Aandelen

    Topman zegt dat Bitcoin en Ethereum altijd opstaan uit de dood

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Bitcoin en Ethereum zullen overleven ondanks meerdere bijna-dood ervaringen. Deze woorden heeft CEO Ross Gerber uitgesproken in een recent interview.

    Veerkracht en vermogen

    Bitcoin heeft zijn portie aan ups en downs gehad. Toch zijn voorstanders altijd blijven geloven in zijn veerkracht en vermogen. Ook als Bitcoin weer eens werd afgeschreven door de media. 

    Ondanks de vele doodverklaringen blijft Bitcoin in waarde stijgen. De munt wordt zelfs geadopteerd door prominente financiële instellingen. 

    Bitcoin en Ethereum

    Bitcoin en Ethereum zijn de twee grootste cryptocurrencies. Sinds de oprichting hebben ze beiden geleden onder een aanzienlijke hoeveelheid FUD. 

    Dat weerhoudt investeerders er niet van om hun vertrouwen en geld in de activa te steken. Ongeacht de consolidatiefase die op dit moment gaande is.

    Blijvertjes

    De CEO van Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management prijst de veerkracht van Bitcoin en Ethereum. In een recent interview maakte hij gebruik van een unieke vergelijking. 

    “Bitcoin en Ethereum zijn blijvertjes. Ze zijn gewoon niet kapot te krijgen. De beste manier om deze activa op de lange termijn te kunnen bespelen.”

    Net zoals kakkerlakken

    Gerber zegt ook dat beide cryptocurrencies op het randje van de dood hebben gebalanceerd. Toch zullen ze erin slagen om sterker terug te keren dan ooit. 

    “In de afgelopen zeven jaar heb ik de munten meerdere keren bijna zien omvallen. Toch blijven ze opstaan. Eigenlijk net zoals kakkerlakken dat al duizenden jaren doen.”

    De CEO uitte daarnaast ook een vrij uitgesproken mening over andere tokens. Deze betitelt Gerber als “get-rich” munten. Met uitzondering van Bitcoin, Ethereum en Binance Coin.

    Crypto winter

    De topman ziet zichzelf als een langetermijnbelegger. Hij laat zich dan niet in met cryptocurrencies die geen nut hebben. Gerber slaat tevens alarm over de onvermijdelijke en naderende “crypto winter”. 

    Deze patches zijn een strijd geweest voor de sector. Alleen in januari-maart en april-juni van 2018 daalde het aandeel van de eerste cryptocurrency onder de 40%.

    Met de crash van de altcoins heeft de Bitcoin dominantie zich hersteld. Dit werd later de crypto winter genoemd. Gerber heeft beleggers al eerder gewaarschuwd. Hij spoorde hen aan om deze “speculatieve” altcoins te vermijden.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.