Crypto nieuws

Binance biedt $5 miljoen 'verraders beloning' na heftige discussies over RON-token

Redactie

2024-02-06

Leestijd: 2 minuten

*

Binance mede-oprichter Yi He kondigt aan dat ze een beloning tussen de $10.000 en $5 miljoen uitlooft voor informatie die leidt tot de identificatie van corrupte medewerkers.

Verhitte discussies om voorwetenschap

Deze stap komt na beschuldigingen van voorwetenschap bij de notering van nieuwe tokens. Dat heeft geleid tot een "verhitte" discussie binnen de gemeenschap.

De controverse ontstond na een plotselinge daling in de prijs van het RON token, direct na de notering op Binance. RON is het token achter de gelijknamige gaming blockchain.

Het token zag een prijsstijging van meer dan 30% in de week voor de aankondiging. Binnen een uur kelderde de prijs met 18% met een totale daling van ruim 26% op de dag zelf. 

Patroon van aankopen ontdekt

Het incident volgde kort op de voeten van beweringen door Coinbase directeur Conor Grogan. Hij ontdekte een patroon van aankopen in meerdere wallets die tokens kochten.

Dat gebeurde enkele minuten voordat ze op Binance werden genoteerd. Na de aankondiging werden ze verkocht. Grogan zei dat dit het werk kon zijn van een "corrupte medewerker."

Deze zou verbonden kunnen zijn aan het notering team. Volgens Grogan kan het ook een handelaar zijn geweest die lekken heeft gevonden in de testtransacties op de beurs.

Proces token notering wordt herzien

In reactie hierop heeft Yi He gezegd dat Binance zijn proces voor token noteringen grondig zal herzien. Inclusief een beloning tot $5 miljoen voor informatie over corrupt personeel.

Dit is een preventieve maatregel om de potentiële winsten van "verraders" te overtreffen. Medewerkers die betrokken zijn bij het proces worden strenge gecontroleerd. 

Bij een eerste lek volgt een waarschuwing. Herhaalde overtreders worden ontslagen.

Beloning voor aantonen corruptie

Verder zegt Yi He dat Binance een beloning van $10.000 tot $5 miljoen zal uitkeren aan iedereen die corruptie binnen het team, het proces of de organisatie kan aantonen.

Projecten die personeel in dienst nemen dat wegens corruptie bij Binance is ontslagen, zullen permanent op een zwarte lijst worden geplaatst.

Yi He adviseert ze om contact op te nemen voor achtergrondcontroles. Binance zal ook zijn externe communicatie aanscherpen en noteringen annuleren als info voortijdig wordt gelekt.

Technische monitoring verbeteren

Binance wil zijn technische monitoring verbeteren. Aankondigingen van noteringen zijn versleuteld maar scripts kunnen Binance mogelijk monitoren om op het nieuws te reageren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.