Crypto nieuws

FTX vorderingen stijgen in aanloop naar verwachte "schatting" hoorzitting

Redactie

2024-01-23

Leestijd: 2 minuten

*

Er is een opvallende stijging in de waarde van vorderingen op FTX. Dit gebeurt allemaal in de aanloop naar een belangrijke schatting hoorzitting op 25 januari.

Vergoeding in vorm van verloren crypto valuta?

Op dit moment is de grote vraag of de schuldeisers van FTX hun vergoedingen 'in natura' terugkrijgen, oftewel in de vorm van de verloren crypto valuta.

FTX heeft voorgesteld om schuldeisers terug te betalen op basis van de crypto koersen op de dag van hun faillissement. Maar toch blijven de schuldeisers van FTX vastberaden.

Zij willen terugbetaald worden in de daadwerkelijke hoeveelheid tokens. Dit zonder dat er rekening wordt gehouden met de marktwaarde.

FTX vorderingen: bijna 80 cent per dollar 

Volgens bronnen handelen FTX vorderingen nu voor bijna 80 cent per dollar. Er is tevens gemeld dat vorderingen van meer dan $3 miljoen tot wel 80% zijn gestegen.

Dit laat zien dat schuldeisers meer vertrouwen krijgen in aanzienlijke terugbetalingen. Bij andere failliete crypto bedrijven zijn de claim prijzen ook gestegen, maar minder significant.

Meer dan 100 bezwaar brieven

Interessant is dat er wereldwijd meer dan honderd bezwaar brieven tegen de schatting van de vorderingen zijn ingediend door retail klanten van FTX.

De klanten en de bezwaren komen voornamelijk uit landen als Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Top 50 schuldeisers: $3,1 miljard

FTX heeft in een rechtbankdocument onthuld dat het $3,1 miljard verschuldigd is. Dit gaat alleen over de top 50 schuldeisers. De grootste schuldeiser claimt $226 miljoen.

Het FTX en Alameda Research estate heeft meer dan tweederde van hun aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust verkocht. Daarmee heeft het minstens $600 miljoen opgehaald.

Voor de verkoop had het estate 22,28 miljoen aandelen met een waarde van $902 miljoen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.