Crypto nieuws

Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

Femke Wassink

2024-04-16

Leestijd: 2 minuten

*

Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

Top 5: goed voor $3,47 miljard aan digitale activa

In de top 5 bevinden zich bekende namen zoals Justin Sun van Tron en Vitalik Buterin van Ethereum. Deze 5 topbezitters hebben samen ongeveer $3,47 miljard aan digitale activa.

Maar liefst $1,21 miljard daarvan is gemarkeerd als "onbereikbaar." Dit komt neer op ruim 35% van hun totale bezittingen. Deze zijn niet bereikbaar door verloren codes en sleutels.

5 crypto whales

Justin Sun staat bovenaan de lijst met een indrukwekkende $1,06 miljard in zijn crypto wallet. Het grootste deel van zijn bezit bestaat uit zijn eigen stablecoin USDD.

Deze heeft een waarde van $275 miljoen. Gevolgd door $237 miljoen aan Tron. De native token van zijn netwerk. Rain Lõhmus van de Estlandse LHV Bank staat op de tweede plaats.

Hij heeft $769 miljoen aan Ether in zijn bezit. In november werd echter gemeld dat hij toegang tot zijn private sleutel verloor. Het enorme bedrag is nu onbereikbaar.

Vitalik Buterin van Ethereum bevindt zich op de derde plek. Zijn wallet bevat $757 miljoen. Het gaat om Ethereum tokens. Stefan Thomas van Ripple staat op de vierde plek.

Thomas heeft een Bitcoin wallet van $442 miljoen. Ook deze zijn onbereikbaar. In 2011 verloor hij zijn wachtwoord voor de harde schijf waarop zijn crypto gegevens stonden.

Crypto venture kapitalist James Fickel maakt de top vijf compleet met $436 miljoen.

Nog meer opmerkelijke wallets

Naast deze giganten zijn er ook andere opmerkelijke crypto wallets. Onder andere die van Patricio Worthalter. Hij bezit voornamelijk ETH ter waarde van $219 miljoen.

Winslow Strong van Cluster Capital heeft digitale activa ter waarde van $27,5 miljoen. Het dashboard van Arkham biedt een gedetailleerde weergave van publieke wallets.

Ook worden de huidige token bezittingen, de balansgeschiedenis, de uiteenzetting van portfolio's over ketens, historische balansen en recente activiteiten weergegeven.

Dit biedt een unieke inkijk in hoe de rijkste personen in de crypto wereld hun activa beheren en bewaren. De lijst bevat geen adressen die gekoppeld zijn aan pseudonieme eigenaars.

Zoals die van Satoshi Nakamoto. Hij is de schepper van Bitcoin. Naar schatting zijn de bezittingen van Nakamoto tientallen miljarden waard.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.