. Samen.” 

  "Kwontatief"

  Feitelijk gezien betekent dit dat het team 4x zoveel UST slaat als normaal. Het proces waarbij van “niets iets” wordt gemaakt draagt de naam “Kwontatieve versoepeling.”

  Het is onduidelijk waarom Kwon op Twitter $1200M gebruikt in plaats van $1,2 miljard. Sommige Twitteraars denken dat de CEO zo de omvang van het probleem wil verzachten.

  Ook Adil Abdulali van Securitize Capital geeft zijn commentaar:

  "In tegenstelling tot stablecoins zoals USD Coin en Tether is UST een algoritmische stablecoin. Deze wordt niet gedekt door cash reserves. Kijk maar eens naar Circle."

  "Deze verzekert de stabiliteit van USDC. Elke USDCoin wordt gedekt door één Amerikaanse dollar. Dit benadrukt het belang van het kiezen van de juiste stablecoin."

  Kleine terugval?

  Do Kwon blijft de LUNAtics verenigen en het Terraform ecosysteem ondersteunen. Ondanks de monsterlijke taak die het Terra team te wachten staat. Zijn Twitter post luidt:

  “De focus van Terra oriënteert zich altijd op de toekomst. Een kleine terugval in mei betekent niet onze ondergang. Kleine obstakels zijn niet bepalend voor wat je kunt bereiken.” 

  “Hoe je daarop reageert is wel van belang. De comeback van Terra wordt een lust voor het oog. We zijn hier om te blijven en dat zullen ze weten ook.”

  Stel dat de UST dollar pariteit bereikt en LUNA terugkeert naar all-time highs. Dan is het een solide kandidaat om de meest opmerkelijke crypto comeback aller tijden te zijn.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.