Crypto nieuws

Nieuwe verificatievereisten Bitget: Identiteitscontrole verplicht voor gebruikers

Femke Wassink

2023-08-21

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto exchange Bidget heeft zojuist aangekondigd dat het zijn KYC vereisten gaat versterken. KYC of Know Your Customer is een proces waarbij financiële instellingen de identiteit van hun klanten verifiëren.

KYC verificatie vanaf 1 september

Vanaf 1 september moeten alle nieuwe gebruikers van Bitget de KYC verificatie van niveau één doorlopen. Dat moet voordat ze kunnen storten en handelen. Deze verandering is in lijn met de groeiende regelgevende eisen in de wereldwijde crypto sector.

Bitget benadrukt dat dit besluit is genomen om een "veilige handelsomgeving voor cryptocurrencies" te garanderen.

ID en Face ID

Wat betekent dit voor bestaande Bitget gebruikers? Gebruikers die zich voor 1 september hebt geregistreerd, krijgen tot 1 oktober de tijd om aan deze KYC vereisten te voldoen. Gebeurt dit niet, dan kunnen gebruikers alleen nog maar opnemen, orders annuleren en posities sluiten.

Hoe gaat deze verificatie in zijn werk? Bitget vraagt gebruikers om een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs in te dienen en een gezichtsverificatie te ondergaan. Volgens Bitget duurt dit hele proces ongeveer 20 minuten.

Waarom deze Sudden Shift?

Bitget is niet de enige die zijn KYC regels aanscherpt. Ze zijn op zoek naar een sterkere wereldwijde aanwezigheid. In april onthulden ze een wereldwijd kapitaalfonds van $100 miljoen met een focus op Azië.

In juli introduceerde Bitget zijn crypto leenproducten. Deze zijn bedoeld voor gebruikers die alternatieve financieringsmethoden via digitale activa zoeken.

Ook KuCoin scherpt procedures aan

In dezelfde maand legde crypto exchange KuCoin ook verplichte KYC procedures op voor alle gebruikers. Dat gebeurde na een rechtszaak door de procureur-generaal van de staat New York. Crypto exchange Bybit volgde in mei met strengere benaderingen voor alle diensten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.