Crypto nieuws

Enter the Ether: VanEck lanceert 2 ETF's: mogelijk maandag al

Femke Wassink

2023-09-29

Leestijd: 2 minuten

*

VanEck laat wederom van zich horen. De investeringsbeheerder heeft recentelijk 2 advertenties onthult voor hun nieuwe Ether ETF. De lancering is mogelijk al op maandag 2 oktober.

Enter the Ether

Op 28 september onthulde VanEck 2 pakkende tv commercials met als thema "Enter the Ether". Dit is een rechtstreekse hint dat hun Ethereum Strategy ETF er binnenkort aankomt. VanEck bracht naast de 2 advertenties ook een persbericht uit over EFUT.

Een ETF of Exchange Traded Fund is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het doel is om hetzelfde rendement te behalen als een bepaalde beursindex. Bij crypto ETF's is het idee vergelijkbaar, maar dan met betrekking tot cryptocurrency.

EFUT zal worden genoteerd op de Chicago Board Options Exchange. Het zal worden beheerd door niemand minder dan Greg Krenzer. Hij is hoofd "active trading" bij VanEck. Volgens kenners zijn de ads een hint dat Ether futures ETF's "sneller gebeuren dan verwacht."

"Hodl or fork off"

De eerste VanEck advertentie heeft een grappige ondertoon. Het betreft een korte video van 15 seconden waarin 5 acteurs strak in de camera kijken. Ondertussen klinkt er op de achtergrond vreemde, buitenaardse muziek.

Vervolgens zegt één van de acteurs; “Ethereum. Now in ETF-form. Coming soon". Een andere voegt daaraan toe: "Oh, and hodl or fork off" voordat de boodschap “Enter the Ether” verschijnt en de advertentie eindigt.

De tweede advertentie is meer direct en duurt 30 seconden. Hierin wordt gesuggereerd dat er een "shift" op komst is en dat Ethereum’s zwaartekracht "will draw everyone in".

Marketingoorlog tussen ETF uitgevers?

Kenners verwachten een marketingoorlog tussen ETF uitgevers zodra ETF's worden goedgekeurd. Verwacht wordt dat de ETF van VanEck maandag wordt gelanceerd, ondanks een document van 29 september waarin staat dat het nog 60 dagen duurt voordat het effectief wordt.

Financieel dienstverlener Valkyrie laat weten dat het ook binnenkort exposure naar Ether zal bieden via zijn bestaande Bitcoin Strategy ETF. Dat maakt het één van de eerste bedrijven die dit doet. Dat te midden van verschillende lopende aanvragen bij de Amerikaanse SEC.

SEC gaat mogelijk ETF's goedkeuren

Het lijkt erop dat de SEC volgende week misschien wel een aantal Ethereum futures ETF's goedkeurt. Er zijn 15 Ether futures ETF's van 9 verschillende aanbieders. Zij staan te trappelen om gelanceerd te worden. Het belooft een spannende tijd te worden in de crypto wereld.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.