Crypto nieuws

Marathon Digital breekt eigen record: 1.853 gemijnde Bitcoin in december

Femke Wassink

2024-01-05

Leestijd: 2 minuten

*

Marathon Digital Holdings heeft een ongelofelijke hoeveelheid van 1.853 Bitcoin gemijnd in december 2023. Voor het bedrijf is dit het hoogste aantal ooit in één maand.

Toename van 56% met maand ervoor

Marathon Digital Holdings heeft een nieuw record op zijn naam geschreven. Dat deden ze door meer Bitcoin te mijnen in december 2023 dan in enige andere maand daarvoor.

Volgens een persbericht meldde het in Florida gevestigde bedrijf dat het 1.853 Bitcoin had gemijnd in december 2023. Dat is een toename van 56% ten opzichte van november.

Het betekent ook een stijging van 290% ten opzichte van december 2022.

Record van Core Scientific gebroken

"We geloven dat dit het hoogste maandelijkse totaal is dat ooit is geregistreerd door een openbaar Bitcoin mining bedrijf." Dat laat Marathon Digital in een reactie weten.

Core Scientific beweerde eerder dat het de meeste maandelijkse Bitcoin had gemijnd in januari 2023. Zij produceerde 1.527 BTC. Marathon's cijfers overtreffen dat met 300 BTC.

Fred Thiel van Marathon zegt dat de recordproductie kan worden toegeschreven aan een maandelijkse toename van 18.4% in hash rate. Deze steeg naar 22.4 exahashes per seconde.

Aankoop 2 mining centra

Op 19 december kondigde Marathon plannen aan om 2 mining centra te kopen voor $179 miljoen. Dit voegt 390 megawatt aan mining capaciteit toe aan de bestaande 584 megawatt.

"We blijven 30% groei in geënergiseerde hash rate in 2024 nastreven. Dat moet lukken met de recent aangekondigde overname van de 2 sites van Generate Capital. We verwachten 50 exahashes te bereiken in de komende 18 tot 24 maanden." Aldus Thiel van Marathon Digital.

Eventjes bovenaan de lijst

Op 28 december stond Marathon kortstondig bovenaan de lijst als het meest verhandelde openbare bedrijf onder middelgrote en grote bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Het bedrijf zag een verbijsterend dagelijks handelsvolume van $3.3 miljard. Dat is meer dan andere marktlievelingen op die dag. Zoals onder andere Tesla, Apple en Amazon.

Vernieuwde push voorafgaand aan Spot Bitcoin ETF

Marathon's prestaties in december komen te midden van een vernieuwde push van Bitcoin mining bedrijven om operaties uit te breiden voor een goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Dat staat op de planning zo vroeg als 8 januari. De Bitcoin halvering staat gepland in april. Op 5 december verwierf Riot Platforms een extra $291 miljoen aan mining installaties.

Dit markeert de grootste toename in hash rate in de geschiedenis van het mining bedrijf.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.