Crypto nieuws

  Vervulling van Satoshi’s droom: Ethereum en JPMorgan

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De vader van de medeoprichter van Ethereum (ETH) vindt dit project ‘’de vervulling van de dromen van Satoshi Nakamoto’’. De grote investeringsbank JPMorgan sprak daarom hierover hun overtuiging uit dat Ethereum de nummer één crypto ter wereld zal blijven overtreffen. Dit terwijl sommigen opnieuw grafstenen voorbereiden voor het graf van de Bitcoin (BTC). Echter, zoals gemeld bereidt JPMorgan zich voor om een actief beheerde BTC aan te bieden. Dit in tegenstelling tot een ETH-fonds aan particuliere vermogensklanten, wat het originele plan was deze zomer.

  In beide gevallen, volgens Business Insider en onder verwijzing naar de notitie van de bank, zeiden analisten bij de bank dat de trend van ’s werelds tweede crypto-outperforming BTC kan doorgaan naarmate de concurrentie op de cryptomarkt opwarmt. De bank gaf drie redenen waarom ETH beter presteert dan de Bitcoin.

  Waarom ETH beter presteert dan de Bitcoin

  De eerste reden waarom ETH beter presteert dan de Bitcoin is vanwege zijn veerkrachtige liquiditeit. De liquiditeitsschok van vorige week is ontstaan op de derivatenmarkt, wat leidde tot aanzienlijke liquidaties, maar het raakte BTC harder dan ETH.

  De tweede reden dat ETH beter presteert dan de Bitcoin is omdat ETH minder afhankelijk is van de derivatenmarkt voor onverwachts- en magazijnrisico’s.

  De derde reden houdt verband tot de duurzame onderliggende vraagbasis. Als gevolg van hoge transactiekosten heeft een hoger percentage ETH (11%) hetzelfde effect als de hoge liquiditeit van de Bitcoin (4%) over de afgelopen maand. En zoals gekoppeld aan de tweede reden: het kan zijn dat de onderliggende basis van de lange blootstelling in ETH minder afhankelijk is van de hefboomwerking in de vorm van futures en swaps dan BTC.

  De notitie van JPMorgan

  ETH is ‘’de ruggengraat van de crypto-native economie en functioneert meer als een ruilmiddel’’, aldus de notitie van de bank. Dit is een groot verschil met de Bitcoin dat ‘’meer een cryptoproduct dan een valuta is’’ en dat concurreert met goud als een winkel van waarde.

  Vitalik Buterin’s vader, Dmitry, kan het hiermee eens zijn terwijl hij ook zijn instemming betuigt met de verklaring dat ‘’Ethereum de vervulling is van Satoshi’s dromen’’. Satoshi Nakamoto is de anonieme maker van de Bitcoin. Ondertussen concludeerde JPMorgan: ‘’voor zover het in bezit hebben van een deel van deze ETH’s potentiële activiteit meer waardevol is zou Ether op de lange termijn beter moeten presteren dan de Bitcoin volgens de theorie.’’

  In het afgelopen jaar schoot ETH met 1.305% omhoog, vergeleken met BTC’s 594%. Bovendien blijft ETH deze maand zijn nieuwe all-time highs (ATH’s) bereiken (bijna 3.000 vandaag), terwijl BTC met 17% is gedaald ten opzichte van zijn ATH (USD 64.805) die 15 dagen geleden werd bereikt.

  Ook benadrukte JPMorgan volgens de nota dat: ‘’desondanks is de Bitcoin dominant gebleven tot ver in de DeFi boom die eind vorig jaar begon. De totale waarde van dergelijke contracten is de afgelopen maanden vertraagd.’’ De totale waarde vergrendeld in DeFi is nu USD 65 miljard, per DeFi Pulse. Om dit in perspectief te plaatsen: het bereikte dit aantal van USD 1 miljard eind mei 2020 in minder dan 1 jaar tijd.

  Bullish voor altcoins

  De verklaringen van de bank worden echter gezien als bullish voor altcoins. ‘’Wanneer Wall Street-banken [altcoins] zoals ETH gaan dekken, weet je dat we binnenkort in het alt-seizoen zullen zijn’’, aldus Eugene Ng.

  Commentatoren beargumenteren echter of de gemeenschappelijke verklaring dat “ETH niet concurreert met BTC omdat het totaal verschillende dingen zijn” echt waar is. Volgens een Redditor is dat nauwelijks het geval. Hierin staat dat de twee projecten concurreren om kapitaaltoewijzing. Veel analisten beweren, aldus de commentator, dat Ethereum superieur is aan de Bitcoin in elk aspect met betrekking tot monetaire netwerken, behalve dat de Bitcoin al “ossificatie” heeft bereikt. Deze zal Ethereum over 2-3 jaar invoeren.

  ‘’Het BTC vs. ETH-debat herinnert me eraan dat faxapparaten niet concurreerden met internet omdat ‘’het totaal verschillende dingen waren’’, aldus TheWierdGuy. ‘’Dat is helemaal waar, maar de eerste is slechts een kleine subset van wat het tweede kan doen.’’ Anderen merken op dat, wanneer de prijs van BTC een bepaald niveau voor een paar dagen handhaaft, er mensen zijn die het beginnen af te schrijven als een versie één of een prototype. Hierdoor wordt een pad uitgezet voor de komst van het echte werk.

  De vooruitzichten

  Er werd een enquête gehouden onder cryptohandelaren waarin zij konden aangeven of zij dachten dat ETH BTC zal ‘flippen’ voor het einde van het jaar. Echter, meer dan de helft van de meer dan 3.000 respondenten zei ‘nee’.

  Maar dit is niet het eerste nieuws uit de ‘traditionele’ wereld ten gunste van Ethereum. Onlangs zei Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban dat Ethereum de reeks industrieën zou ‘verstoren’, waaronder de sportwereld. Hij voegde er ook aan toe dat de applicaties die gebruikmaken van slimme contracten en extensies op Ethereum Bitcoin zullen ‘dwergen’. Vandaag de dag zien we nog steeds een groeiende overtuiging rond Ethereum als activaklasse.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.