Crypto nieuws

  Bitcoin 5% Flash Crash: tot $165 miljoen crypto liquidaties met hefboomwerking

  Redactie

  2024-04-02

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Handelaren hebben samen meer dan $165 miljoen verloren. Dat gebeurde toen de prijs van Bitcoin op dinsdag 2 april met 5% daalde van $69.450 naar maar liefst $65.970.

  Van $69.450 naar $65.970 in 30 minuten

  Op dinsdag zag Bitcoin een plotselinge daling van 5% in de prijs. Deze daling ging van $69.450 naar maar liefst $65.970. Dat gebeurde in minder dan 30 minuten.

  De daling veroorzaakte een golf van liquidaties. Handelaren die met geleend geld op de prijs van Bitcoin en andere crypto hadden ingezet, zagen hun posities verdampen.

  $165 miljoen aan hefboom posities

  Volgens gegevens werden meer dan $165 miljoen aan hefboom posities weggevaagd in deze snelle daling. Meer dan $50 miljoen daarvan was in Bitcoin long posities.

  Meer dan $40 miljoen zat in Ethereum. Ook Dogecoin en Solana zagen miljoenen verdwijnen. Deze daling betrof respectievelijk ongeveer $6 miljoen en $4 miljoen.

  $86 miljoen netto-uitstroom ETF

  Terwijl deze crypto munten daalden, boekten ook Bitcoin ETF's $86 miljoen aan netto-uitstroom. Daarmee kwam een einde aan een vierdaagse instroom.

  De ETF van BlackRock kwam goed uit de bus met een netto-instroom van $165,9 miljoen. Gevolgd door Fidelity met $44 miljoen. Grayscale zag een uitstroom van $302 miljoen.

  Dit bracht de netto dagelijkse uitstroom voor alle fondsen op $85,7 miljoen.

  Tether "wankelde" kortstondig

  Rond dezelfde tijd als de Bitcoin Flash Crash had de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin Tether ook een kleine hik. Deze wankelde rond de 1%.

  Tether viel kort van zijn $1 anker naar $0,988. Of dit een foutje was in de API van bepaalde data trackers of dat de munt daadwerkelijk wankelde, is niet helemaal duidelijk.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.