Crypto nieuws

  Tinkoff Investments verkent crypto projecten ondanks beperkingen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Volgens lokale rapporten verkent het Russische Tinkoff Investments cryptocurrency gerelateerde projecten. Ondanks de beperkingen van de centrale bank.

  Dit wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling. Zeker omdat Tinkoff Investments een broker is van één van de grootste online banken van Moskou.

  In Rusland is nog geen sprake van evolutie

  Directeur Dmitry Panchenko erkend echter dat brokers deze dienst niet kunnen aanbieden omwille van de wet. Wel kunnen ze voorbereidend werk doen.

  Met name voor onderzoek en ontwikkeling naar mogelijke benaderingen. Panchenko zei ook: 

  “We kijken naar wat er in de wereld gebeurt met Robinhood, Revolut en PayPal. We zien de evolutie, maar daar is in Rusland nog geen sprake van.”

  Beperkingen voor beleggers

  Eerder dit jaar gaf Rusland een wettelijke definitie aan cryptocurrency. Dit gebeurde onder de Russische Digital Financial Assets wet. Echter is het verboden om ze in Rusland te gebruiken.

  Bijvoorbeeld als betaalmiddel voor goederen en diensten. Ook heeft de centrale bank beperkingen opgelegd aan niet-gekwalificeerde beleggers die digitale activa willen verwerven.

  Ondanks de beperkingen denkt Panchenko dat het volume van Russische activa op cryptocurrency beurzen meer dan 15 miljard dollar bedraagt.

  Russische regelgeving blijft prohibitief

  De directeur van Tinkoff Investments denkt ook dat het voor brokers gunstig is om cryptocurrency beschikbaar te maken voor beleggers.

  Samen met andere beleggingsinstrumenten zoals aandelen en obligaties. In de nabije toekomst zal de Russische regelgeving waarschijnlijk prohibitief blijven. 

  Het citaat van Poetins online raadsman Dmitry Marinichev luidde:

  “Ik ben er zeker van dat het Russische cryptocurrency beleid altijd prohibitief zal zijn. Mede omdat niemand er belang bij heeft om Russische mensen geld te laten verdienen met cryptocurrency transacties. Ook zal niemand hen ooit toestemming geven om betalingen te verrichten met ander geld dan de roebel. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.”

  Aan de andere kant heeft voorzitter Yuri Pripachkin van de Russian Association of Crypto Economics, Artificial Intelligence and  Blockchain (RACIB) kritiek geuit.

  Deze was gericht op de acties van de toezichthouder op de Russische crypto currency markt. Pripachkin noemde de poging om de industrie onder haar toezicht te brengen “halfslachtig.”

  Tinkoff onderzoekt alternatieve benaderingen

  Ondertussen bekijkt Tinkoff Investments of er een mogelijke alternatieve benaderingen is om in de activa klasse te investeren. Panchenko merkte daarbij op:

  “We zien dat er vraag is naar beleggingsdoeleinden als een instrument voor investeringen en potentiële winst, Niet om het te gebruiken als betaalmiddel of om activa te transporteren.”

  CEO van Tinkoff Oliver Hughes heeft eerder dit jaar al zijn wens geuit om cryptocurrency handel aan te bieden aan klanten. Ook toen bleken de beperkingen van de centrale bank een obstakel te zijn.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.