Crypto nieuws

IRS eist $24 miljard belastinggeld van FTX: slachtoffers gaan impact mogelijk voelen

Redactie

2023-12-12

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse belastingdienst zit FTX Trading op de hielen. De IRS eist maar liefst $24 miljard. De claim heeft mogelijk impact op de verloren investeringen van FTX gebruikers.

Van $44 miljard naar $24 miljard

FTX Trading is inmiddels een bekende en beruchte naam in de crypto wereld. Het bedrijf van voormalig CEO Sam Bankman-Fried staat momenteel in de rechtbank tegenover de IRS.

De belastingdienst eist maar liefst $24 miljard aan belastingen. Dit is een flinke daling van de oorspronkelijke claim van $44 miljard. De claim is echter nog steeds astronomisch hoog.

FTX: "Nooit zoveel verdiend"

FTX beweert dat ze nooit zoveel hebben verdiend om zo'n hoge belastingaanslag te rechtvaardigen. Hun advocaten noemen de claim van de IRS "onterecht" en "ongegrond".

Volgens FTX zouden de eisen van de IRS verhinderen dat de slachtoffers een betekenisvolle compensatie ontvangen. Met deze actie zou de IRS de uitbetaling alleen maar vertragen.

Dat hebben de woordvoerders van FTX laten weten.

Activa en $3,4 miljard aan crypto teruggevonden

Als de IRS haar zin krijgt heeft dit impact op de gedupeerden van FTX. Zij zien dan mogelijk minder of misschien zelfs niets terug van hun verloren investeringen.

Dat terwijl FTX al zo'n $7 miljard aan activa heeft teruggevonden. Dat is inclusief $3,4 miljard aan crypto munten. De voortgang van de zaak verloopt traag en moeizaam.

Audit IRS kan 8 maanden duren

De zaak tussen de IRS en FTX loopt nog steeds. De IRS is bezig met een audit die nog 8 maanden kan duren. Voorlopig komt er dus geen definitieve duidelijkheid in de zaak.

Vandaag 12 december gaan FTX en de Amerikaanse overheid in de rechtszaal verder met het debatteren over de geldigheid van de belastinggeld claim.

Voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried is in november schuldig bevonden aan 7 fraude aanklachten. Hij wacht in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn op zijn vonnis.

Deze staat gepland voor 28 maart 2024.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.