Crypto nieuws

Crypto exchange OKX is voornemens om privacy tokens begin 2024 te schrappen

Redactie

2023-12-29

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto exchange OKX heeft aangekondigd dat ze in het begin van 2024 verschillende prominente privacy gerichte crypto munten willen schrappen. Waaronder ook Monero.

Vanaf 5 januari 2024

Deze stap komt na de feedback van gebruikers de gebruikers van de exchange. Het voornemen volgt de richtlijnen voor het verwijderen van tokens van OKX.

Vanaf 5 januari 2024 zullen in totaal 11 handelsparen niet meer beschikbaar zijn op het OKX platform Dit zijn tokens zoals Monero, Zcash, Dash en Horizen. In een reactie zegt OKX:

"Om een robuuste handelsomgeving te onderhouden, monitoren we constant de prestaties van alle genoteerde handelsparen en beoordelen we regelmatig hun notering kwalificaties."

Gebaseerd op feedback gebruikers

De crypto exchange voegt hieraan toe dat deze beslissing "gebaseerd is op feedback van gebruikers" en de richtlijnen voor het "delisten" of verbergen van tokens van OKX.

OKX is één van de grootste crypto exchanges ter wereld. Dagelijks handelt de exchange voor minstens $3 miljard aan crypto. Dat is gebleken uit recente gegevens.

482 handelsparen

Op dit moment biedt OKX een totaal van 482 handelsparen aan. Waaronder 4 met Monero, 4 met DASH, 3 met ZEC en 4 met ZEN. Privacy tokens bieden gebruikers meer anonimiteit.

Deze anonimiteit kan aantrekkelijk zijn voor diegenen die daar waarde aan hechten. Bij OKX draait het om het bieden van een veilige en efficiënte handelsomgeving.

De beslissing van de crypto exchange weerspiegelt hun toewijding aan het naleven van regelgeving en het bieden van een kwalitatieve ervaring voor hun gebruikers.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.