Crypto nieuws

Uniswap stemt voor de uitrol van slimme contracten op Polygon

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Ethereum heeft zijn greep op het DeFi ecosysteem verstevigd. Dit gebeurde nadat leden van Uniswap stemden voor het uitrollen van zijn slimme contracten op Polygon.

Motie aangenomen

Uniswap V3 is de derde gedecentraliseerde Automatic Market Maker. Deze wordt binnen enkele dagen uitgerold op Polygon. Dat heeft L2 Solutions via Twitter bekendgemaakt. 

Het proces voor de uitrol van Uniswap op Polygon begon een maand geleden. In november werd een vergelijkbare uitrol voorgesteld tijdens het bestuursprotocol van de DEX. 

De motie werd met 72 miljoen stemmen voor en 503.009 stemmen tegen aangenomen. Dit wijst op een brede acceptatie onder de UNI houders.

Polygon en DEX

In hun poging om Uniswap binnen te halen zijn de ontwikkelaars van Polygon zowel vasthoudend als wanhopig. Polygon heeft de DEX een speciale behandeling en aanzienlijke fondsen toegewezen.

De fondsen zijn bedoeld voor de ontwikkeling van de uitrol. Schaalbaarheid oplossingen verlichten de belasting van het mainnet van Ethereum. Op deze manier bieden ze goedkopere en snellere transacties. 

Ethereum heeft steeds vaker te maken met congestieproblematiek. Daardoor kan Polygon rekenen op een grote populariteit onder DEX gebruikers.

Geen project achtergelaten

Incompleet ecosysteem?

Verschillende Ethereum L1’s hebben hun slimme contracten al ingezet op Polygon. Zoals Aave, Curve, Sushiswap en andere kleinere DeFi projecten. 

Dat terwijl de L2 eerder al heeft gesuggereerd dat het ecosysteem zich incompleet voelt. Dit door het ontbreken van het DeFi vlaggenschip project.

Het platform onthult ook zijn intentie om $ 20 miljoen toe te wijzen aan het protocol. Dit om liquiditeit te stimuleren en uitsluitend vanwege het respect en het belang dat Uniswap heeft.

De toewijzing bevat $ 15 miljoen voor een mining liquiditeit campagne. De rest van het geld is bedoeld voor een speciaal DAO doel. Deze zal gericht zijn op de algemene adoptie van Uniswap op Polygon.

Het enthousiasme van de gemeenschap werd al vroeg duidelijk. De eerste stemronde in november mondde uit in 7,79 miljoen positieve Uniswap houders. Ondanks dat er slechts 25.000 bevestigingen nodig waren.

In ruil voor een betere toekomst

Voorstanders van de L2 oplossing vragen zich nu al af wat de toekomst brengt. Een Twitter gebruiker meent dat beurzen in de toekomst kunnen beginnen met het herbalanceren van Polygon transacties.

Dit vanwege de betere prijs beschikbaarheid dan wordt aangeboden door de market makers. Een recent rapport van Alchemy heeft aangetoond dat er eind oktober bijna 3.000 dApps werden ingezet op Polygon.

Dat vergeleken met de slechts 30 dApps van vorig jaar. Polygon heeft ook een investeringsfonds van $ 200 miljoen gelanceerd. Seven Seven Six moet dergelijke ontwikkelingsactiviteiten verder aanmoedigen.

Het fonds zal zich richten op Web3 ontwikkeling op het Polygon ecosysteem. Met name op blockchain gebaseerde social media projecten en gaming.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.