Crypto nieuws

  Verzoek SEC tot directe toegang tot Binance software tijdelijk afgewezen

  Redactie

  2023-09-19

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op 18 september kreeg de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een flinke tegenslag te verwerken. Rechter Faruqui weigerde hun onmiddellijke toegang tot de software van Binance.US.

  Spanningen tussen beide partijen

  De SEC heeft geprobeerd om Binance te dwingen meer informatie te delen. Ook wil de commissie dat Binance hun leidinggevenden beschikbaar stelt voor verhoren. Dit zorgt al een week voor spanningen tussen beide partijen.

  Maar de rechter was er snel klaar mee: "Ik ben niet geneigd om de inspectie op dit moment toe te staan."

  SEC moet met specifieke verzoeken komen

  Rechter Faruqui stelde voor dat de SEC met specifiekere verzoeken voor onderzoek moet komen. De commissie moet dus duidelijker zijn over welke informatie ze willen hebben.

  Sinds juni heeft de SEC Binance.US en Binance Holdings Ltd aangeklaagd. De SEC beweert dat het bedrijf betrokken is bij de verkoop van niet-geregistreerde effecten. De commissie heeft moeite met het verkrijgen van informatie.

  220 documenten aangeleverd

  Op 15 september beschuldigde de SEC Binance.US van gebrek aan medewerking. Volgens de toezichthouder heeft het moederbedrijf van Binance.US, BAM Trading, slechts 220 documenten geleverd. De SEC uit zijn ongenoegen:

  "Een groot deel hiervan bestaat uit onleesbare schermafbeeldingen en documenten zonder data of handtekeningen."

  Buitensporig belastend

  Binance heeft het verzoek voor informatie van de SEC als "buitensporig belastend" bestempeld. De SEC claimt dat Binance ondanks een eerdere toestemming voor onderzoek weinig meewerkend is in hun zaak tegen hen.

  De SEC klaagt Binance aan omwille van illegale activiteiten en andere aantijgingen. De bewaring van klant vermogens van Binance.US is een centraal zorgpunt voor de SEC. Ze beweren dat er meer grondig onderzoek nodig is.

  Tegenvaller voor de SEC

  De commissie wil onderzoeken of er mogelijke connecties zijn met de wereldwijde tak van de exchange. Het besluit van rechter Faruqui is dan wel een kleine, maar toch een belangrijke tegenslag voor de SEC.

  Het zet een rem op hun poging om de interne werking van Binance te onderzoeken. De strijd tussen de SEC en Binance is nog niet voorbij. De SEC moet meer huiswerk doen voordat ze groen licht krijgen voor dieper onderzoek.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.