Crypto nieuws

Michael Saylor van MicroStrategy verwijdert elke dag 80 deep-fake videos

Femke Wassink

2024-01-15

Leestijd: 2 minuten

*

Executive chairman van MicroStrategy Michael Saylor onthult een verbijsterende realiteit. Hij moet dagelijks maar liefst 80 AI gegenereerde deep-fake video's verwijderen.

Verontrustende trend op YouTube

Recentelijk deelde Saylor via X een verontrustende trend op YouTube met zijn 3,2 miljoen volgers. Een golf van overtuigend lijkende deep-fake video's.

Deze video's promoten vaak Bitcoin gerelateerde oplichtingen. Ze beloven dat mensen hun Bitcoin investering kunnen verdubbelen. Het gaat hier om deep-fake en misleiding.

Volgens Saylor is er geen risicovrije manier om Bitcoin te verdubbelen. Ook geeft de chairman van MicroStrategy aan dat ze geen BTC weggeven door een barcode te scannen.

Oplichting via QR code

Vorige week meldden gebruikers op X vergelijkbare deep-fake video's. Hierin belooft Michael Saylor het geld dat mensen investeren te verdubbelen.

De video's lokken kijkers om een QR code te scannen. Na het scannen worden de BTC van de gebruiker naar het adres van de oplichter gestuurd. Het fenomeen is echter niet nieuw.

In 2022 zagen we een vergelijkbare situatie met deep-fake video's van Elon Musk. Recentelijk circuleerde er een video met Anatoly Yakovenko van Solana op YouTube.

Austin Federa van de Solana Foundation merkte op dat er een aanzienlijke toename is van deep-fakes en andere AI-gegenereerde inhoud en video's.

Waarschuwing voor AI technologie

Cybersecurity experts waarschuwden in december 2023 dat AI-aangedreven deep-fake video's realistischer zullen worden naarmate de AI-technologie vordert.

Analist Jesse Leclere van CertiK benadrukte dat phishing zich ontwikkelt in verfijning, aangedreven door generatieve AI. Ook 0xScope gaf een waarschuwing af.

Jerry Peng van 0xScope voegde toe dat AI een cruciale rol kan spelen in het genereren van steeds realistischere deepfakes. Ze hebben het doel om crypto gebruikers te misleiden.

National Security Agency

Op 9 januari waarschuwden Amerikaanse wetshandhaving instanties dat generatieve AI-tools de technische drempel voor potentiële oplichters kunnen verlagen.

Directeur van cybersecurity bij de National Security Agency Rob Joyce betoogde ook dat AI de autoriteiten kan helpen om illegale activiteiten efficiënter op te sporen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.