Crypto nieuws

  Crypto toezichthouder Dubai schort licentie van BitOasis op

  Femke Wassink

  2023-07-11

  Leestijd: 2 minuten

  *

  BitOasis is de eerste crypto exchange die een operationele vergunning kreeg in Dubai. De licentie van BitOasis wordt nu geschorst door de lokale toezichthouder. De exchange heeft niet binnen de tijdslimiet aan belangrijke voorwaarden voldaan.

  2 waarschuwingen van VARA

  De cryptocurrency regulator van Dubai heeft de licentie van crypto exchange BitOasis opgeschort. Volgens de regulator is er niet voldaan aan de opgelegde voorwaarden binnen de door de autoriteit gestelde termijnen.

  Op 10 juli heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) twee waarschuwingen uitgegeven. Hierin geeft de regulator aan maatregelen te hebben genomen tegen BitOasis. Er is een onderzoek gestart naar het in Dubai gevestigde bedrijf.

  VARA meldde dat de voorwaardelijke licentie van BitOasis die hen toestond te opereren niet werd nageleefd. De licentie werd op 12 april verleend op voorwaarde dat het bedrijf binnen 30-60 dagen zou voldoen aan "belangrijke voorwaarden."

  Volgens de regulator zijn deze afspraken en voorwaarden niet nagekomen binnen de gestelde tijdslimiet.

  Licence for Institutional and Qualified Retail Investors

  VARA heeft niet gespecificeerd welke voorwaarden BitOasis niet heeft nageleefd. Tot het aan de gestelde voorwaarden kan voldoen, blijft de Licence for Institutional and Qualified Retail Investors niet-operationeel. Dat laat de toezichthouder weten.

  BitOasis ontving Dubai's eerste operationele licenties van VARA. Daardoor kon BitOasis broker diensten leveren aan de gekwalificeerde institutionele en retail beleggers in Dubai.

  Laatste stap voor FMP

  De genoemde licentie is de laatste in een multi-step proces voordat een Full Market Product of FMP licentie wordt afgegeven. Momenteel heeft VARA nog aan geen enkel bedrijf een FMP licentie afgegeven.

  BitOasis moet eerst voldoen aan de gestelde voorwaarden van de huidige licentie, voordat zij een FMP mogen aanvragen. De actie van VARA komt na de berisping in april van Su Zhu en Kyle Davies.

  Dit zijn de mede-oprichters van het in elkaar gestorte crypto hedgefund Three Arrows Capital. Het duo kwam onder de aandacht van VARA voor het bedienen en promoten van hun nieuwe OPNX crypto exchange in Dubai.

  Dat deden zij zonder in het bezit te zijn van de vereiste licentie. De VARA laat weten dat het de situatie van BitOasis zal blijven volgen "voor het herstel van de naleving van de regelgeving."

  Het lijkt erop dat de Virtual Assets Regulatory Authority in Dubai actief toezicht houdt op de naleving van zijn regels en richtlijnen voor crypto bedrijven.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.