Crypto nieuws

Tether onthult Bitcoin mining software voor betere efficiëntie

Redactie

2023-08-06

Leestijd: 2 minuten

*

Tether heeft recentelijk nieuwe mining software voor Bitcoin geïntroduceerd. Het doel is het efficiënter maken van de mining capaciteit en het optimaliseren van de operaties.

Bitcoin mining software

De techneuten achter de schermen bij Tether zijn druk bezig met het uitrollen van vernieuwende JavaScript-bibliotheken.

Deze zijn specifiek ontworpen om de communicatie met Bitcoin mining hardware soepeler te laten verlopen. Zoals de bekende WhatsMiner, AvalonMiner en Antminer.

Open source in de toekomst

Paolo Ardoino is de CTO van zowel Bitfinex als Tether. Hij zei op 5 augustus dat delen van deze software in de toekomst open-source zullen worden.

Daar blijft het echter niet bij. Ardoino heeft ook een essentiële bijdrage geleverd aan de architectuur van Moria. Een coördinatie tool voor mining farms.

De software is gebaseerd op de Holepunch technologie.

Veilig en kostenefficiënt

Moria maakt het mogelijk dat verschillende onderdelen binnen het Bitcoin mining ecosysteem met elkaar kunnen 'praten'. Dit gebeurt op een manier die zowel veilig als kostenefficiënt is.

Elk apparaat of miner krijgt een unieke sleutel. Hiermee kunnen ze gegevens veilig uitwisselen. Dit zorgt voor een simpelere opzet en een grotere betrouwbaarheid.

Ondanks wat hobbels op de weg in de vorm van juridische uitdagingen blijft Tether actief bijdragen aan de crypto mining sector.

Bitcoin kopen van de winst

Recentelijk hebben ze aangekondigd een deel van hun maandelijkse winst te gebruiken voor het kopen van Bitcoin. Daarnaast investeert Tether in duurzame energie voor Bitcoin mining.

Dat doen ze in samenwerking met een Uruguayaans bedrijf. Uruguay haalt namelijk bijna 100% van zijn elektriciteit uit duurzame bronnen.

Zonnige toekomst

De toekomst van Tether in de crypto wereld ziet er zonnig uit. Met deze stappen zorgen ze voor hun eigen groei én dragen ze bij aan een groenere toekomst voor de crypto markt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.