Crypto nieuws

Twitter omarmt Ethereum na vertrek Dorsey met het nieuwe Tips

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Social media platform Twitter domineert vandaag het wereldnieuws. Vrijwel elke voorpagina is gereserveerd voor de nieuwe crypto en Ethereum gerelateerde onderneming van het bedrijf.   

Na Bitcoin ook Ethereum

Deze ontwikkeling komt slechts enkele maanden nadat Twitter Bitcoin opneemt in zijn Tips functie. Dat is mogelijk via het Lightning Network op mobiele apparaten. 

Mobiele gebruikers van het social media platform kunnen rekenen op een nieuwe functie. Zij kunnen Ethereum opnemen als onderdeel van Twitter native tipping. 

Tipping met Tips

Het team van Twitter heeft deze ontwikkeling vandaag aangekondigd. Zij willen wereldwijd zoveel mogelijk mensen een scala aan opties kunnen bieden. 

De functie op het hoofdprofiel van Twitter wordt ondersteunt door zowel iOS als Android. Het team laat in een Tweet op het social media platform weten:

“Via Tips ben je ook in staat zijn om iemands Bitcoin of Ethereum adres te kopiëren. Vervolgens kun je deze plakken in welke portemonnee je ook gebruikt.”

Ethereum ecosysteem

De nieuwe functie ondersteunt echter geen Ethereum Name Service en domeinnamen. Dat laat een gebruiker via een Twitter thread weten. 

De ontwikkeling volgt op de voortdurende verkenning van het Ethereum ecosysteem. Twitter lanceert in januari de NFT verificatie voor betaalde Twitter Blue abonnees.

Bye Jack “Bitcoin” Dorsey

Opmerkelijk is dat deze ontwikkeling wordt doorgevoerd na het vertrek van Jack Dorsey. De voormalig CEO is enkele maanden geleden vertrokken bij het social media bedrijf. 

Dorsey is een Bitcoin maximalist. Hij is beslist geen grote fan van ETH. Op dit moment leidt hij betalingsbedrijf Block. Voorheen bekend als Square. 

Pro Ethereum houding

De voormalig CEO van Twitter heeft ooit beweerd dat hij nooit Ethereum zou kopen. Twitter gebruikers speculeren dat de ontwikkeling te maken heeft met het vertrek van Dorsey. 

Het bedrijf wil volgens de gebruikers een pro Ethereum houding inluiden. De functie van Twitter ondersteund internationale fintech aanbieders. Waaronder Paga, Paytm en Barter door Flutterwave.

Dat betekent ook dat tipping wordt uitgerold in Nigeria, India en Ghana.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.