Crypto nieuws

Rechter verwerpt tegeneisen Ryder Ripps tegen Yuga Labs: $9 miljoen

Redactie

2024-02-04

Leestijd: 2 minuten

*

Ripps en Cahen krijgen een flinke tegenvaller te verwerken in hun juridische strijd tegen Yuga Labs, de oprichters van de Bored Ape Yacht Club. De rechter wijst hun tegenclaims af. 

Uitbetaling eis van $9 miljoen

Een rechter wijst de tegenclaims van Ripps en Cahen af. De rechter beveelt hen om bijna $9 miljoen te betalen aan de digitale verzamelobjecten firma.

In mei 2022 lanceerden Ripps en Cahen hun eigen versie van de Bored Ape Yacht Club NFT's, genaamd Ryder Ripps BAYC RR/BAYC. Dit zorgde voor flink wat opschudding.

Inbreuk op auteursrechten

Yuga Labs was allesbehalve blij met de lancering. Ze beschuldigden het duo van inbreuk op auteursrechten door ongeautoriseerde versies van BAYC NFT's te creëren.

In april 2023 gaf een rechter Yuga Labs gelijk. Dit resulteerde in een schadevergoeding van $1,57 miljoen plus advocatenkosten, betaald door Ripps en Cahen aan Yuga Labs.

Ook recente tegeneis afgewezen

Het verhaal eindigt hier niet. Een gerechtelijke uitspraak op 2 februari heeft de laatste hoop van Ripps en Cahen de bodem ingeslagen. Hun recente tegenclaims zijn afgewezen.

De rekening bedraagt in totaal bijna $9 miljoen aan advocatenkosten, kosten voor deskundige getuigen en winstafdracht.

RR/BAYC vernietigen of "burnen"

De rechter was duidelijk in zijn uitspraak. Als Ripps en Cahen nog RR/BAYC NFT's bezitten, moeten ze deze zelf vernietigen of overdragen aan Yuga Labs om te vernietigen.

Daarnaast moeten alle sociale media-accounts en de smart contract die aan de RR/BAYC NFT's gekoppeld zijn, overgedragen worden aan Yuga Labs.

Pauly0x, zoals Cahen bekend staat bij zijn 174.100 volgers op X, kondigde aan dat ze van plan zijn om in beroep te gaan tegen de beslissing bij het Ninth Circuit Court of California.

De tegenclaims gingen over het opzettelijk veroorzaken van emotionele distress, nalatige emotionele distress en een verklaring dat er geen sprake was van laster.

Overwinning voor Yuga Labs

De rechter veegde dit van tafel. Inclusief de beschuldigingen van valse herkomstaanduiding en domeinkaping en het kopen van domeinnamen om te profiteren van een handelsmerk.

Voor Yuga Labs is het een overwinning in de bescherming van BAYC. Voor Ripps en Cahen is het een dure herinnering aan de consequenties van het niet opvolgen van de  regels.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.