Crypto nieuws

Verdubbeling crypto bezit Noorse vrouwen is een wereldwijde trend

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het aantal vrouwen in Noorwegen dat cryptocurrency bezit is verdubbeld in 2021. Een recent onderzoek laat zien dat het bezit in één jaar tijd is verdubbeld van 3% naar 6%. 

Arcane Research en Ernst & Young

Het onderzoek is gestart door Arcane Research en Ernst & Young. De online enquête vindt plaats onder 1000 Noorse vrouwen vanaf 15 jaar. Ook Norstat verleent zijn medewerking aan het onderzoek. 

Dit is één van de toonaangevende dataverzamelaars voor marktonderzoek diensten in Noord-Europa. Bijna ⅔ van de vrouwelijke respondenten geeft aan dat ze in 2021 voor het eerst crypto kopen. 

Recente groei

Voor deze enquête neemt de genderkloof in Noors crypto bezit juist toe. Het vrouwelijke eigendom groeit tussen 2019 en 2021 niet verder dan 3%. Het bezit onder de mannen neemt toe van 6% tot 14% in 2022.

Uit het onderzoek blijkt dat 10% van de Noorse bevolking een soort van cryptocurrency bezit. Dat komt neer op 420.000 mensen. Dit betekent een verdubbeling van het totale Noorse crypto bezit sinds 2018.

Ook Australische en Turkse vrouwen

Noorwegen is niet het enige land dat getuige is van een toenemende vrouwelijke betrokkenheid bij crypto.  Een studie van Independent Reserve ontdekt ook dat het aantal Australische vrouwen in crypto verdubbeld. 

De cryptocurrency exchange noteert cijfers van 10% in 2020 tot 20% in 2021. KuCoin doet in maart 2022 onderzoek in Turkije. Dit wijst op gelijkmatige verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke crypto gebruikers.

47% van alle crypto investeerders is vrouwelijk. 63% van de investeerders is man. Daarmee ziet de trend naar een meer gelijke deelname aan cryptocurrency er positief uit.

Genderkloof

Toch zijn er nog steeds aanzienlijke kloven in de specifieke gebieden van de industrie. In de NFT sector zijn vrouwelijke makers goed voor slechts 5% van alle verkopen. Het algemene bezit van crypto blijft groeien. 

Ongeveer de helft van de Duitse bevolking geeft aan dat ze bereid zijn om te investeren in crypto. Vrouwen nemen 53% van dat totaal voor hun rekening. Dat blijkt uit een recente enquête van KuCoin. 

Duitsland als rolmodel?

Florian Döhnert-Breyer geeft daar een verklaring over. De CEO van het Duitse F5 Crypto verklaart dat Duitsland wordt gezien als een rolmodel. Dit op het gebied van een bredere adoptie van crypto beleggen. 

In een reactie laat hij weten:

"We zijn het grootste land binnen de EU met een notoir risicomijdende kijk op de financiële activa. Daarom heeft Duitsland een speciale rol te vervullen."

"Het hoge aantal vrouwen met interesse in crypto is bijzonder bemoedigend. Zeker aangezien deze doelgroep gemiddeld minder actief is op de financiële markt."

Een onderzoek van Grayscale uit 2019 laat zien dat vrouwen geneigd zijn meer risicomijdende beleggers te zijn. Dit wordt vaak genoemd als verklaring voor de genderkloof.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.