Crypto nieuws

  Twitter omarmt Ethereum na vertrek Dorsey met het nieuwe Tips

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Social media platform Twitter domineert vandaag het wereldnieuws. Vrijwel elke voorpagina is gereserveerd voor de nieuwe crypto en Ethereum gerelateerde onderneming van het bedrijf.   

  Na Bitcoin ook Ethereum

  Deze ontwikkeling komt slechts enkele maanden nadat Twitter Bitcoin opneemt in zijn Tips functie. Dat is mogelijk via het Lightning Network op mobiele apparaten. 

  Mobiele gebruikers van het social media platform kunnen rekenen op een nieuwe functie. Zij kunnen Ethereum opnemen als onderdeel van Twitter native tipping. 

  Tipping met Tips

  Het team van Twitter heeft deze ontwikkeling vandaag aangekondigd. Zij willen wereldwijd zoveel mogelijk mensen een scala aan opties kunnen bieden. 

  De functie op het hoofdprofiel van Twitter wordt ondersteunt door zowel iOS als Android. Het team laat in een Tweet op het social media platform weten:

  “Via Tips ben je ook in staat zijn om iemands Bitcoin of Ethereum adres te kopiëren. Vervolgens kun je deze plakken in welke portemonnee je ook gebruikt.”

  Ethereum ecosysteem

  De nieuwe functie ondersteunt echter geen Ethereum Name Service en domeinnamen. Dat laat een gebruiker via een Twitter thread weten. 

  De ontwikkeling volgt op de voortdurende verkenning van het Ethereum ecosysteem. Twitter lanceert in januari de NFT verificatie voor betaalde Twitter Blue abonnees.

  Bye Jack “Bitcoin” Dorsey

  Opmerkelijk is dat deze ontwikkeling wordt doorgevoerd na het vertrek van Jack Dorsey. De voormalig CEO is enkele maanden geleden vertrokken bij het social media bedrijf. 

  Dorsey is een Bitcoin maximalist. Hij is beslist geen grote fan van ETH. Op dit moment leidt hij betalingsbedrijf Block. Voorheen bekend als Square. 

  Pro Ethereum houding

  De voormalig CEO van Twitter heeft ooit beweerd dat hij nooit Ethereum zou kopen. Twitter gebruikers speculeren dat de ontwikkeling te maken heeft met het vertrek van Dorsey. 

  Het bedrijf wil volgens de gebruikers een pro Ethereum houding inluiden. De functie van Twitter ondersteund internationale fintech aanbieders. Waaronder Paga, Paytm en Barter door Flutterwave.

  Dat betekent ook dat tipping wordt uitgerold in Nigeria, India en Ghana.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.