Crypto nieuws

    Tinkoff Investments verkent crypto projecten ondanks beperkingen

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Volgens lokale rapporten verkent het Russische Tinkoff Investments cryptocurrency gerelateerde projecten. Ondanks de beperkingen van de centrale bank.

    Dit wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling. Zeker omdat Tinkoff Investments een broker is van één van de grootste online banken van Moskou.

    In Rusland is nog geen sprake van evolutie

    Directeur Dmitry Panchenko erkend echter dat brokers deze dienst niet kunnen aanbieden omwille van de wet. Wel kunnen ze voorbereidend werk doen.

    Met name voor onderzoek en ontwikkeling naar mogelijke benaderingen. Panchenko zei ook: 

    “We kijken naar wat er in de wereld gebeurt met Robinhood, Revolut en PayPal. We zien de evolutie, maar daar is in Rusland nog geen sprake van.”

    Beperkingen voor beleggers

    Eerder dit jaar gaf Rusland een wettelijke definitie aan cryptocurrency. Dit gebeurde onder de Russische Digital Financial Assets wet. Echter is het verboden om ze in Rusland te gebruiken.

    Bijvoorbeeld als betaalmiddel voor goederen en diensten. Ook heeft de centrale bank beperkingen opgelegd aan niet-gekwalificeerde beleggers die digitale activa willen verwerven.

    Ondanks de beperkingen denkt Panchenko dat het volume van Russische activa op cryptocurrency beurzen meer dan 15 miljard dollar bedraagt.

    Russische regelgeving blijft prohibitief

    De directeur van Tinkoff Investments denkt ook dat het voor brokers gunstig is om cryptocurrency beschikbaar te maken voor beleggers.

    Samen met andere beleggingsinstrumenten zoals aandelen en obligaties. In de nabije toekomst zal de Russische regelgeving waarschijnlijk prohibitief blijven. 

    Het citaat van Poetins online raadsman Dmitry Marinichev luidde:

    “Ik ben er zeker van dat het Russische cryptocurrency beleid altijd prohibitief zal zijn. Mede omdat niemand er belang bij heeft om Russische mensen geld te laten verdienen met cryptocurrency transacties. Ook zal niemand hen ooit toestemming geven om betalingen te verrichten met ander geld dan de roebel. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.”

    Aan de andere kant heeft voorzitter Yuri Pripachkin van de Russian Association of Crypto Economics, Artificial Intelligence and  Blockchain (RACIB) kritiek geuit.

    Deze was gericht op de acties van de toezichthouder op de Russische crypto currency markt. Pripachkin noemde de poging om de industrie onder haar toezicht te brengen “halfslachtig.”

    Tinkoff onderzoekt alternatieve benaderingen

    Ondertussen bekijkt Tinkoff Investments of er een mogelijke alternatieve benaderingen is om in de activa klasse te investeren. Panchenko merkte daarbij op:

    “We zien dat er vraag is naar beleggingsdoeleinden als een instrument voor investeringen en potentiële winst, Niet om het te gebruiken als betaalmiddel of om activa te transporteren.”

    CEO van Tinkoff Oliver Hughes heeft eerder dit jaar al zijn wens geuit om cryptocurrency handel aan te bieden aan klanten. Ook toen bleken de beperkingen van de centrale bank een obstakel te zijn.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.