Crypto nieuws

Gebruikersaantallen Starknet kelderen: ontevredenheid over token-drop groeit

Femke Wassink

2024-02-20

Leestijd: 2 minuten

*

Ethereum layer-2 blockchain Starknet ziet een aanzienlijke daling in actieve gebruikers. De ontevredenheid over de token-drop groeit.

Van hoopvol begin naar teleurstelling

De Starknet Provisions Program airdrop had beloofd om de gebruikers community te belonen. Maar, in plaats daarvan is het uitgelopen op een golf van ontevredenheid.

Binnen slechts 7 dagen na de aankondiging tuimelden de actieve gebruikerscijfers naar beneden. Van meer dan 220.500 gebruikers naar slechts iets meer dan 84.000.

Criteria voor airdrop

De ontevredenheid draait om de criteria voor de airdrop. Starknet nam een drastisch besluit voor gebruikers die op 15 november 2023 minder dan 0.005 Ether in hun wallet hadden.

Deze vertegenwoordigde destijds een waarde van ongeveer $10. Deze gebruikers zouden niet in aanmerking komen voor de token verdeling. Dit besluit stuitte op veel weerstand.

Veel gebruikers kregen het gevoel dat hun bijdragen aan het netwerk niet werden erkend.

Gebruikers voelen zich buitengesloten

De frustratie is duidelijk. Veel actieve leden van de Starknet community voelden zich buitengesloten. Zij hebben duizenden dollars uitgegeven aan transacties.

Ook vinden ze dat ze liquiditeit hebben toegevoegd aan het netwerk. Ondanks de teleurstelling heeft Starknet aangegeven dat ze werken aan een oplossing.

Daarbij geeft de blockchain wel aan dat onderzoeken, ontwerpen en testen tijd zal kosten.

Nog een twistpunt

Een ander punt is het schema voor het ontgrendelen van tokens. Daarbij beloont Starknet investeerders en vroege bijdragers met 1,3 miljard STRK. Dat is circa 13% van de voorraad.

Dit slechts 2 maanden na de lancering, Ondanks de dalende gebruikersaantallen blijft de totale waarde vastgezet in Starknet $54,18 miljoen.

Dat is een daling van ongeveer 5,7% ten opzichte van het recordhoogte van $57,5 miljoen. Hoewel er ontevredenheid is, toont dit aan dat het netwerk nog steeds van grote waarde is.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.