Crypto nieuws

Tinkoff Investments verkent crypto projecten ondanks beperkingen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Volgens lokale rapporten verkent het Russische Tinkoff Investments cryptocurrency gerelateerde projecten. Ondanks de beperkingen van de centrale bank.

Dit wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling. Zeker omdat Tinkoff Investments een broker is van één van de grootste online banken van Moskou.

In Rusland is nog geen sprake van evolutie

Directeur Dmitry Panchenko erkend echter dat brokers deze dienst niet kunnen aanbieden omwille van de wet. Wel kunnen ze voorbereidend werk doen.

Met name voor onderzoek en ontwikkeling naar mogelijke benaderingen. Panchenko zei ook: 

“We kijken naar wat er in de wereld gebeurt met Robinhood, Revolut en PayPal. We zien de evolutie, maar daar is in Rusland nog geen sprake van.”

Beperkingen voor beleggers

Eerder dit jaar gaf Rusland een wettelijke definitie aan cryptocurrency. Dit gebeurde onder de Russische Digital Financial Assets wet. Echter is het verboden om ze in Rusland te gebruiken.

Bijvoorbeeld als betaalmiddel voor goederen en diensten. Ook heeft de centrale bank beperkingen opgelegd aan niet-gekwalificeerde beleggers die digitale activa willen verwerven.

Ondanks de beperkingen denkt Panchenko dat het volume van Russische activa op cryptocurrency beurzen meer dan 15 miljard dollar bedraagt.

Russische regelgeving blijft prohibitief

De directeur van Tinkoff Investments denkt ook dat het voor brokers gunstig is om cryptocurrency beschikbaar te maken voor beleggers.

Samen met andere beleggingsinstrumenten zoals aandelen en obligaties. In de nabije toekomst zal de Russische regelgeving waarschijnlijk prohibitief blijven. 

Het citaat van Poetins online raadsman Dmitry Marinichev luidde:

“Ik ben er zeker van dat het Russische cryptocurrency beleid altijd prohibitief zal zijn. Mede omdat niemand er belang bij heeft om Russische mensen geld te laten verdienen met cryptocurrency transacties. Ook zal niemand hen ooit toestemming geven om betalingen te verrichten met ander geld dan de roebel. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.”

Aan de andere kant heeft voorzitter Yuri Pripachkin van de Russian Association of Crypto Economics, Artificial Intelligence and  Blockchain (RACIB) kritiek geuit.

Deze was gericht op de acties van de toezichthouder op de Russische crypto currency markt. Pripachkin noemde de poging om de industrie onder haar toezicht te brengen “halfslachtig.”

Tinkoff onderzoekt alternatieve benaderingen

Ondertussen bekijkt Tinkoff Investments of er een mogelijke alternatieve benaderingen is om in de activa klasse te investeren. Panchenko merkte daarbij op:

“We zien dat er vraag is naar beleggingsdoeleinden als een instrument voor investeringen en potentiële winst, Niet om het te gebruiken als betaalmiddel of om activa te transporteren.”

CEO van Tinkoff Oliver Hughes heeft eerder dit jaar al zijn wens geuit om cryptocurrency handel aan te bieden aan klanten. Ook toen bleken de beperkingen van de centrale bank een obstakel te zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.