Crypto nieuws

    Verdubbeling crypto bezit Noorse vrouwen is een wereldwijde trend

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Het aantal vrouwen in Noorwegen dat cryptocurrency bezit is verdubbeld in 2021. Een recent onderzoek laat zien dat het bezit in één jaar tijd is verdubbeld van 3% naar 6%. 

    Arcane Research en Ernst & Young

    Het onderzoek is gestart door Arcane Research en Ernst & Young. De online enquête vindt plaats onder 1000 Noorse vrouwen vanaf 15 jaar. Ook Norstat verleent zijn medewerking aan het onderzoek. 

    Dit is één van de toonaangevende dataverzamelaars voor marktonderzoek diensten in Noord-Europa. Bijna ⅔ van de vrouwelijke respondenten geeft aan dat ze in 2021 voor het eerst crypto kopen. 

    Recente groei

    Voor deze enquête neemt de genderkloof in Noors crypto bezit juist toe. Het vrouwelijke eigendom groeit tussen 2019 en 2021 niet verder dan 3%. Het bezit onder de mannen neemt toe van 6% tot 14% in 2022.

    Uit het onderzoek blijkt dat 10% van de Noorse bevolking een soort van cryptocurrency bezit. Dat komt neer op 420.000 mensen. Dit betekent een verdubbeling van het totale Noorse crypto bezit sinds 2018.

    Ook Australische en Turkse vrouwen

    Noorwegen is niet het enige land dat getuige is van een toenemende vrouwelijke betrokkenheid bij crypto.  Een studie van Independent Reserve ontdekt ook dat het aantal Australische vrouwen in crypto verdubbeld. 

    De cryptocurrency exchange noteert cijfers van 10% in 2020 tot 20% in 2021. KuCoin doet in maart 2022 onderzoek in Turkije. Dit wijst op gelijkmatige verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke crypto gebruikers.

    47% van alle crypto investeerders is vrouwelijk. 63% van de investeerders is man. Daarmee ziet de trend naar een meer gelijke deelname aan cryptocurrency er positief uit.

    Genderkloof

    Toch zijn er nog steeds aanzienlijke kloven in de specifieke gebieden van de industrie. In de NFT sector zijn vrouwelijke makers goed voor slechts 5% van alle verkopen. Het algemene bezit van crypto blijft groeien. 

    Ongeveer de helft van de Duitse bevolking geeft aan dat ze bereid zijn om te investeren in crypto. Vrouwen nemen 53% van dat totaal voor hun rekening. Dat blijkt uit een recente enquête van KuCoin. 

    Duitsland als rolmodel?

    Florian Döhnert-Breyer geeft daar een verklaring over. De CEO van het Duitse F5 Crypto verklaart dat Duitsland wordt gezien als een rolmodel. Dit op het gebied van een bredere adoptie van crypto beleggen. 

    In een reactie laat hij weten:

    "We zijn het grootste land binnen de EU met een notoir risicomijdende kijk op de financiële activa. Daarom heeft Duitsland een speciale rol te vervullen."

    "Het hoge aantal vrouwen met interesse in crypto is bijzonder bemoedigend. Zeker aangezien deze doelgroep gemiddeld minder actief is op de financiële markt."

    Een onderzoek van Grayscale uit 2019 laat zien dat vrouwen geneigd zijn meer risicomijdende beleggers te zijn. Dit wordt vaak genoemd als verklaring voor de genderkloof.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.