Crypto nieuws

  Uitspraak vandaag: wat als SEC de Grayscale Bitcoin ETF beslissing niet aanvecht?

  Femke Wassink

  2023-10-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De SEC moet 13 oktober een belangrijke beslissing nemen. Na de spot Bitcoin ETF overwinning van Grayscale bij de rechtbank, heeft de SEC 3 keuzes.

  3 keuzes voor de SEC

  De SEC kan vandaag 3 keuzes maken. Ze kunnen in beroep gaan bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, de uitspraak van het Hof van Beroep opnieuw onder de loep nemen of het voorstel voor een spot Bitcoin ETF volgen.

  Een ETF is een type beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Net zoals een aandeel. Grayscale wil haar Bitcoin Trust of GBTC omzetten naar zo'n Bitcoin ETF.

  Alsnog een vertraging?

  Velen denken dat de SEC de beslissing van het hof niet zal betwisten. Toch zijn er analyses die suggereren dat de SEC manieren kan vinden om de goedkeuring van de Bitcoin ETF van Grayscale alsnog te vertragen. Een insider:

  "De kans op een beroep lijkt klein maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren."

  Andere ETF analisten laten weten dat het voor de SEC moeilijk zou zijn om op nieuwe gronden bezwaar te maken. Maar, dat neemt niet weg dat ze nog steeds manieren zouden kunnen vinden om het proces te rekken.

  GBTC mogelijk opnieuw in beroep

  Advocatenkantoor Ropes & Gray heeft een interessante kijk op de zaak. Ze suggereerden dat de GBTC aanvraag voor een andere reden terug naar de SEC zou kunnen worden gestuurd.

  Dit zou betekenen dat de SEC opnieuw de kans krijgt om de aanvraag af te wijzen. Hierna kan GBTC opnieuw in beroep gaan. Maar er is vandaag nog een ander scenario mogelijk.

  Als de New York Stock Exchange een nieuwe aanvraag moet indienen om GBTC te noteren, kan de SEC tot wel 8 maanden nodig hebben om een beslissing te nemen over de ETF.

  Nog 7 Bitcoin ETF aanvragen

  Op dit moment liggen er nog 7 andere spot Bitcoin ETF aanvragen bij de SEC. Deze zijn allemaal al eerder in 2023 ingediend. Toch hebben ze allemaal te maken gehad met vertragingen.

  De meeste zullen waarschijnlijk pas in maart 2024 of later worden goedgekeurd. Het oog van de storm is de Grayscale aanvraag. Als deze wordt goedgekeurd wordt het voor de SEC moeilijk om andere aanvragen af te wijzen.

  Volgens analisten is de kans dat we dit jaar nog een goedgekeurde Bitcoin ETF zien 75%. Tegen eind 2024 loopt dit percentage zelfs op tot een indrukwekkende 95%.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.