Crypto nieuws

Turkije geeft Binance een boete van 8M lira wegens overtreden wet

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrency domineert vandaag het nieuws in Turkije. Dat heeft 2 redenen. Erdoğan bevestigd de voltooiing van een cryptocurrency wet én de MASAK deelt een boete uit aan Binance.

Ontwerp crypto wet

President Erdoğan bevestigd de voltooiing van een ontwerp voor de crypto wetgeving. Deze wordt binnenkort voorgelegd aan het parlement. De implementatie in het land zal spoedig volgen.

De cryptocurrency wetgeving is een laatste poging om de dalende waarde van de Turkse lira te stoppen.

Binance opnieuw onder vuur

Turkije is vandaag om nog een reden in het nieuws. Turkse toezichthouders hebben de lokale unit van Binance een boete opgelegd. Het bedrijf wordt beschuldigd van het niet naleven van de wetgeving.

De overtreding heeft betrekking op twee overtredingen inzake digitale valuta. Dit betreft als eerste de verwerking van de klantgegevens. Ook overtreed Binance de regels inzake het witwassen van geld.

De MASAK legt Binance een boete op van 8 miljoen lira. Dat is omgerekend .000. Het Binance platform in Turkije wordt geleid door BN Teknoloji.

Wet 5549

Volgens berichten heeft MASAK een controle uitgevoerd van wet nummer 5549.  Dit betreft de preventie van het witwassen van opbrengsten die verkregen zijn door criminele activiteiten. 

Dit staat ook bekend als de AML wet. Onder het ministerie van Financiën fungeert de MASAK als de inlichtingeneenheid van Turkije.

De AML wet in Turkije verplicht bedrijven om persoonlijke klantgegevens te identificeren en verifiëren. Zoals de achternaam, de geboortedatum en het sofi nummer. 

Meldingsplicht

Ook het soort en het aantal identiteitsdocumenten moet worden geregistreerd. De wet schrijft ook voor dat bedrijven een meldingsplicht hebben. 

Zij moeten de overheid onmiddellijk in kennis stellen van verdachte activiteiten. De meldingsplicht heeft een termijn van maximaal 10 dagen.

Waarschuwing

Binance heeft verschillende voorschriften overtreden. Deze zijn aan het licht gekomen tijdens de aansprakelijkheidsinspecties.

De ontwikkeling staat niet op zichzelf. In april van dit jaar zijn ook andere beurzen in Turkije gewaarschuwd door de MASAK. 

Meerdere boetes

Binance is het eerste cryptocurrency bedrijf dat door de Turkse overheid is beboet. Toch is dit niet de eerste keer dat het cryptocurrency bedrijf een boete krijgt van regelgevende instanties.

Ook in landen als Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft Binance al moeilijkheden gehad met de strenge regelgeving.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.