Crypto nieuws

Verrassing? Bitcoin presteert nu beter dan SPX en Dow Jones

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De afgelopen weken stonden de grotere financiële markten onder zware druk. S&P 500 en Dow Jones vertoonde littekens. Ook Facebook moest na de recente crash flink bloeden.

Bitcoin liet tevens een vergelijkbaar beeld zien. Op dit moment zijn de markten het vierde kwartaal van 2021 ingegaan. De grootste activa hebben het herstel weer in handen.zowel

Zowel Bitcoin als Ethereum stijgen boven verliezen van september uit

Sommige traditionele aandelen hebben moeite hebben om terug in positie te komen. Dat terwijl zowel Bitcoin als Ethereum boven de verliezen van september uitstijgen.

De afnemende correlatie tussen traditionele aandelen en cryptocurrencies is de afgelopen jaren diverse keren ter sprake gekomen.

Op dit moment is het minder verrassend om te zien hoe cryptocurrencies zelfstandig presteren. Hoewel dat n iet als een verrassing komt, heeft dat wél een reden.

Snelle markt analogie tussen Bitcoin, SPX en Dow Jones

Sinds begin september daalde de S&P 500 in aandelenwaarde. Tot nu toe ligt dat percentage op 5,22%. De Dow Jones daalde met 3,84%. Bitcoin bewandelde een vergelijkbare weg.

Toch boekte het in de afgelopen week aanzienlijke winsten. Het steeg zelfs boven de bearish trend op korte termijn uit. Op dit moment staat Bitcoin sinds 1 september zelfs 6,19% hoger.

Dit herstel doet denken aan maart 2020 na de Black Swan. Toen voerde Bitcoin elke activa klasse aan in de markt. De koppositie werd beschouwd als een sprong tijdens de Covid piek.

Bitcoin nog steeds gezien als risk-on asset?

Toch is deze revolutionaire sprong allang geen verrassing meer. Bitcoin wordt in grote lijnen nog steeds beschouwd als een risk-on asset wat op zich bijzonder is. 

De afnemende correlatie tussen Bitcoin en SPX duurt nu al immers meer dan één jaar voort. Volgens onderzoek deelde BTC-SPX in november 2020 een opwaartse correlatie van 50%. Die is op dit moment gedaald tot onder de 20%.

Waarom daalde Bitcoin in de eerste plaats?

Het digitale token is gevoelig voor plotselinge marktveranderingen. Mede door de volatiliteit van Bitcoin en de zwakkere marktkapitalisatie in vergelijking met andere traditionele markten.

Daarnaast hebben er in de afgelopen weken meerdere gebeurtenissen plaatsgevonden die het ecosysteem hebben verstoord. Zoals de schuldsituatie van Evergrande.

Deze beïnvloedde alle activa klassen. Daarna kreeg Bitcoin ook nog te maken met een negatief sentiment door het handelsverbod van China.

Het is moeilijk om bestand te blijven tegen macro-activiteit. Omdat kapitaal in- en uitstroom tussen markten en crypto mogelijk door dezelfde groep investeerders wordt gecontroleerd.

Degenen die investeren in SPX of Dow Jones, zullen dus in principe ook kleine marktposities in Bitcoin hebben.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.