Crypto nieuws

  Tether onthult Bitcoin mining software voor betere efficiëntie

  Redactie

  2023-08-06

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Tether heeft recentelijk nieuwe mining software voor Bitcoin geïntroduceerd. Het doel is het efficiënter maken van de mining capaciteit en het optimaliseren van de operaties.

  Bitcoin mining software

  De techneuten achter de schermen bij Tether zijn druk bezig met het uitrollen van vernieuwende JavaScript-bibliotheken.

  Deze zijn specifiek ontworpen om de communicatie met Bitcoin mining hardware soepeler te laten verlopen. Zoals de bekende WhatsMiner, AvalonMiner en Antminer.

  Open source in de toekomst

  Paolo Ardoino is de CTO van zowel Bitfinex als Tether. Hij zei op 5 augustus dat delen van deze software in de toekomst open-source zullen worden.

  Daar blijft het echter niet bij. Ardoino heeft ook een essentiële bijdrage geleverd aan de architectuur van Moria. Een coördinatie tool voor mining farms.

  De software is gebaseerd op de Holepunch technologie.

  Veilig en kostenefficiënt

  Moria maakt het mogelijk dat verschillende onderdelen binnen het Bitcoin mining ecosysteem met elkaar kunnen 'praten'. Dit gebeurt op een manier die zowel veilig als kostenefficiënt is.

  Elk apparaat of miner krijgt een unieke sleutel. Hiermee kunnen ze gegevens veilig uitwisselen. Dit zorgt voor een simpelere opzet en een grotere betrouwbaarheid.

  Ondanks wat hobbels op de weg in de vorm van juridische uitdagingen blijft Tether actief bijdragen aan de crypto mining sector.

  Bitcoin kopen van de winst

  Recentelijk hebben ze aangekondigd een deel van hun maandelijkse winst te gebruiken voor het kopen van Bitcoin. Daarnaast investeert Tether in duurzame energie voor Bitcoin mining.

  Dat doen ze in samenwerking met een Uruguayaans bedrijf. Uruguay haalt namelijk bijna 100% van zijn elektriciteit uit duurzame bronnen.

  Zonnige toekomst

  De toekomst van Tether in de crypto wereld ziet er zonnig uit. Met deze stappen zorgen ze voor hun eigen groei én dragen ze bij aan een groenere toekomst voor de crypto markt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.