Crypto nieuws

Trio Bitfinex, Tether en Hypercore werkt samen en lanceert Holepunch

Cheval de Vie

2022-07-25

Leestijd: 2 minuten

*

De drievoudige samenwerking tussen Bitfinex, Tether en Hypercore levert een compleet versleuteld platform op. Deze wordt gelanceerd onder de naam Holepunch. 

Holepunch geeft meer controle over data

Holepunch heeft als doel het bieden van meer controle. Met name over de data, maar ook om monopolieposities binnen de technologie te kunnen doorbreken. 

De lancering en de samenwerking worden recent bekendgemaakt door het trio Tether, Hypercore en cryptocurrency exchange Bitfinex. 

Peer-to-Peer en Keet app

Samen lanceren ze  een volledig versleuteld platform die de naam Holepunch draagt. Deze is geschikt voor het bouwen van P2P-apps. Ook de encrypted app Keet werd onthult. 

Deze applicatie kan real-time audio- en videogesprekken voeren. Keet kan ook chatten en bestanden te delen. Holepunch is onder andere bedoeld voor gegevenscontrole. 

Technologie monopolies doorbreken

Tegelijkertijd moet het platform ook technologie monopolies kunnen doorbreken. Het platform is financieel mogelijk gemaakt door zowel Bitfinex als Tether. 

Dat heeft Paolo Ardoino laten weten. De directeur van Tether en Bitfinex zal dit nieuwe initiatief voor een groot deel gaan leiden.

Vrijheid en communicatie zijn de toekomst

In een reactie zegt Ardoino de groeiende bezorgdheid over privacy binnen de wereld van cryptocurrency aan te willen pakken.  

"Wij geloven dat vrijheid van keuze, communicatie en financiën de toekomst zijn. Alles wat deze vrijheid kan versterken is het waard om beter te maken"

Van closed source protocol naar open source code

Op dit moment werkt Holepunch als een closed source protocol. Het bevindt zich nog in de pre-release fase. Deze wordt aan het einde van dit jaar verplaatst naar open source code.

Daarbij maakt Holepunch geen gebruik van blockchain-technologie. In plaats daarvan wil het overstappen op een eigen betaling API die wordt aangedreven door het Lightning Network.

USDT voor microbetalingen

Ontwikkelaars die oplossingen bouwen op het Holepunch protocol kunnen USDT gebruiken. Bijvoorbeeld als een standaard voor microbetalingen. 

Ondersteuningen voor andere cryptocurrencies en stablecoins moet het bedrijf nog bekendmaken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.