Crypto nieuws

    Tezos wil de concurrentie verslaan met een nieuwe highscore

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Tezos is een gedecentraliseerde open source blockchain. In de tweede helft van 2021 kent het een ongelofelijke groei. Afgelopen maand noteert Tezos een nieuwe maandelijkse highscore.

    Liquid Proof of Stake

    Het netwerk profiteert in 2021 van een toestroom van investeerders. Tezos registreert een solide groei onder verschillende metrics. 

    Het ecosysteem moet nog een hard fork meemaken. Dit toont de effectiviteit van het zelf amendement mechanisme. Ook wel LPOS of Liquid Proof of Stake genoemd.

    100% groei

    Het rapport van 2021 geeft inzichten. Vooral in de aspecten die de tractie van Tezos binnen de gemeenschap heeft gestimuleerd. In kwartaal 3 van 2021 groeit Tezos met 40% op het gebied van nieuwe implementaties.

    Op dit moment staat de teller net onder de 4000. In dezelfde periode maakt Tezos ook een 100% groei door op het gebied van contract calls.

    6 miljoen aanvragen

    De blockchain registreert in de afgelopen maand meer dan 6 miljoen aanvragen. Dat betekent een nieuwe maandelijkse highscore als het gaat om slimme contracten. 

    Tezos boekt ook een aanzienlijke vooruitgang in de NFT sector. In 2021 registreert de token een algehele groei van zijn netwerk. Op het gebied van smart contracten en acceptatie.

    Toenemende belangstelling

    Het volume van transacties met slimme contracten stijgt. Van een kleine 10.000 per dag in januari 2021 naar ruim 50.000 per dag in de afgelopen maand. 

    Transacties met slimme contracten maken een sprong vooruit. NFT platformen merken een toenemende belangstelling op. Zoals bijvoorbeeld FX Hash.

    On chain applicaties en andere projecten lopen voorop in de industrie. Zeker als het aankomt op hun transactievolume en gebruikersactiviteit.

    Concurreren

    De groeiende adoptie van Tezos suggereert dat het kan concurreren met andere platformen. Zoals Ethereum en de Binance Smart Chain. Zeker als het gaat om DeFi.

    Volgens DeFiLlama heeft Tezos op dit moment ruim miljoen aan waarde vergrendeld binnen zijn DeFi ecosysteem.

    Partnerschappen 

    Het netwerk gaat ook recent partnerschappen aan. Het haalt de krantenkoppen als het een meerjarige deal tekent met met Manchester United voor $ 27 miljoen. 

    In mei 2021 wordt Tezos de officiële blockchain partner van de New York Mets. Het succes daarvan spreekt voor zichzelf. 

    Formule 1

    De open source blockchain gaat nog meer samenwerkingen aan. Onder andere met Red Bull Racing Honda en McLaren Racing voor de Formule 1, Indycar en Esports raceteams.

    Tezos bereikt in de afgelopen maand een record van 6 miljoen contract aanvragen. Een nieuw maandelijks record. Het bedrijf laat via Twitter weten:

    “Een nieuwe maandelijks record voor Tezos! We hebben deze maand meer dan 6.000,000 contract aanvragen. Elke dag maken steeds meer mensen gebruik van Tezos.”

    Social volume

    Ook het social volume van Tezos schiet omhoog. Vorige week bemachtigde het zelfs een top 3 positie in de lijst van social volume en betrokkenheid. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.