Crypto nieuws

  Verdubbeling crypto bezit Noorse vrouwen is een wereldwijde trend

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het aantal vrouwen in Noorwegen dat cryptocurrency bezit is verdubbeld in 2021. Een recent onderzoek laat zien dat het bezit in één jaar tijd is verdubbeld van 3% naar 6%. 

  Arcane Research en Ernst & Young

  Het onderzoek is gestart door Arcane Research en Ernst & Young. De online enquête vindt plaats onder 1000 Noorse vrouwen vanaf 15 jaar. Ook Norstat verleent zijn medewerking aan het onderzoek. 

  Dit is één van de toonaangevende dataverzamelaars voor marktonderzoek diensten in Noord-Europa. Bijna ⅔ van de vrouwelijke respondenten geeft aan dat ze in 2021 voor het eerst crypto kopen. 

  Recente groei

  Voor deze enquête neemt de genderkloof in Noors crypto bezit juist toe. Het vrouwelijke eigendom groeit tussen 2019 en 2021 niet verder dan 3%. Het bezit onder de mannen neemt toe van 6% tot 14% in 2022.

  Uit het onderzoek blijkt dat 10% van de Noorse bevolking een soort van cryptocurrency bezit. Dat komt neer op 420.000 mensen. Dit betekent een verdubbeling van het totale Noorse crypto bezit sinds 2018.

  Ook Australische en Turkse vrouwen

  Noorwegen is niet het enige land dat getuige is van een toenemende vrouwelijke betrokkenheid bij crypto.  Een studie van Independent Reserve ontdekt ook dat het aantal Australische vrouwen in crypto verdubbeld. 

  De cryptocurrency exchange noteert cijfers van 10% in 2020 tot 20% in 2021. KuCoin doet in maart 2022 onderzoek in Turkije. Dit wijst op gelijkmatige verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke crypto gebruikers.

  47% van alle crypto investeerders is vrouwelijk. 63% van de investeerders is man. Daarmee ziet de trend naar een meer gelijke deelname aan cryptocurrency er positief uit.

  Genderkloof

  Toch zijn er nog steeds aanzienlijke kloven in de specifieke gebieden van de industrie. In de NFT sector zijn vrouwelijke makers goed voor slechts 5% van alle verkopen. Het algemene bezit van crypto blijft groeien. 

  Ongeveer de helft van de Duitse bevolking geeft aan dat ze bereid zijn om te investeren in crypto. Vrouwen nemen 53% van dat totaal voor hun rekening. Dat blijkt uit een recente enquête van KuCoin. 

  Duitsland als rolmodel?

  Florian Döhnert-Breyer geeft daar een verklaring over. De CEO van het Duitse F5 Crypto verklaart dat Duitsland wordt gezien als een rolmodel. Dit op het gebied van een bredere adoptie van crypto beleggen. 

  In een reactie laat hij weten:

  "We zijn het grootste land binnen de EU met een notoir risicomijdende kijk op de financiële activa. Daarom heeft Duitsland een speciale rol te vervullen."

  "Het hoge aantal vrouwen met interesse in crypto is bijzonder bemoedigend. Zeker aangezien deze doelgroep gemiddeld minder actief is op de financiële markt."

  Een onderzoek van Grayscale uit 2019 laat zien dat vrouwen geneigd zijn meer risicomijdende beleggers te zijn. Dit wordt vaak genoemd als verklaring voor de genderkloof.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.