Do Kwon van Terra Labs vraagt Amerikaanse District om uitstel rechtszaak

Femke Wassink

2024-01-13

Leestijd: 2 minuten

*

Medeoprichter van Terra Labs Do Kwon heeft een verzoek ingediend om zijn rechtszaak in de VS uit te stellen. Kwon zit momenteel in uitleveringshechtenis in Montenegro.

Vast in Montenegro vanwege uitleveringskwesties

Do Kwon is de drijvende kracht achter Terraform Labs. Onlangs heeft hij aan het Amerikaanse Districtsgerecht gevraagd om zijn rechtszaak uit te stellen tot maart.

Do Kwon zit vast in Montenegro wegens uitleveringskwesties. De reden van het uitstel is omdat hij persoonlijk aanwezig wil zijn in de Amerikaanse rechtbank in New York.

Betrokkenheid bij crypto valuta fraude

Kwon's juridische team benadrukte in een brief van 11 januari dat Kwon er sterk op gebrand is om zelf bij het proces aanwezig te zijn. Oorspronkelijk hadden ze gehoopt dat hij al naar de VS had kunnen terugkeren voor de geplande datum van 29 januari. Ze schrijven:

“De heer Kwon wenst zijn proces bij te wonen. We hadden gehoopt dat de uitleveringsprocedures in Montenegro sneller zouden verlopen.”

TerraUSD en Terra LUNA

In februari 2023 beschuldigde de SEC Kwon van betrokkenheid bij een crypto valutafraude. De fraude had een waarde van meerdere miljarden dollars.

Deze beschuldigingen houden verband met de ineenstorting van de stablecoin TerraUSD en de bijbehorende Terra LUNA token van Terraform Labs.

Ondanks de urgentie van het proces, gaf Kwon's juridische team aan dat de datum van deze maand onhaalbaar is voor zijn aanwezigheid. Ze stellen:

“We begrijpen dat het hof het proces niet voor onbepaalde tijd kan uitstellen. Maar een uitstel tot medio maart zou Kwon de mogelijkheid bieden om deze bij te wonen.”

Complex juridisch web

In december 2023 berichtte media dat het Hof van Beroep in Montenegro besloot de beslissing van het Hooggerechtshof van Podgorica te vernietigen.

Dit gerechtshof keurde Kwon's uitlevering aan de VS of Zuid-Korea goed.

Dit volgde op berichten dat de autoriteiten van de VS en Zuid-Korea hadden gevraagd om Kwon nog 2 maanden vast te houden na afloop van zijn straf.

Zowel de VS als Zuid-Korea zijn op zoek naar Kwon's uitlevering. Er is veel speculatie dat Kwon in beide landen meerdere straffen zou kunnen krijgen.

Kwon werd in maart 2023 in Montenegro gearresteerd nadat hij geprobeerd had het land te verlaten met vervalste reisdocumenten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.