Crypto nieuws

Uptober? Bitcoin en Ethereum stijgen en vegen $70 miljoen aan shorts van tafel

Redactie

2023-10-02

Leestijd: 2 minuten

*

Is "Uptober" aangebroken? Bitcoin en Ethereum schieten omhoog en vegen $70 miljoen aan shorts van de tafel. De stijging en het liquideren van shortposities gebeurde in slechts 15 minuten tijd.

Onverwachte prijssprong

Bitcoin en Ethereum hebben een onverwachte prijssprong gemaakt. Dit heeft geleid tot het liquideren van meer dan $70 miljoen aan shortposities in crypto. En dat allemaal in slechts een kwartier tijd.

Op 1 oktober zagen we Bitcoin in een mum van tijd stijgen met 3%. De crypto munt steeg van $27.100 naar $28.053. Volgens data stabiliseerde de prijs al snel net onder de $28.000.

Groei van 4,7% voor Ether

Ondertussen spurtte Ether van Ethereum ook naar boven. De munt maakte een groei door van 4,7% tot een piek van $1.755. Op dit moment staat Ether op een comfortabele $1.727. Experts denken dat dit samenvalt met het begin van "Uptober."

Uptober is crypto term die aangeeft dat oktober vaak een bullish maand is voor crypto. Uit gegevens blijkt dat oktober sinds 2013 slechts 2 keer negatieve maandelijkse rendementen heeft opgeleverd. Sommigen suggereren zelfs dat "iemand iets weet" wat anderen niet weten.

Uitkijken naar Spot Bitcoin ETF

Eén van de gebeurtenissen waar de crypto markt met optimisme naar uitkijkt is de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Maar de meesten zetten hun geld voor die grote aankondiging in op januari 2024.

Minder geluk voor short sellers

Veel investeerders met longposities openden misschien wel de champagneflessen na deze beweging. Maar short sellers hadden minder geluk. In slechts 2 uur zagen zij voor $70 miljoen aan shortposities in rook opgaan.

Een blik op de gegevens zegt dat bijna $36 miljoen aan BTC shorts en $23 miljoen aan ETH shorts “rekt” werden door deze prijsbeweging.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.