Crypto nieuws

  Uptober? Bitcoin en Ethereum stijgen en vegen $70 miljoen aan shorts van tafel

  Redactie

  2023-10-02

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Is "Uptober" aangebroken? Bitcoin en Ethereum schieten omhoog en vegen $70 miljoen aan shorts van de tafel. De stijging en het liquideren van shortposities gebeurde in slechts 15 minuten tijd.

  Onverwachte prijssprong

  Bitcoin en Ethereum hebben een onverwachte prijssprong gemaakt. Dit heeft geleid tot het liquideren van meer dan $70 miljoen aan shortposities in crypto. En dat allemaal in slechts een kwartier tijd.

  Op 1 oktober zagen we Bitcoin in een mum van tijd stijgen met 3%. De crypto munt steeg van $27.100 naar $28.053. Volgens data stabiliseerde de prijs al snel net onder de $28.000.

  Groei van 4,7% voor Ether

  Ondertussen spurtte Ether van Ethereum ook naar boven. De munt maakte een groei door van 4,7% tot een piek van $1.755. Op dit moment staat Ether op een comfortabele $1.727. Experts denken dat dit samenvalt met het begin van "Uptober."

  Uptober is crypto term die aangeeft dat oktober vaak een bullish maand is voor crypto. Uit gegevens blijkt dat oktober sinds 2013 slechts 2 keer negatieve maandelijkse rendementen heeft opgeleverd. Sommigen suggereren zelfs dat "iemand iets weet" wat anderen niet weten.

  Uitkijken naar Spot Bitcoin ETF

  Eén van de gebeurtenissen waar de crypto markt met optimisme naar uitkijkt is de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Maar de meesten zetten hun geld voor die grote aankondiging in op januari 2024.

  Minder geluk voor short sellers

  Veel investeerders met longposities openden misschien wel de champagneflessen na deze beweging. Maar short sellers hadden minder geluk. In slechts 2 uur zagen zij voor $70 miljoen aan shortposities in rook opgaan.

  Een blik op de gegevens zegt dat bijna $36 miljoen aan BTC shorts en $23 miljoen aan ETH shorts “rekt” werden door deze prijsbeweging.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.