Aandelen

Twitter is hét El Salvador van social media met Bitcoin Tipping

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Twitter heeft vandaag bekend gemaakt dat het cryptocurrency betalingsopties heeft opgenomen binnen het social media platform. Daarbij kondigde Twitter ook de nieuwe tipfunctie “ Tips” aan. Gebruikers kunnen hun Bitcoin-wallet vanaf nu koppelen aan andere betaalplatformen.

Daarnaast kunnen Twitteraars ook Bitcoins gebruiken om een fooi te geven aan hun favoriete social-media designers. Daarvoor kunnen zij diensten gebruiken als Cash App, Venmo of Patreon. Het platform is ook van plan om de lancering voor authenticatie van NFT of non-fungible token te gaan versnellen. 

Tipping bevindt zich al enkele maanden in de testfase voor uitrol op iOS. Android-gebruikers kunnen binnenkort een lancering verwachten. Het is nog onduidelijk of desktop gebruikers ook toegang krijgen tot de interface.

Bitcoin Tips voor iOS, Android en Desktop

Ondertussen zal er naast de volg button een nieuw pictogram verschijnen om betalingen mogelijk te maken voor de profielen die de dienst gebruiken.

Daarbij moet volledigheidshalve wel worden vermeld dat de tipping functie op dit moment is onderworpen aan voorwaarden die worden gesteld door platforms van derden.

Twitter Product teamlid Esther Crawford zegt; “We geloven dat we door kunnen gaan met het stimuleren van het type gesprekken dat mensen graag willen zien.”

Blijft Strike alleen beschikbaar in El Salvador en de Verenigde Staten?

Twitter maakt gebruik van Strike. Dit is een Bitcoin betalingsdienst via het Lightning Network om snelle overboekingen mogelijk te maken. Momenteel is Strike echter alleen beschikbaar voor gebruikers in El Salvador en de Verenigde Staten. Met uitzondering van Hawaï en New York.

De gedachte van Twitter achter de lancering is om grenzeloze digitale betalingen en financiële inclusie makkelijker te maken. Dat neemt niet weg dat een Twitteraar opmerkte dat Jack Dorsey in juni al had bevestigd dat Strike beschikbaar zou komen op het platform. 

Ook merkte deze gebruiker op dat Strike op dit moment alleen werd aangeboden in geselecteerde regio’s. Wellicht als gevolg van onzekerheid over de regelgeving in sommige delen van de wereld?

Ook zette een andere gebruiker Mark Zuckerberg op tegen Jack Dorsey. Vorige week nog had Facebook beweerd dat de in-house cryptocurrency Diem een ‘klasse apart’ zou zijn.

Wat is de volgende stap voor Twitter nu steeds meer platforms naar cryptocurrency kijken?

De CEO wijst erop dat er meer gedecentraliseerde experimenten naar het platform komen. Dorsey had in juni een op Bitcoin gericht DeFi-project aangekondigd via zijn betalingsbedrijf Square Inc. Het bedrijf lanceerde al snel TBD en legde uit dat het functioneert als een “gezond wereldwijd monetair systeem.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.