Crypto nieuws

Terra oprichter Do Kwon heeft reddingsplan voor de UST stablecoin

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Do Kwon accepteert zijn nederlaag niet. De CEO van Terraform Labs komt 18 uur na de vrije val van LUNA en TerraUSD met een plan dat de gemeenschap kan redden. 

Corrigerende maatregelen

LUNA daalt met 90% ten opzichte van de all-time high. Dat terwijl de stablecoin UST 75% onder de dollar ligt. Daartoe presenteert Kwon verschillende corrigerende maatregelen.

De maatregelen zijn nodig voor het opzetten van een reddingsoperatie. Het plan moet de weggevaagde miljarden van de totale Terraform Labs market cap terughalen.

Dollar koppeling verbroken

Het gedecentraliseerde stablecoin protocol komt op de proppen met een voorlopige oplossing. Dit is nodig omdat de koppeling met de Amerikaanse dollar is verbroken.

De reddingsoperatie moet het branden van UST versterken. Deze is tot nu toe niet effectief geweest in het bereiken van dollar pariteit voor de stablecoin.

Basispool van 50 naar 100 miljoen

Kwon laat via Twitter weten dat zijn team de basispool verhoogt. Deze gaat van 50 naar 100 miljoen speciale trekkingsrechten. De PoolRecoveryBlock wordt verlaagt van 36 naar 18.

Door dit te doen neemt de munt capaciteit toe van 293 miljoen dollar tot ongeveer 1200 miljoen dollar. De tweet van de Terraform Labs oprichter luidt als volgt:

“Ik begrijp dat de laatste 72 uur voor jullie zwaar is geweest. Weet dat ik vastbesloten ben om met ieder van jullie samen te werken om deze crisis te doorstaan. We komen eruit. Samen.” 

"Kwontatief"

Feitelijk gezien betekent dit dat het team 4x zoveel UST slaat als normaal. Het proces waarbij van “niets iets” wordt gemaakt draagt de naam “Kwontatieve versoepeling.”

Het is onduidelijk waarom Kwon op Twitter $1200M gebruikt in plaats van $1,2 miljard. Sommige Twitteraars denken dat de CEO zo de omvang van het probleem wil verzachten.

Ook Adil Abdulali van Securitize Capital geeft zijn commentaar:

"In tegenstelling tot stablecoins zoals USD Coin en Tether is UST een algoritmische stablecoin. Deze wordt niet gedekt door cash reserves. Kijk maar eens naar Circle."

"Deze verzekert de stabiliteit van USDC. Elke USDCoin wordt gedekt door één Amerikaanse dollar. Dit benadrukt het belang van het kiezen van de juiste stablecoin."

Kleine terugval?

Do Kwon blijft de LUNAtics verenigen en het Terraform ecosysteem ondersteunen. Ondanks de monsterlijke taak die het Terra team te wachten staat. Zijn Twitter post luidt:

“De focus van Terra oriënteert zich altijd op de toekomst. Een kleine terugval in mei betekent niet onze ondergang. Kleine obstakels zijn niet bepalend voor wat je kunt bereiken.” 

“Hoe je daarop reageert is wel van belang. De comeback van Terra wordt een lust voor het oog. We zijn hier om te blijven en dat zullen ze weten ook.”

Stel dat de UST dollar pariteit bereikt en LUNA terugkeert naar all-time highs. Dan is het een solide kandidaat om de meest opmerkelijke crypto comeback aller tijden te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.