Crypto nieuws

Bitcoin Futures op CME naderen recordhoogte van 2021

Redactie

2023-12-06

Leestijd: 2 minuten

*

CME is een gigant in de wereld van derivaten. De open interest in Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange staat op het punt een recordhoogte te bereiken.

Van $3,63 naar $5,20 miljard in 30 dagen

Recente data laat zien dat de open interest is gestegen van $3,63 miljard naar een indrukwekkende $5,20 miljard. Dat allemaal in slechts 30 dagen.

Deze toename loopt parallel aan een stijging van 26% in de Bitcoin prijs. De munt handelt op dit moment net iets boven de $44,000. Toch is dit fenomeen niet geheel nieuw.

In oktober 2021 zagen we een soortgelijke sprong. Toen steeg de open interest van $1,46 miljard naar $5,45 miljard in 20 dagen.

Hernieuwde interesse in Bitcoin

Volgens Tony Sycamore van IG Australia weerspiegelt dit een hernieuwde interesse in Bitcoin. Het is nog wel onduidelijk hoe handelaren op CME gepositioneerd zijn.

Interessant is dat de 'grote spelers' op CME net short waren op dat moment. Dat blijkt uit een rapport aan de United States Commodities Futures Trading Commission (CFTC).

Dit betekent dat ze meer short posities (20,724) hadden dan long posities (18,979).

Goedkeuring ETF en signalen van renteverlaging

Totdat het nieuwste rapport op 12 december verschijnt, blijft de exacte positionering van de spelers een vraagteken. Sycamore benadrukt wel dat er meer aan de hand is.

Het gaat volgens hem niet alleen speculatie over de goedkeuring van een spot ETF door de SEC. De Bitcoin rally zou meer verband houden met de macro-economische omgeving.

Met name de signalen van de Federal Reserve om de rentetarieven te verlagen.

Financiële instellingen "trek" in crypto producten

In november nam CME de leiding over Binance in Bitcoin futures open interest. Dat is een teken dat traditionele financiële instellingen een grotere trek hebben in crypto producten.

Veel analisten geloven dat de goedkeuring van een spot ETF een snelle prijsstijging voor Bitcoin zou kunnen betekenen. Er zijn er ook skeptici.

Zij verwachten een "sell the news" evenement na een mogelijke goedkeuring.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.