Crypto nieuws

Uniswap stemt voor de uitrol van slimme contracten op Polygon

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Ethereum heeft zijn greep op het DeFi ecosysteem verstevigd. Dit gebeurde nadat leden van Uniswap stemden voor het uitrollen van zijn slimme contracten op Polygon.

Motie aangenomen

Uniswap V3 is de derde gedecentraliseerde Automatic Market Maker. Deze wordt binnen enkele dagen uitgerold op Polygon. Dat heeft L2 Solutions via Twitter bekendgemaakt. 

Het proces voor de uitrol van Uniswap op Polygon begon een maand geleden. In november werd een vergelijkbare uitrol voorgesteld tijdens het bestuursprotocol van de DEX. 

De motie werd met 72 miljoen stemmen voor en 503.009 stemmen tegen aangenomen. Dit wijst op een brede acceptatie onder de UNI houders.

Polygon en DEX

In hun poging om Uniswap binnen te halen zijn de ontwikkelaars van Polygon zowel vasthoudend als wanhopig. Polygon heeft de DEX een speciale behandeling en aanzienlijke fondsen toegewezen.

De fondsen zijn bedoeld voor de ontwikkeling van de uitrol. Schaalbaarheid oplossingen verlichten de belasting van het mainnet van Ethereum. Op deze manier bieden ze goedkopere en snellere transacties. 

Ethereum heeft steeds vaker te maken met congestieproblematiek. Daardoor kan Polygon rekenen op een grote populariteit onder DEX gebruikers.

Geen project achtergelaten

Incompleet ecosysteem?

Verschillende Ethereum L1’s hebben hun slimme contracten al ingezet op Polygon. Zoals Aave, Curve, Sushiswap en andere kleinere DeFi projecten. 

Dat terwijl de L2 eerder al heeft gesuggereerd dat het ecosysteem zich incompleet voelt. Dit door het ontbreken van het DeFi vlaggenschip project.

Het platform onthult ook zijn intentie om $ 20 miljoen toe te wijzen aan het protocol. Dit om liquiditeit te stimuleren en uitsluitend vanwege het respect en het belang dat Uniswap heeft.

De toewijzing bevat $ 15 miljoen voor een mining liquiditeit campagne. De rest van het geld is bedoeld voor een speciaal DAO doel. Deze zal gericht zijn op de algemene adoptie van Uniswap op Polygon.

Het enthousiasme van de gemeenschap werd al vroeg duidelijk. De eerste stemronde in november mondde uit in 7,79 miljoen positieve Uniswap houders. Ondanks dat er slechts 25.000 bevestigingen nodig waren.

In ruil voor een betere toekomst

Voorstanders van de L2 oplossing vragen zich nu al af wat de toekomst brengt. Een Twitter gebruiker meent dat beurzen in de toekomst kunnen beginnen met het herbalanceren van Polygon transacties.

Dit vanwege de betere prijs beschikbaarheid dan wordt aangeboden door de market makers. Een recent rapport van Alchemy heeft aangetoond dat er eind oktober bijna 3.000 dApps werden ingezet op Polygon.

Dat vergeleken met de slechts 30 dApps van vorig jaar. Polygon heeft ook een investeringsfonds van $ 200 miljoen gelanceerd. Seven Seven Six moet dergelijke ontwikkelingsactiviteiten verder aanmoedigen.

Het fonds zal zich richten op Web3 ontwikkeling op het Polygon ecosysteem. Met name op blockchain gebaseerde social media projecten en gaming.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.