Aandelen

Topman zegt dat Bitcoin en Ethereum altijd opstaan uit de dood

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin en Ethereum zullen overleven ondanks meerdere bijna-dood ervaringen. Deze woorden heeft CEO Ross Gerber uitgesproken in een recent interview.

Veerkracht en vermogen

Bitcoin heeft zijn portie aan ups en downs gehad. Toch zijn voorstanders altijd blijven geloven in zijn veerkracht en vermogen. Ook als Bitcoin weer eens werd afgeschreven door de media. 

Ondanks de vele doodverklaringen blijft Bitcoin in waarde stijgen. De munt wordt zelfs geadopteerd door prominente financiële instellingen. 

Bitcoin en Ethereum

Bitcoin en Ethereum zijn de twee grootste cryptocurrencies. Sinds de oprichting hebben ze beiden geleden onder een aanzienlijke hoeveelheid FUD. 

Dat weerhoudt investeerders er niet van om hun vertrouwen en geld in de activa te steken. Ongeacht de consolidatiefase die op dit moment gaande is.

Blijvertjes

De CEO van Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management prijst de veerkracht van Bitcoin en Ethereum. In een recent interview maakte hij gebruik van een unieke vergelijking. 

“Bitcoin en Ethereum zijn blijvertjes. Ze zijn gewoon niet kapot te krijgen. De beste manier om deze activa op de lange termijn te kunnen bespelen.”

Net zoals kakkerlakken

Gerber zegt ook dat beide cryptocurrencies op het randje van de dood hebben gebalanceerd. Toch zullen ze erin slagen om sterker terug te keren dan ooit. 

“In de afgelopen zeven jaar heb ik de munten meerdere keren bijna zien omvallen. Toch blijven ze opstaan. Eigenlijk net zoals kakkerlakken dat al duizenden jaren doen.”

De CEO uitte daarnaast ook een vrij uitgesproken mening over andere tokens. Deze betitelt Gerber als “get-rich” munten. Met uitzondering van Bitcoin, Ethereum en Binance Coin.

Crypto winter

De topman ziet zichzelf als een langetermijnbelegger. Hij laat zich dan niet in met cryptocurrencies die geen nut hebben. Gerber slaat tevens alarm over de onvermijdelijke en naderende “crypto winter”. 

Deze patches zijn een strijd geweest voor de sector. Alleen in januari-maart en april-juni van 2018 daalde het aandeel van de eerste cryptocurrency onder de 40%.

Met de crash van de altcoins heeft de Bitcoin dominantie zich hersteld. Dit werd later de crypto winter genoemd. Gerber heeft beleggers al eerder gewaarschuwd. Hij spoorde hen aan om deze “speculatieve” altcoins te vermijden.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.