Crypto nieuws

Tranglo maakt ODL diensten van Ripple mogelijk in 25 corridors

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Blockchain bedrijf Ripple breidt zijn ODL diensten uit. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met Tranglo. Eén van de meest toonaangevende betaling bedrijven in Azië. 

Geen dure pre-funding

Tranglo is een knooppunt voor internationale betalingen. Het bedrijf maakt de ODL diensten van Ripple beschikbaar op 25 betaling corridors. Aanbieders van transacties kunnen hun betalingen direct verwerken.

Zonder de bijkomstigheid van dure pre-funding. Het Aziatische bedrijf maakt deze beslissing recent bekend via social media. Het Twitter bericht luidt: 

“We zijn verheugd om aan te mogen kondigen dat we de On Demand Liquidity diensten van Ripple op al onze betaal corridors hebben geactiveerd.”

Succesvolle pilot

De samenwerking en toevoeging is een antwoord op de succesvolle pilot. Tijdens de ODL implementatie van afgelopen september zijn 250k transacties verwerkt binnen 100 dagen. 

De transacties hebben een gezamenlijke waarde van 48 miljoen dollar. Ook Jacky Lee is blij met de ontwikkelingen. De CEO van Tranglo prijst de samenwerking met Ripple. 

In een recent bericht merkt hij op: 

“Onze remittance partners willen zo snel mogelijk de markten betreden tegen de laagste kosten. ODL biedt precies dat. Ze kunnen beginnen met het verzenden van betalingen zonder het vastzetten van fondsen bij verschillende financiële tussenpersonen. Dit kan behoorlijk kostbaar en tijdrovend zijn.”

“Transfer bedrijven die zich aanmelden voor ODL krijgen naast RippleNet ook toegang tot Tranglo Connect. Daardoor kunnen ze beter voldoen aan de diverse betaling behoeften.”

Toename transacties RippleNet

De ODL transacties worden verwerkt via het financiële netwerk RippleNet. De betalingen zijn afkomstig uit diverse markten. Zoals Australië, Japan, de Filipijnen en Singapore.

Er zullen nog veel andere markten volgen. In een XRP Markets Report dat begin dit jaar is gepubliceerd viel RippleNet service op. Het totale aantal transacties is in de afgelopen 12 maanden toegenomen.

De gemeenschap is blij 

Verschillende leden van de gemeenschap uiten hun blijdschap na deze stap. Een gebruiker uit zijn vertrouwen via Twitter. Daarin verwijst hij naar de eerdere tweet van Tranglo. 

Ripple wordt op dit moment verhandeld op de $ 0,77 mark. In de afgelopen 24 uur stijgt het met 1%. Zowel het management als het token kennen een positieve start van februari.

Dat heeft betrekking op zowel de ontwikkelingen in de gemeenschap als op het regelgevende front.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.