Crypto nieuws

Turkije overweegt nieuwe crypto regels: licenties en belastingen op de voorgrond

Redactie

2023-11-16

Leestijd: 2 minuten

*

Turkije op het punt een belangrijke stap te zetten. Met een opmerkelijke positie als vierde in de wereld voor crypto handel, overweegt het land nu nieuwe regelgeving die zich richt op licenties en belastingen.

Turkije wil van grijze lijst af

Bora Erdamar van BlockchainIST Center onderstreept het belang van de crypto regulering. Deze regels moeten misbruik van het systeem voorkomen door het invoeren van specifieke licentiestandaarden.

Turkije wil van de "grijze lijst" van een internationale financiële misdaadwaakhond af te komen. Op de lijst van de Financial Action Task Force staan landen die onvoldoende maatregelen nemen tegen witwassen.

Specifieke licentiestandaarden

Deze nieuwe regelgeving zal zich richten op het vaststellen van duidelijke licentiestandaarden. Er zal ook aandacht zijn voor verbeteringen in digitale veiligheid, bewaardiensten en het verifiëren van reserves.

Turkije noteerde vorig jaar ongeveer $170 miljard aan ruwe crypto transacties.

Tekortkomingen aanpakken

Mehmet Türkarslan is juridisch directeur van het Turkse cryptocurrency platform Paribu. Hij benadrukt het belang van snelle regulering. In een reactie laat de juridisch directeur het volgende weten:

"Het is essentieel om zo snel mogelijk van de grijze lijst af te komen, daarom verwachten wij een regulering en een licentie voor aanbieders van virtuele activa diensten."

Impact van de grijze lijst

Landen die op de grijze lijst staan moeten samenwerken met de FATF. Dit om tekortkomingen aan te pakken. Deze tekortkomingen kunnen invloed hebben op investeringsratings en de reputatie van een land.

De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek zegt dat Ankara haast maakt met het introduceren van nieuwe wetgeving voor crypto assets. Dit alles met het doel Turkije van de grijze lijst te verwijderen.

De stap die Turkije neemt is een teken van de volwassenwording van de industrie. Het biedt een evenwicht tussen innovatie en regulering en waarborgt de veiligheid en legitimiteit voor gebruikers en investeerders.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.