Aandelen

Twitter is hét El Salvador van social media met Bitcoin Tipping

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Twitter heeft vandaag bekend gemaakt dat het cryptocurrency betalingsopties heeft opgenomen binnen het social media platform. Daarbij kondigde Twitter ook de nieuwe tipfunctie “ Tips” aan. Gebruikers kunnen hun Bitcoin-wallet vanaf nu koppelen aan andere betaalplatformen.

Daarnaast kunnen Twitteraars ook Bitcoins gebruiken om een fooi te geven aan hun favoriete social-media designers. Daarvoor kunnen zij diensten gebruiken als Cash App, Venmo of Patreon. Het platform is ook van plan om de lancering voor authenticatie van NFT of non-fungible token te gaan versnellen. 

Tipping bevindt zich al enkele maanden in de testfase voor uitrol op iOS. Android-gebruikers kunnen binnenkort een lancering verwachten. Het is nog onduidelijk of desktop gebruikers ook toegang krijgen tot de interface.

Bitcoin Tips voor iOS, Android en Desktop

Ondertussen zal er naast de volg button een nieuw pictogram verschijnen om betalingen mogelijk te maken voor de profielen die de dienst gebruiken.

Daarbij moet volledigheidshalve wel worden vermeld dat de tipping functie op dit moment is onderworpen aan voorwaarden die worden gesteld door platforms van derden.

Twitter Product teamlid Esther Crawford zegt; “We geloven dat we door kunnen gaan met het stimuleren van het type gesprekken dat mensen graag willen zien.”

Blijft Strike alleen beschikbaar in El Salvador en de Verenigde Staten?

Twitter maakt gebruik van Strike. Dit is een Bitcoin betalingsdienst via het Lightning Network om snelle overboekingen mogelijk te maken. Momenteel is Strike echter alleen beschikbaar voor gebruikers in El Salvador en de Verenigde Staten. Met uitzondering van Hawaï en New York.

De gedachte van Twitter achter de lancering is om grenzeloze digitale betalingen en financiële inclusie makkelijker te maken. Dat neemt niet weg dat een Twitteraar opmerkte dat Jack Dorsey in juni al had bevestigd dat Strike beschikbaar zou komen op het platform. 

Ook merkte deze gebruiker op dat Strike op dit moment alleen werd aangeboden in geselecteerde regio’s. Wellicht als gevolg van onzekerheid over de regelgeving in sommige delen van de wereld?

Ook zette een andere gebruiker Mark Zuckerberg op tegen Jack Dorsey. Vorige week nog had Facebook beweerd dat de in-house cryptocurrency Diem een ‘klasse apart’ zou zijn.

Wat is de volgende stap voor Twitter nu steeds meer platforms naar cryptocurrency kijken?

De CEO wijst erop dat er meer gedecentraliseerde experimenten naar het platform komen. Dorsey had in juni een op Bitcoin gericht DeFi-project aangekondigd via zijn betalingsbedrijf Square Inc. Het bedrijf lanceerde al snel TBD en legde uit dat het functioneert als een “gezond wereldwijd monetair systeem.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.