Crypto nieuws

Twitter omarmt Ethereum na vertrek Dorsey met het nieuwe Tips

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Social media platform Twitter domineert vandaag het wereldnieuws. Vrijwel elke voorpagina is gereserveerd voor de nieuwe crypto en Ethereum gerelateerde onderneming van het bedrijf.   

Na Bitcoin ook Ethereum

Deze ontwikkeling komt slechts enkele maanden nadat Twitter Bitcoin opneemt in zijn Tips functie. Dat is mogelijk via het Lightning Network op mobiele apparaten. 

Mobiele gebruikers van het social media platform kunnen rekenen op een nieuwe functie. Zij kunnen Ethereum opnemen als onderdeel van Twitter native tipping. 

Tipping met Tips

Het team van Twitter heeft deze ontwikkeling vandaag aangekondigd. Zij willen wereldwijd zoveel mogelijk mensen een scala aan opties kunnen bieden. 

De functie op het hoofdprofiel van Twitter wordt ondersteunt door zowel iOS als Android. Het team laat in een Tweet op het social media platform weten:

“Via Tips ben je ook in staat zijn om iemands Bitcoin of Ethereum adres te kopiëren. Vervolgens kun je deze plakken in welke portemonnee je ook gebruikt.”

Ethereum ecosysteem

De nieuwe functie ondersteunt echter geen Ethereum Name Service en domeinnamen. Dat laat een gebruiker via een Twitter thread weten. 

De ontwikkeling volgt op de voortdurende verkenning van het Ethereum ecosysteem. Twitter lanceert in januari de NFT verificatie voor betaalde Twitter Blue abonnees.

Bye Jack “Bitcoin” Dorsey

Opmerkelijk is dat deze ontwikkeling wordt doorgevoerd na het vertrek van Jack Dorsey. De voormalig CEO is enkele maanden geleden vertrokken bij het social media bedrijf. 

Dorsey is een Bitcoin maximalist. Hij is beslist geen grote fan van ETH. Op dit moment leidt hij betalingsbedrijf Block. Voorheen bekend als Square. 

Pro Ethereum houding

De voormalig CEO van Twitter heeft ooit beweerd dat hij nooit Ethereum zou kopen. Twitter gebruikers speculeren dat de ontwikkeling te maken heeft met het vertrek van Dorsey. 

Het bedrijf wil volgens de gebruikers een pro Ethereum houding inluiden. De functie van Twitter ondersteund internationale fintech aanbieders. Waaronder Paga, Paytm en Barter door Flutterwave.

Dat betekent ook dat tipping wordt uitgerold in Nigeria, India en Ghana.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.