Crypto nieuws

Twitter Gate: Musk trekt overname deal terug tot woede van het social media platform

Cheval de Vie

2022-07-10

Leestijd: 2 minuten

*

Elon Musk wil de 44 miljard dollar voor de overname van Twitter in zijn zak houden. Hij vindt dat het platform valse verklaringen heeft afgelegd en informatie heeft achtergehouden. 

Deal or no deal?

Vrijdag wordt bekend dat de overname van Twitter door Musk in gevaar komt. De topman wil zich terugtrekken omdat het social media platform belangrijke informatie achterhoudt. 

Zo zou Twitter ook hebben gelogen over de feitelijke waarde van het platform. Ook het enorme aantal fake accounts zijn voor Musk een reden om de deal af te blazen. 

Koopovereenkomst van 44 miljard ontbinden

Het bestuur van Twitter heeft vrijdag een officieel schrijven van Elon Musk ontvangen. Daarin kondigt hij aan dat hij de overeenkomst voor 44 miljard dollar wil ontbinden. 

De brief is gericht aan Vijaya Gadde van Twitter. Daarin is te lezen dat Musk op zijn zachtst gezegd niet blij is met de valse verklaringen die zijn versterkt en het gebrek aan informatie.

De Tesla topman geeft aan dat juist deze informatie belangrijk voor hem was. Deze werd gebruikt als referentiepunt voor de aankoop van het social media platform. 

Misleidende verklaringen

Volgens Elon Musk heeft Twitter valse en misleidende verklaringen afgelegd. Overeengekomen was een overname van een slordig 54 dollar per aandeel. 

In totaal komt dat neer op circa 44 miljard dollar. Het bestuur van Twitter stemde unaniem voor en de deal voor de overname door Elon Musk leek een feit.  

Spam controle en bots beleid

In een brief van Elon Musk die gericht was aan de SEC wordt duidelijk dat het social media platform niet duidelijk is geweest over zeker 2 specifieke punten. 

Dit is het proces voor het controleren van de opname van spam en nepaccounts. Volgens de adviseurs van Musk gaat het om een veel hoger aantal dan de aangegeven 5%.

Ook over het identificeren en schorsen van dergelijke accounts is het platform niet eerlijk geweest. Het beleid voor bots is heel anders dan Twitter doet voorkomen. 

Brief aan de SEC

Sinds de afgelopen 2 jaar doet Twitter geheimzinnig over de dagelijkse metingen. In de brief aan de SEC is het volgende te lezen:

"Twitter heeft 2 maanden lang niet de informatie verstrekt waar Musk om vroeg. Het gaat om herhaalde en gedetailleerde verduidelijkingen. Deze waren bedoeld om Twitter's identificatie, verzameling en openbaarmaking van de meest relevante informatie waar Elon om vroeg te vereenvoudigen."

Elke herstelperiode is verstreken

In de brief aan de SEC staat ook dat Twitter 2 secties van de fusieovereenkomst schendt. Het social media bedrijf is sinds 6 juni op de hoogte van deze schending. Elke herstelperiode is nu verstreken.

Het bestuur van het platform is niet blij met de ontbinding van de overeenkomst door Elon Musk. In een tweet laat Bret Taylor van Twitter weten dat er juridische stappen volgen. 

De voorzitter van Twitter laat het volgende weten:

“Het bestuur wil de transactie sluiten op de eerder overeengekomen. Indien nodig zullen we juridische stappen ondernemen. We zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren in de Delaware Court of Chancery." 

Nieuwe functies en Dogecoin betalingen

In april 2022 onthulde Musk zijn intentie om alle spam en scam bots accounts van Twitter te verwijderen. Dat zou hij doen als zijn bod van 44 miljard dollar werd geaccepteerd. 

Zijn masterplan om het social media platform te verbeteren omvatte ook de introductie van nieuwe functies. Zoals het bewerken van Tweets en de geschiedenis daarvan bekijken. 

Daarnaast wilde Musk ook Dogecoin betalingen mogelijk maken op Twitter. David Schwartz van Ripple vindt de overname van Elon Musk ondoordacht. Zeker voor wat betreft het beleid. 

Twitter hacks en bots

De laatste tijd hebben Twitter hacks en bots bijgedragen aan tal van scam en phishing pogingen. De laatste keer geeft de mede oprichter van Yuga Labs een waarschuwing.

Hij post over een georkestreerde aanval op zijn sociale media accounts. Daarbij beweerde hij dat er een Twitter medewerker bij betrokken zou zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.