Crypto nieuws

Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

Femke Wassink

2024-04-11

Leestijd: 2 minuten

*

Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.

Verdrievoudiging door ETF en Bitcoin halvering

Tim Draper voorspelt dat de waarde van Bitcoin in 2024 zal verdrievoudigen. Dit dankzij de instroom in ETF en de aanstaande Bitcoin halvering.

Dat zei de bekende durfkapitalist tijdens de Paris Blockchain Week. Draper herhaalde zijn overtuiging dat Bitcoin in 2024 aanzienlijk in waarde zal stijgen door diverse factoren.

"Als ik zou moeten voorspellen zouden we misschien $250.000 kunnen zien tegen het einde van het jaar. Het ziet er vrij goed uit."

Daarmee reflecteerde Draper op zijn eerdere prijsvoorspelling voor 2022.

Goedkeuring ETF was cruciale factor

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's in de Verenigde Staten is een cruciale factor geweest voor de hernieuwde interesse en kapitaalinstroom in het Bitcoin ecosysteem.

Draper gelooft dat ze een nieuwe weg hebben geopend voor BTC beleggers die geïntimideerd worden door het vooruitzicht om BTC in eigen beheer te houden.

Ook dienen ze als bescherming tegen de devaluerende fiat valuta's. Draper zei:

"Ik denk dat het mensen de kans geeft om wat Bitcoin te kopen en vast te houden. Zo kunnen ze zichzelf beschermen wanneer er een run is op de dollar of de euro."

Beperkte BTC voorraad vergroot aantrekkingskracht

Tim Draper benadrukte ook de aantrekkingskracht voor beleggers die willen dat hun respectievelijke fondsbeheerders hun wallet blijven beheren.

Toegang tot een ETF stelt beleggers in staat om te blijven werken met Fidelity of JPMorgan. Ze kunnen de activa klasse laten beheren als onderdeel van hun investeringen.

Draper zei dat de beperkte voorraad van Bitcoin en de toenemende acceptatie als betaalmiddel voor goederen of diensten de aantrekkingskracht op de massa vergroot.

Tegelijkertijd worstelen fiatv aluta's met inflatie en afnemende koopkracht.

"Ik hoef echt geen fiat valuta vast te houden die in waarde afneemt om politieke grillen of overheidsuitgaven. Of politici die meer geld gaan uitgeven en jouw geld devalueren."

Mensen zijn comfortabeler met BTC dan met dollars

De durfkapitaal investeerder zei ook dat Bitcoin blijft dienen als een "plaats van grote veiligheid" tegen inflatie. "Ik denk dat ik daadwerkelijk ben begonnen te zien dat de lijnen kruisen. Mensen voelen zich comfortabeler met hun Bitcoin dan met hun dollars."

De vierde Bitcoin halvering zal ook een impact hebben op de marktdynamiek. Deze staat gepland voor 20 april. Volgens Draper mogen investeerders dit niet onderschatten.

"Als je een belegger bent in de aandelenmarkt moet je niet tegen de Fed wedden. Als je een Bitcoin koper bent, wed dan niet tegen de halvering. Het verandert alles. Het aanbod krimpt, de vraag neemt toe en de prijs gaat omhoog. Dat is natuurlijk. Vraag en aanbod."

De durfkapitalist herhaalde dat het hebben van een ééncijferig percentage blootstelling aan BTC een aantrekkelijke manier wordt om zich in te dekken tegen stijgende zorgen.

Bijvoorbeeld over bankfalingen en de devaluatie van soevereine valuta's.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.