Crypto nieuws

Visa en Consensys werken samen aan een CBDC Sandbox

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Visa verdiept zijn betrokkenheid bij de digitale valuta ruimte. Het is een nieuw partnerschap aangegaan. Gericht op de digitale valuta van centrale banken.

Samenwerking

Visa en blockchain technologie leider Consensys slaan de handen ineen. Ze bouwen oplossingen voor financiële instellingen.

De samenwerking heeft een duidelijk doel voor hun gebruikers. Een aan CBCD gekoppelde Visa kaart of digitale portemonnee moet overal ter wereld worden geaccepteerd. 

CBDC Sandbox

De Payment Module is ontwikkelt als een on-ramp voor CBDC. Banken kunnen de module integreren met hun bestaande infrastructuur. Dat verklaart Catherine Gu van Visa:

“Als CBDC succesvol is heeft het veel mogelijkheden. Het breidt de toegang tot financiële diensten uit. Het maakt overheidsuitgaven efficiënt, doelgericht en veilig. Dat is een aantrekkelijke propositie voor beleidsmakers.”

Voorjaar 2022

De lancering van de CBDC Sandbox wordt in het voorjaar verwacht. Vanaf dat moment kunnen centrale banken experimenteren met test- en prototypen.

De samenwerking  gebruikt een dubbellaags distributie mechanisme. Banken moeten hun munteenheden eerst ontwerpen en slaan. Dat kan met het Quorum protocol van Consensys.

Daarna gebruiken ze de infrastructuur van Visa. Om de munteenheid te distribueren via financiële tussenpersonen. Zoals commerciële banken.

Visa neemt crypto serieus

In december 2021 heeft Visa een wereldwijde crypto adviesdienst gelanceerd. De dienst helpt financiële instellingen bij hun expansie in de sector. 

Met deze CBDC venture wil Visa snel integreren binnen de economie. Het plan is in eerste instantie afkomstig van concurrent Mastercard. 

Mastercard

In september van 2020 lanceert Mastercard zijn eigen platform. Daarmee kunnen centrale banken hun CBDC testen. Ook Mastercard heeft in 2021 samengewerkt met Consensys.

Dit voor het bouwen van Consensys Rollups. Ze maken schaalbaarheid mogelijk voor Ethereum en privé blockchains. Consensys heeft de stap in de CBDC sector al eerder gezet.

Ook helpt het landen met de ontwikkeling van hun digitale valuta. Zoals Australië, Frankrijk, Hongkong en Thailand. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.