Crypto nieuws

Uitstel SEC: Geen snelle beslissing over Bitcoin ETF's

Femke Wassink

2023-09-01

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft het besluit over Bitcoin ETF-aanvragen van alle indieners uitgesteld tot oktober. Dit geldt ook voor zwaargewichten als BlackRock, Fidelity (Wise Origin), WisdomTree en anderen.

Uitstel tot oktober

Donderdag liet de SEC in hun officiële documenten weten dat ze hun besluitvorming omtrent de Bitcoin ETF's hebben uitgesteld. ETF's zijn financiële producten die het makkelijker maken om in Bitcoin te investeren, zonder de munt te hoeven kopen of een digitale wallet te hebben.

Dit zou een grote stap kunnen zijn voor retail beleggers die interesse hebben in de crypto-ruimte maar niet de technische kennis of het geduld hebben om alles zelf te regelen.

De beslissing van de SEC had direct een negatief effect op de Bitcoin prijs. De cryptocurrency had al een rotdag en dit nieuws hielp zeker niet. De prijs van Bitcoin daalde nog eens 4,1% in de afgelopen 24 uur tot $26,100.

Verlengde inspraakperiode

In plaats van een definitief oordeel te vellen, heeft de SEC besloten om de inspraakperiode te verlengen. Dat betekent dat iedereen die het wil commentaar kan geven op de voorgestelde ETF's.

De nieuwe deadlines zijn voor Wise Origin, Galaxy en WisdomTree vastgesteld op 17 oktober. Voor Valkyrie is dat twee dagen later. Bitwise moet voor 16 oktober reageren.

De regel van 240 dagen

De SEC heeft in totaal 240 dagen vanaf het begin van hun review om een definitief besluit te nemen. Traditioneel gezien gebruikt de SEC deze tijd volledig voordat ze een eindbeslissing maken. Dit uitstel kwam dus niet echt als een verrassing.

Eerdere rechtszaak

Grayscale heeft eerder deze week enige hoop gekregen. Het D.C. Circuit Court of Appeals oordeelde dat sommige argumenten van de SEC voor het afwijzen van Bitcoin ETF-aanvragen "willekeurig en grillig" leken.

De rechter vond ook dat de SEC niet goed had uitgelegd waarom ze een Bitcoin ETF anders behandelden dan een Bitcoin futures ETF. Dat terwijl de markten een 99,9% correlatie hebben.

Het is nu afwachten wat de volgende stappen zijn rondom de kwestie Bitcoin en de SEC. Hoewel dat niet zo hoeft te zijn, kan dit uitstel wel een kleine hindernis zijn op de weg naar mainstream-acceptatie.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.