Crypto nieuws

  Nederlandse aanklagers: 64 maanden gevangenis voor Tornado Cash ontwikkelaar Alexey Pertsev

  Femke Wassink

  2024-03-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Nederlandse aanklagers willen dat Tornado Cash ontwikkelaar Alexey Pertsev voor 64 maanden achter de tralies verdwijnt. Op 14 mei zal de rechter het vonnis uitspreken.

  Tornado Cash

  Ontwikkelaar bij Tornado Cash Alexey Pertsev moet volgens aanklagers 64 maanden de cel in. Dit werd verteld aan de rechter tijdens zijn 2 dagen durende proces in Nederland.

  Alexey Pertsev wordt onder meer aangeklaagd voor witwassen. Het proces kan gevolgen hebben voor hoe ontwikkelaars in rechtbanken worden behandeld.

  1,2 miljard aan crypto

  Het proces vond dinsdag en woensdag plaats in het gerechtshof van 's-Hertogenbosch. De rechtbank heeft laten weten dat de rechter op 14 mei het vonnis zal uitspreken.

  Pertsev wordt ervan beschuldigd $1,2 miljard aan crypto te hebben witgewassen. Dat deed hij via de anonimiteit tool Tornado Cash. Dat was te lezen in de aanklacht.

  "Witwassen geld werd gewoonte"

  De gedetailleerde aanklacht werd door de Nederlandse aanklagers voor het proces gedeeld. Het witwassen heeft plaatsgevonden tussen 9 juli 2019 en 10 augustus 2022.

  De aanklacht vermeldde ook dat hij "het witwassen van geld tot gewoonte had gemaakt."

  Tornado Cash instrument voor Lazarus Groep

  De ontwikkelaar werd in Nederland gevangengezet in augustus 2022. Dat was kort nadat Tornado Cash op de zwarte lijst was gezet door het Amerikaanse ministerie van Financiën.

  Het ministerie zegt dat Tornado Cash een essentieel instrument was voor de Lazarus Groep. Dit is een Noord-Koreaanse hackers groep die gelinkt is aan meerdere hacks.

  Zoals de hack van $625 miljoen van het Ronin Network van Axie Infinity. Tornado Cash ontwikkelaars Roman Storm en Roman Semenov worden in de VS ook beschuldigd .

  Onder andere van witwassen en schending van sancties. Storm staat gepland voor een proces in september. Semenov is nog niet gearresteerd door de Verenigde Staten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.