Crypto nieuws

Venezolanen kunnen vliegtickets kopen met Bitcoin, Dash en Petro

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Venezolaanse president Nicolas Maduro lanceerde in 2017 een cryptocurrency met de naam “Petro”. Deze zou volgens de regering dienst doen als een zogenaamde “financiële blokkade” voor de Verenigde Staten.

Spaargeld van Venezolanen ging op in rook

Om de hyperinflatie in deze regio te compenseren, speelden vooral crypto munten als Bitcoin een cruciale rol. Het jaarlijkse inflatiepercentage bereikte alleen al in 2020 6.500%. Het spaargeld van Venezolanen ging op in rook.

Cryptocurrency transacties die met de Venezolaanse bolivar werden betaald stegen explosief. Dat bleek uit gegevens van een handelsplatform dat crypto betalingen reguleert. 

Op dit moment kunnen Venezolanen hun vliegtickets betalen met cryptocurrencies.

Simón Bolívar International Airport werkt aan crypto integratie

Simón Bolívar International Airport werkt aan het aanpassen van zijn betalingssysteem. Dit om sommige cryptocurrencies te kunnen ontvangen als betaling voor vliegtickets en andere services.

Directeur Freddy Borges verklaarde:

“Binnen het luchthaven platform en de commerciële activiteiten, zullen we een knop activeren voor cryptocurrency betalingen, in coördinatie met Sunacrip.”

Cryptocurrency moet aankopen van toeristen eenvoudiger maken

Het doel is om Bitcoin, Dash en Petro te integreren. Deze laatste is Venezuela’s eigen digitale valuta.

Freddy Borges benadrukte het belang van het instellen van deze betaalmethoden. Dit om de aankopen van toeristen die het land bezoeken eenvoudiger te maken.

De directeur vertelde dat de luchthaven vooruitgang moet boeken op het gebied van de implementatie. Deze nieuwe middelen moeten zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden door toeristen. 

Nationale waakhond Sunacrip 

Nationale waakhond Sunacrip zal het gebruik van deze cryptocurrencies als betaalmiddel reguleren. De internationale luchthaven Maiquetia is één van de belangrijkste luchthavens van het land.

Het ontvangt passagiers voor maar liefst 17 verschillende internationale bestemmingen.

Interesse in cryptocurrency betalingen uit meerdere regio’s

Wereldwijd hebben verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen de afgelopen jaren manieren verkend om cryptocurrency betalingen en op blockchain gebaseerde functionaliteiten te introduceren. 

In maart begon de Letse luchtvaartmaatschappij Air Baltic met het accepteren van Ether en Dogecoin als betalingen voor vliegtickets. In augustus integreerde Turpial Airlines Bitcoin voor de aankoop van vliegtickets.

Het is overbodig om te melden dat cryptocurrency betalingen over de hele wereld tractie beginnen te krijgen. Niet alleen in El Salvador, maar in verschillende regio’s is een vergelijkbare interesse getoond.

De inflatie en de devaluatie van de nationale munt zijn dit jaar echter niet verbeterd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.