Crypto nieuws

Verzoek SEC tot directe toegang tot Binance software tijdelijk afgewezen

Redactie

2023-09-19

Leestijd: 2 minuten

*

Op 18 september kreeg de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een flinke tegenslag te verwerken. Rechter Faruqui weigerde hun onmiddellijke toegang tot de software van Binance.US.

Spanningen tussen beide partijen

De SEC heeft geprobeerd om Binance te dwingen meer informatie te delen. Ook wil de commissie dat Binance hun leidinggevenden beschikbaar stelt voor verhoren. Dit zorgt al een week voor spanningen tussen beide partijen.

Maar de rechter was er snel klaar mee: "Ik ben niet geneigd om de inspectie op dit moment toe te staan."

SEC moet met specifieke verzoeken komen

Rechter Faruqui stelde voor dat de SEC met specifiekere verzoeken voor onderzoek moet komen. De commissie moet dus duidelijker zijn over welke informatie ze willen hebben.

Sinds juni heeft de SEC Binance.US en Binance Holdings Ltd aangeklaagd. De SEC beweert dat het bedrijf betrokken is bij de verkoop van niet-geregistreerde effecten. De commissie heeft moeite met het verkrijgen van informatie.

220 documenten aangeleverd

Op 15 september beschuldigde de SEC Binance.US van gebrek aan medewerking. Volgens de toezichthouder heeft het moederbedrijf van Binance.US, BAM Trading, slechts 220 documenten geleverd. De SEC uit zijn ongenoegen:

"Een groot deel hiervan bestaat uit onleesbare schermafbeeldingen en documenten zonder data of handtekeningen."

Buitensporig belastend

Binance heeft het verzoek voor informatie van de SEC als "buitensporig belastend" bestempeld. De SEC claimt dat Binance ondanks een eerdere toestemming voor onderzoek weinig meewerkend is in hun zaak tegen hen.

De SEC klaagt Binance aan omwille van illegale activiteiten en andere aantijgingen. De bewaring van klant vermogens van Binance.US is een centraal zorgpunt voor de SEC. Ze beweren dat er meer grondig onderzoek nodig is.

Tegenvaller voor de SEC

De commissie wil onderzoeken of er mogelijke connecties zijn met de wereldwijde tak van de exchange. Het besluit van rechter Faruqui is dan wel een kleine, maar toch een belangrijke tegenslag voor de SEC.

Het zet een rem op hun poging om de interne werking van Binance te onderzoeken. De strijd tussen de SEC en Binance is nog niet voorbij. De SEC moet meer huiswerk doen voordat ze groen licht krijgen voor dieper onderzoek.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.