Crypto nieuws

  Nieuwe verificatievereisten Bitget: Identiteitscontrole verplicht voor gebruikers

  Femke Wassink

  2023-08-21

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto exchange Bidget heeft zojuist aangekondigd dat het zijn KYC vereisten gaat versterken. KYC of Know Your Customer is een proces waarbij financiële instellingen de identiteit van hun klanten verifiëren.

  KYC verificatie vanaf 1 september

  Vanaf 1 september moeten alle nieuwe gebruikers van Bitget de KYC verificatie van niveau één doorlopen. Dat moet voordat ze kunnen storten en handelen. Deze verandering is in lijn met de groeiende regelgevende eisen in de wereldwijde crypto sector.

  Bitget benadrukt dat dit besluit is genomen om een "veilige handelsomgeving voor cryptocurrencies" te garanderen.

  ID en Face ID

  Wat betekent dit voor bestaande Bitget gebruikers? Gebruikers die zich voor 1 september hebt geregistreerd, krijgen tot 1 oktober de tijd om aan deze KYC vereisten te voldoen. Gebeurt dit niet, dan kunnen gebruikers alleen nog maar opnemen, orders annuleren en posities sluiten.

  Hoe gaat deze verificatie in zijn werk? Bitget vraagt gebruikers om een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs in te dienen en een gezichtsverificatie te ondergaan. Volgens Bitget duurt dit hele proces ongeveer 20 minuten.

  Waarom deze Sudden Shift?

  Bitget is niet de enige die zijn KYC regels aanscherpt. Ze zijn op zoek naar een sterkere wereldwijde aanwezigheid. In april onthulden ze een wereldwijd kapitaalfonds van $100 miljoen met een focus op Azië.

  In juli introduceerde Bitget zijn crypto leenproducten. Deze zijn bedoeld voor gebruikers die alternatieve financieringsmethoden via digitale activa zoeken.

  Ook KuCoin scherpt procedures aan

  In dezelfde maand legde crypto exchange KuCoin ook verplichte KYC procedures op voor alle gebruikers. Dat gebeurde na een rechtszaak door de procureur-generaal van de staat New York. Crypto exchange Bybit volgde in mei met strengere benaderingen voor alle diensten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.