Crypto nieuws

  Uitstel SEC: Geen snelle beslissing over Bitcoin ETF's

  Femke Wassink

  2023-09-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft het besluit over Bitcoin ETF-aanvragen van alle indieners uitgesteld tot oktober. Dit geldt ook voor zwaargewichten als BlackRock, Fidelity (Wise Origin), WisdomTree en anderen.

  Uitstel tot oktober

  Donderdag liet de SEC in hun officiële documenten weten dat ze hun besluitvorming omtrent de Bitcoin ETF's hebben uitgesteld. ETF's zijn financiële producten die het makkelijker maken om in Bitcoin te investeren, zonder de munt te hoeven kopen of een digitale wallet te hebben.

  Dit zou een grote stap kunnen zijn voor retail beleggers die interesse hebben in de crypto-ruimte maar niet de technische kennis of het geduld hebben om alles zelf te regelen.

  De beslissing van de SEC had direct een negatief effect op de Bitcoin prijs. De cryptocurrency had al een rotdag en dit nieuws hielp zeker niet. De prijs van Bitcoin daalde nog eens 4,1% in de afgelopen 24 uur tot $26,100.

  Verlengde inspraakperiode

  In plaats van een definitief oordeel te vellen, heeft de SEC besloten om de inspraakperiode te verlengen. Dat betekent dat iedereen die het wil commentaar kan geven op de voorgestelde ETF's.

  De nieuwe deadlines zijn voor Wise Origin, Galaxy en WisdomTree vastgesteld op 17 oktober. Voor Valkyrie is dat twee dagen later. Bitwise moet voor 16 oktober reageren.

  De regel van 240 dagen

  De SEC heeft in totaal 240 dagen vanaf het begin van hun review om een definitief besluit te nemen. Traditioneel gezien gebruikt de SEC deze tijd volledig voordat ze een eindbeslissing maken. Dit uitstel kwam dus niet echt als een verrassing.

  Eerdere rechtszaak

  Grayscale heeft eerder deze week enige hoop gekregen. Het D.C. Circuit Court of Appeals oordeelde dat sommige argumenten van de SEC voor het afwijzen van Bitcoin ETF-aanvragen "willekeurig en grillig" leken.

  De rechter vond ook dat de SEC niet goed had uitgelegd waarom ze een Bitcoin ETF anders behandelden dan een Bitcoin futures ETF. Dat terwijl de markten een 99,9% correlatie hebben.

  Het is nu afwachten wat de volgende stappen zijn rondom de kwestie Bitcoin en de SEC. Hoewel dat niet zo hoeft te zijn, kan dit uitstel wel een kleine hindernis zijn op de weg naar mainstream-acceptatie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.