Crypto nieuws

Ethereum gas fees: 8 maandelijks hoogtepunt te midden van ERC-404 hype

Redactie

2024-02-12

Leestijd: 2 minuten

*

De nieuwe onofficiële experimentele token standaard ERC-404 stuwt de Ethereum netwerk fee kosten naar een hoogtepunt. Dit is het hoogste sinds maart 2023.

Trend in vroege stadia

Handelaren haasten zich om een graantje mee te pikken van deze trend in de vroege stadia. Daardoor bereiken de gas fees op het Ethereum netwerk een gemiddelde piek van 70 gwei.

Dat komt neer op ongeveer $60 voor een standaardtransactie. Op 9 februari zagen we zelfs pieken tot 377 gwei. Iets wat sinds 12 mei 2023 niet meer voorgekomen is.

ERC 404 token standaard

De plotselinge stijging in de fees wordt veroorzaakt door de hype rond de ERC-404. Deze maakte op 5 februari een vliegende start met de lancering van project Pandora.

Dit project heeft sindsdien een ongelooflijke groei van meer dan 6.100% gezien. Het heeft een handelsvolume van meer dan $474 miljoen.

NFT koppelen aan ERC-20 tokens

De ERC-404 standaard is bedoeld om ERC-721 NFT's te koppelen aan ERC-20 tokens. Daardoor kunnen meerdere wallets elk een deel van een enkele NFT bezitten.

Dat deel kan dan worden gebruikt voor handel of als onderpand voor leningen.

Ondanks dat de naam "ERC" officieel klinkt, is ERC-404 dat geenszins. Eén van de ontwikkelaars achter Pandora zegt dat het team hard werkt aan het verminderen van kosten.

"We proberen te optimaliseren voor gas omdat dat een groot deel van de adoptie en de wens van protocollen om te integreren is... In sommige gevallen kunnen we de gas kosten potentieel met 300% tot 400% verminderen."

3 keer meer gas dan gewone NFT transactie

Volgens een mede-oprichter van het gas-auditing bedrijf Gaslite, gebruikt een ERC404-token ongeveer 3 keer zoveel gas als nodig is voor een gemiddelde NFT transactie.

Het grootste deel van het netwerkgebruik op 9 februari kwam voort uit een toename in activiteit op het gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol Uniswap.

Dat is voornamelijk te danken aan de aanzienlijke handelsvolumes gegenereerd door Pandora, DeFrogs en een reeks andere ERC-404 projecten.

Samen hebben ze ruim $600 miljoen handelsvolume gegenereerd in de laatste week.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.