Crypto nieuws

  Turkije overweegt nieuwe crypto regels: licenties en belastingen op de voorgrond

  Redactie

  2023-11-16

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Turkije op het punt een belangrijke stap te zetten. Met een opmerkelijke positie als vierde in de wereld voor crypto handel, overweegt het land nu nieuwe regelgeving die zich richt op licenties en belastingen.

  Turkije wil van grijze lijst af

  Bora Erdamar van BlockchainIST Center onderstreept het belang van de crypto regulering. Deze regels moeten misbruik van het systeem voorkomen door het invoeren van specifieke licentiestandaarden.

  Turkije wil van de "grijze lijst" van een internationale financiële misdaadwaakhond af te komen. Op de lijst van de Financial Action Task Force staan landen die onvoldoende maatregelen nemen tegen witwassen.

  Specifieke licentiestandaarden

  Deze nieuwe regelgeving zal zich richten op het vaststellen van duidelijke licentiestandaarden. Er zal ook aandacht zijn voor verbeteringen in digitale veiligheid, bewaardiensten en het verifiëren van reserves.

  Turkije noteerde vorig jaar ongeveer $170 miljard aan ruwe crypto transacties.

  Tekortkomingen aanpakken

  Mehmet Türkarslan is juridisch directeur van het Turkse cryptocurrency platform Paribu. Hij benadrukt het belang van snelle regulering. In een reactie laat de juridisch directeur het volgende weten:

  "Het is essentieel om zo snel mogelijk van de grijze lijst af te komen, daarom verwachten wij een regulering en een licentie voor aanbieders van virtuele activa diensten."

  Impact van de grijze lijst

  Landen die op de grijze lijst staan moeten samenwerken met de FATF. Dit om tekortkomingen aan te pakken. Deze tekortkomingen kunnen invloed hebben op investeringsratings en de reputatie van een land.

  De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek zegt dat Ankara haast maakt met het introduceren van nieuwe wetgeving voor crypto assets. Dit alles met het doel Turkije van de grijze lijst te verwijderen.

  De stap die Turkije neemt is een teken van de volwassenwording van de industrie. Het biedt een evenwicht tussen innovatie en regulering en waarborgt de veiligheid en legitimiteit voor gebruikers en investeerders.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.