Crypto nieuws

Tezos wil de concurrentie verslaan met een nieuwe highscore

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Tezos is een gedecentraliseerde open source blockchain. In de tweede helft van 2021 kent het een ongelofelijke groei. Afgelopen maand noteert Tezos een nieuwe maandelijkse highscore.

Liquid Proof of Stake

Het netwerk profiteert in 2021 van een toestroom van investeerders. Tezos registreert een solide groei onder verschillende metrics. 

Het ecosysteem moet nog een hard fork meemaken. Dit toont de effectiviteit van het zelf amendement mechanisme. Ook wel LPOS of Liquid Proof of Stake genoemd.

100% groei

Het rapport van 2021 geeft inzichten. Vooral in de aspecten die de tractie van Tezos binnen de gemeenschap heeft gestimuleerd. In kwartaal 3 van 2021 groeit Tezos met 40% op het gebied van nieuwe implementaties.

Op dit moment staat de teller net onder de 4000. In dezelfde periode maakt Tezos ook een 100% groei door op het gebied van contract calls.

6 miljoen aanvragen

De blockchain registreert in de afgelopen maand meer dan 6 miljoen aanvragen. Dat betekent een nieuwe maandelijkse highscore als het gaat om slimme contracten. 

Tezos boekt ook een aanzienlijke vooruitgang in de NFT sector. In 2021 registreert de token een algehele groei van zijn netwerk. Op het gebied van smart contracten en acceptatie.

Toenemende belangstelling

Het volume van transacties met slimme contracten stijgt. Van een kleine 10.000 per dag in januari 2021 naar ruim 50.000 per dag in de afgelopen maand. 

Transacties met slimme contracten maken een sprong vooruit. NFT platformen merken een toenemende belangstelling op. Zoals bijvoorbeeld FX Hash.

On chain applicaties en andere projecten lopen voorop in de industrie. Zeker als het aankomt op hun transactievolume en gebruikersactiviteit.

Concurreren

De groeiende adoptie van Tezos suggereert dat het kan concurreren met andere platformen. Zoals Ethereum en de Binance Smart Chain. Zeker als het gaat om DeFi.

Volgens DeFiLlama heeft Tezos op dit moment ruim miljoen aan waarde vergrendeld binnen zijn DeFi ecosysteem.

Partnerschappen 

Het netwerk gaat ook recent partnerschappen aan. Het haalt de krantenkoppen als het een meerjarige deal tekent met met Manchester United voor $ 27 miljoen. 

In mei 2021 wordt Tezos de officiële blockchain partner van de New York Mets. Het succes daarvan spreekt voor zichzelf. 

Formule 1

De open source blockchain gaat nog meer samenwerkingen aan. Onder andere met Red Bull Racing Honda en McLaren Racing voor de Formule 1, Indycar en Esports raceteams.

Tezos bereikt in de afgelopen maand een record van 6 miljoen contract aanvragen. Een nieuw maandelijks record. Het bedrijf laat via Twitter weten:

“Een nieuwe maandelijks record voor Tezos! We hebben deze maand meer dan 6.000,000 contract aanvragen. Elke dag maken steeds meer mensen gebruik van Tezos.”

Social volume

Ook het social volume van Tezos schiet omhoog. Vorige week bemachtigde het zelfs een top 3 positie in de lijst van social volume en betrokkenheid. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.