Crypto nieuws

  Ethereum gas fees: 8 maandelijks hoogtepunt te midden van ERC-404 hype

  Redactie

  2024-02-12

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De nieuwe onofficiële experimentele token standaard ERC-404 stuwt de Ethereum netwerk fee kosten naar een hoogtepunt. Dit is het hoogste sinds maart 2023.

  Trend in vroege stadia

  Handelaren haasten zich om een graantje mee te pikken van deze trend in de vroege stadia. Daardoor bereiken de gas fees op het Ethereum netwerk een gemiddelde piek van 70 gwei.

  Dat komt neer op ongeveer $60 voor een standaardtransactie. Op 9 februari zagen we zelfs pieken tot 377 gwei. Iets wat sinds 12 mei 2023 niet meer voorgekomen is.

  ERC 404 token standaard

  De plotselinge stijging in de fees wordt veroorzaakt door de hype rond de ERC-404. Deze maakte op 5 februari een vliegende start met de lancering van project Pandora.

  Dit project heeft sindsdien een ongelooflijke groei van meer dan 6.100% gezien. Het heeft een handelsvolume van meer dan $474 miljoen.

  NFT koppelen aan ERC-20 tokens

  De ERC-404 standaard is bedoeld om ERC-721 NFT's te koppelen aan ERC-20 tokens. Daardoor kunnen meerdere wallets elk een deel van een enkele NFT bezitten.

  Dat deel kan dan worden gebruikt voor handel of als onderpand voor leningen.

  Ondanks dat de naam "ERC" officieel klinkt, is ERC-404 dat geenszins. Eén van de ontwikkelaars achter Pandora zegt dat het team hard werkt aan het verminderen van kosten.

  "We proberen te optimaliseren voor gas omdat dat een groot deel van de adoptie en de wens van protocollen om te integreren is... In sommige gevallen kunnen we de gas kosten potentieel met 300% tot 400% verminderen."

  3 keer meer gas dan gewone NFT transactie

  Volgens een mede-oprichter van het gas-auditing bedrijf Gaslite, gebruikt een ERC404-token ongeveer 3 keer zoveel gas als nodig is voor een gemiddelde NFT transactie.

  Het grootste deel van het netwerkgebruik op 9 februari kwam voort uit een toename in activiteit op het gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol Uniswap.

  Dat is voornamelijk te danken aan de aanzienlijke handelsvolumes gegenereerd door Pandora, DeFrogs en een reeks andere ERC-404 projecten.

  Samen hebben ze ruim $600 miljoen handelsvolume gegenereerd in de laatste week.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.