Crypto nieuws

  JPMorgan beweert dat de uitspraak over Ripple's XRP gunstig is voor Coinbase

  Femke Wassink

  2023-07-15

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Volgens analisten van JPMorgan is de recente uitspraak over Ripple's XRP gunstig voor Coinbase. Deze uitspraak kan mogelijk van toepassing zijn op de 13 tokens die de SEC in zijn rechtszaak tegen Coinbase heeft bestempeld als effecten.

  Optimistisch over crypto sector

  Over het algemeen blijven de analisten van JPMorgan op de lange termijn optimistisch over de crypto sector. De recente uitspraak in het voordeel van Ripple's XRP verkleint het risico voor Coinbase, het toonaangevende platform cryptocurrency.

  "Op het eerste gezicht lijkt de uitspraak een overwinning voor Coinbase in hun recente rechtszaak tegen de SEC," laat JPMorgan onder leiding van Kenneth Worthington weten in een rapport afgelopen vrijdag.

  "Wij zien Coinbase als de grootste profiteur van het toegenomen vertrouwen en de verbeterde regulatieve duidelijkheid, gezien de leidende positie en het gerespecteerde imago van Coinbase in de industrie."

  XRP token

  Eerder deze week behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning nadat een federale rechter had geoordeeld dat de XRP-token geen effect is als deze op de secundaire markt wordt verkocht, maar wel als deze aan institutionele beleggers wordt verkocht.

  Deze uitspraak is gunstig voor Coinbase, aangezien deze kan worden toegepast op de 13 tokens die actief op Coinbase worden verhandeld en die de SEC vorige maand in haar rechtszaak tegen het bedrijf als effecten heeft bestempeld, aldus JPMorgan.

  "Als de zaak rond Ripple standhoudt, lijkt het moeilijker voor de SEC om aan te tonen dat de 13 tokens effecten zijn en dat Coinbase een niet-geregistreerde effectenbeurs is. Hierdoor zou het bedrijf mogelijk aan bepaalde toekomstige licentie- en regelgeving eisen kunnen ontkomen."

  Nog niet helemaal uit problemen

  Hoewel de uitspraak over Ripple het neerwaartse risico voor Coinbase verkleint, biedt het volgens JPMorgan geen significant extra voordeel voor het bedrijf. Dit omdat de staking- en wallet producten van Coinbase onderdeel zijn van de SEC rechtszaak.

  Het lijkt er dus op dat Coinbase nog niet helemaal uit de problemen is. "Bovendien kan de SEC in beroep gaan tegen de Ripple beslissing, wat de onzekerheid over de implicaties van het Ripple vonnis verder vergroot."

  Volgens het rapport heeft JPMorgan een neutrale rating voor Coinbase. Over het algemeen blijft JPMorgan op de lange termijn optimistisch over het crypto ecosysteem.Ze zijn "bemoedigd door de zekerheid die deze uitspraak biedt voor het Amerikaanse regulerende crypto landschap."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.