Crypto nieuws

  Enter the Ether: VanEck lanceert 2 ETF's: mogelijk maandag al

  Femke Wassink

  2023-09-29

  Leestijd: 2 minuten

  *

  VanEck laat wederom van zich horen. De investeringsbeheerder heeft recentelijk 2 advertenties onthult voor hun nieuwe Ether ETF. De lancering is mogelijk al op maandag 2 oktober.

  Enter the Ether

  Op 28 september onthulde VanEck 2 pakkende tv commercials met als thema "Enter the Ether". Dit is een rechtstreekse hint dat hun Ethereum Strategy ETF er binnenkort aankomt. VanEck bracht naast de 2 advertenties ook een persbericht uit over EFUT.

  Een ETF of Exchange Traded Fund is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het doel is om hetzelfde rendement te behalen als een bepaalde beursindex. Bij crypto ETF's is het idee vergelijkbaar, maar dan met betrekking tot cryptocurrency.

  EFUT zal worden genoteerd op de Chicago Board Options Exchange. Het zal worden beheerd door niemand minder dan Greg Krenzer. Hij is hoofd "active trading" bij VanEck. Volgens kenners zijn de ads een hint dat Ether futures ETF's "sneller gebeuren dan verwacht."

  "Hodl or fork off"

  De eerste VanEck advertentie heeft een grappige ondertoon. Het betreft een korte video van 15 seconden waarin 5 acteurs strak in de camera kijken. Ondertussen klinkt er op de achtergrond vreemde, buitenaardse muziek.

  Vervolgens zegt één van de acteurs; “Ethereum. Now in ETF-form. Coming soon". Een andere voegt daaraan toe: "Oh, and hodl or fork off" voordat de boodschap “Enter the Ether” verschijnt en de advertentie eindigt.

  De tweede advertentie is meer direct en duurt 30 seconden. Hierin wordt gesuggereerd dat er een "shift" op komst is en dat Ethereum’s zwaartekracht "will draw everyone in".

  Marketingoorlog tussen ETF uitgevers?

  Kenners verwachten een marketingoorlog tussen ETF uitgevers zodra ETF's worden goedgekeurd. Verwacht wordt dat de ETF van VanEck maandag wordt gelanceerd, ondanks een document van 29 september waarin staat dat het nog 60 dagen duurt voordat het effectief wordt.

  Financieel dienstverlener Valkyrie laat weten dat het ook binnenkort exposure naar Ether zal bieden via zijn bestaande Bitcoin Strategy ETF. Dat maakt het één van de eerste bedrijven die dit doet. Dat te midden van verschillende lopende aanvragen bij de Amerikaanse SEC.

  SEC gaat mogelijk ETF's goedkeuren

  Het lijkt erop dat de SEC volgende week misschien wel een aantal Ethereum futures ETF's goedkeurt. Er zijn 15 Ether futures ETF's van 9 verschillende aanbieders. Zij staan te trappelen om gelanceerd te worden. Het belooft een spannende tijd te worden in de crypto wereld.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.