Crypto nieuws

Crypto toezichthouder Dubai schort licentie van BitOasis op

Femke Wassink

2023-07-11

Leestijd: 2 minuten

*

BitOasis is de eerste crypto exchange die een operationele vergunning kreeg in Dubai. De licentie van BitOasis wordt nu geschorst door de lokale toezichthouder. De exchange heeft niet binnen de tijdslimiet aan belangrijke voorwaarden voldaan.

2 waarschuwingen van VARA

De cryptocurrency regulator van Dubai heeft de licentie van crypto exchange BitOasis opgeschort. Volgens de regulator is er niet voldaan aan de opgelegde voorwaarden binnen de door de autoriteit gestelde termijnen.

Op 10 juli heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) twee waarschuwingen uitgegeven. Hierin geeft de regulator aan maatregelen te hebben genomen tegen BitOasis. Er is een onderzoek gestart naar het in Dubai gevestigde bedrijf.

VARA meldde dat de voorwaardelijke licentie van BitOasis die hen toestond te opereren niet werd nageleefd. De licentie werd op 12 april verleend op voorwaarde dat het bedrijf binnen 30-60 dagen zou voldoen aan "belangrijke voorwaarden."

Volgens de regulator zijn deze afspraken en voorwaarden niet nagekomen binnen de gestelde tijdslimiet.

Licence for Institutional and Qualified Retail Investors

VARA heeft niet gespecificeerd welke voorwaarden BitOasis niet heeft nageleefd. Tot het aan de gestelde voorwaarden kan voldoen, blijft de Licence for Institutional and Qualified Retail Investors niet-operationeel. Dat laat de toezichthouder weten.

BitOasis ontving Dubai's eerste operationele licenties van VARA. Daardoor kon BitOasis broker diensten leveren aan de gekwalificeerde institutionele en retail beleggers in Dubai.

Laatste stap voor FMP

De genoemde licentie is de laatste in een multi-step proces voordat een Full Market Product of FMP licentie wordt afgegeven. Momenteel heeft VARA nog aan geen enkel bedrijf een FMP licentie afgegeven.

BitOasis moet eerst voldoen aan de gestelde voorwaarden van de huidige licentie, voordat zij een FMP mogen aanvragen. De actie van VARA komt na de berisping in april van Su Zhu en Kyle Davies.

Dit zijn de mede-oprichters van het in elkaar gestorte crypto hedgefund Three Arrows Capital. Het duo kwam onder de aandacht van VARA voor het bedienen en promoten van hun nieuwe OPNX crypto exchange in Dubai.

Dat deden zij zonder in het bezit te zijn van de vereiste licentie. De VARA laat weten dat het de situatie van BitOasis zal blijven volgen "voor het herstel van de naleving van de regelgeving."

Het lijkt erop dat de Virtual Assets Regulatory Authority in Dubai actief toezicht houdt op de naleving van zijn regels en richtlijnen voor crypto bedrijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.