Crypto nieuws

  Top executives Binance verlaten het schip na reactie Zhao op onderzoek justitiedepartement

  Femke Wassink

  2023-07-08

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance bevindt zich al maanden onder druk te midden van een stortvloed aan regelgeving onderzoeken. De onderzoeken hebben veel van haar belangrijkste bankrelaties wereldwijd verbroken. Binance bevindt zich nu in een complete chaos nadat top executives deze week zijn opgestapt. Dit vanwege de aanpak van CEO Changpeng Zhao omtrent de onderzoeken.

  Meer vertrek na afscheid Matthew Prince

  Senior figuren waaronder algemeen juridisch adviseur Hon Ng, hoofd strategieofficier Patrick Hillmann en SVP voor compliance Steven Christie hebben Zhao deze week verteld dat ze het bedrijf gaan verlaten.

  Hun vertrek volgt op het recente afscheid van Matthew Price, een voormalig IRS-agent die Binance in 2021 heeft aangenomen om wereldwijde onderzoeken en inlichtingen te overzien.

  De beslissing van de executives om het bedrijf te verlaten, vormt een management- en strategiecrisis voor Binance. Dat op een moment dat het enorme regulering druk ervaart. Deze situatie zal die druk verhogen.

  Zeker aangezien de vertrekkers uit juridische en compliance eenheden komen die het meest direct te maken hebben met regelgevers.

  Hillman's vertrek om "persoonlijke" redenen

  Zhao laat weten dat het bedrijf een maand geleden een nieuwe algemene raadsman heeft gepromoot en dat Chief Compliance Officer Noah Perlman bij het bedrijf blijft. Hij voegde eraan toe dat Hillman's vertrek om persoonlijke redenen was.

  Volgens bronnen kozen de executives ervoor om te vertrekken vanwege Zhao’s reactie op een lopend onderzoek door het Department of Justice. Het onderzoek zou betrekking hebben op de pogingen om regelgevers om de tuin te leiden.

  Evenals vermeende witwas- en sanctieschendingen op het platform. Binance is al het onderwerp van ernstige regelgeving procedures. Deze zijn aangespannen door de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission. Er gaan geruchten dat een strafklacht op handen is tegen zowel het bedrijf als Zhao zelf.

  Marktaandeel Binance minder stabiel

  De meervoudige onderzoeken in de VS, Europa en Australië, hebben aanleiding gegeven tot geruchten. Zhao zou opzij kunnen stappen als onderdeel van een inspanning om Binance de regulering storm te laten doorstaan.

  Eerder al werd vermeld dat Zhao Richard Teng, een snel opkomende Binance executive met ervaring, beschreef als de “aangewezen opvolger” nu het bedrijf opvolging opties overweegt. Toe nu toe geeft Zhao geen teken dat hij opzij stapt.

  Binance blijft verreweg de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Maar, in de afgelopen maanden is het marktaandeel beginnen te glijden. Waarschijnlijk als gevolg van de regulering druk en van de beslissing van banken in de VS, Europa en elders om het bedrijf de toegang tot fiatgeld te ontzeggen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.