Crypto nieuws

Venezolanen kunnen vliegtickets kopen met Bitcoin, Dash en Petro

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Venezolaanse president Nicolas Maduro lanceerde in 2017 een cryptocurrency met de naam “Petro”. Deze zou volgens de regering dienst doen als een zogenaamde “financiële blokkade” voor de Verenigde Staten.

Spaargeld van Venezolanen ging op in rook

Om de hyperinflatie in deze regio te compenseren, speelden vooral crypto munten als Bitcoin een cruciale rol. Het jaarlijkse inflatiepercentage bereikte alleen al in 2020 6.500%. Het spaargeld van Venezolanen ging op in rook.

Cryptocurrency transacties die met de Venezolaanse bolivar werden betaald stegen explosief. Dat bleek uit gegevens van een handelsplatform dat crypto betalingen reguleert. 

Op dit moment kunnen Venezolanen hun vliegtickets betalen met cryptocurrencies.

Simón Bolívar International Airport werkt aan crypto integratie

Simón Bolívar International Airport werkt aan het aanpassen van zijn betalingssysteem. Dit om sommige cryptocurrencies te kunnen ontvangen als betaling voor vliegtickets en andere services.

Directeur Freddy Borges verklaarde:

“Binnen het luchthaven platform en de commerciële activiteiten, zullen we een knop activeren voor cryptocurrency betalingen, in coördinatie met Sunacrip.”

Cryptocurrency moet aankopen van toeristen eenvoudiger maken

Het doel is om Bitcoin, Dash en Petro te integreren. Deze laatste is Venezuela’s eigen digitale valuta.

Freddy Borges benadrukte het belang van het instellen van deze betaalmethoden. Dit om de aankopen van toeristen die het land bezoeken eenvoudiger te maken.

De directeur vertelde dat de luchthaven vooruitgang moet boeken op het gebied van de implementatie. Deze nieuwe middelen moeten zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden door toeristen. 

Nationale waakhond Sunacrip 

Nationale waakhond Sunacrip zal het gebruik van deze cryptocurrencies als betaalmiddel reguleren. De internationale luchthaven Maiquetia is één van de belangrijkste luchthavens van het land.

Het ontvangt passagiers voor maar liefst 17 verschillende internationale bestemmingen.

Interesse in cryptocurrency betalingen uit meerdere regio’s

Wereldwijd hebben verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen de afgelopen jaren manieren verkend om cryptocurrency betalingen en op blockchain gebaseerde functionaliteiten te introduceren. 

In maart begon de Letse luchtvaartmaatschappij Air Baltic met het accepteren van Ether en Dogecoin als betalingen voor vliegtickets. In augustus integreerde Turpial Airlines Bitcoin voor de aankoop van vliegtickets.

Het is overbodig om te melden dat cryptocurrency betalingen over de hele wereld tractie beginnen te krijgen. Niet alleen in El Salvador, maar in verschillende regio’s is een vergelijkbare interesse getoond.

De inflatie en de devaluatie van de nationale munt zijn dit jaar echter niet verbeterd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.