Crypto nieuws

Visa rapporteert stijging van crypto betalingen met +2,5 miljard

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De kwartaalcijfers van Visa zijn bekend. Dit zijn de eerste resultaten nadat het zijn crypto aanbod heeft opgevoerd. De razendsnelle stijging omvat volumes van 2.5 miljard dollar. 

Razendsnelle groei

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er voor 2,5 miljard dollar aan betalingen verricht. Daarbij laat de financiële dienstverlener weten dat het om crypto gekoppelde kaarten gaat.

Het resultaat betreft 70% van het totale crypto volume van het afgelopen fiscale jaar. Visa introduceert eind 2021 een crypto advies dienstverlening. 

Stijgende vraag naar cryptocurrencies

De dienstverlening is geïntroduceerd door de stijgende vraag naar cryptocurrencies. Volgens Cuy Sheffield van Visa is het belangrijk om klanten te ondersteunen. 

Ook speelt het een belangrijke rol bij het opheffen van de kloof tussen banken en het crypto ecosysteem. CFO van Visa Vasant Prabhu laat weten: 

“Voor ons is dit een belangrijk signaal. Consumenten zien het nut in van een kaart die gekoppeld is aan een crypto platform account. Het is waardevol om toegang te hebben tot die liquiditeit. Om aankopen te financieren en uitgaven te beheren. Dit moeten klanten direct feilloos kunnen doen.”

Visa en ConsenSys

Visa heeft investeringen en partnerschappen over crypto platformen. Dit als onderdeel van zijn cryptocurrency adoptie strategie. Volgens Sheffield volgt Visa de NFT sfeer op de voet. 

Ook gaat Visa een partnerschap aan met blockchain technologie bedrijf ConsenSys. Daarmee wil het een nieuwe infrastructuur en diensten rond CBDC netwerken ontwikkelen.

65 crypto wallet partners

Het betalingsbedrijf heeft bijna 65 cryptocurrency wallet partners. Het bevat namen zoals Coinbase, Circle en BlockFi. Vasant Prabhu voegt daaraan toe:

“Mensen gebruiken hun crypto kaarten voor diverse bestedingen. Voor goederen en diensten, restaurants en reizen. Het wordt steeds meer een rekening voor algemeen gebruik.”

Concurrentie

Volgens de CFO is het opmerkelijk dat Visa een groeiend volume ziet. De markt is immers behoorlijk volatiel. Concurrent Mastercard heeft in oktober 2021 al een samenwerking aangekondigd.

Samen met Bakkt wil het crypto betalingen integreren. Volgens het rapport willen Mastercard en Gemini een crypto beloningskaart lanceren.

Concurrent American Express is minder enthousiast over het lanceren van een crypto gekoppelde betaalkaart. Dat maakt CFO Jeff Campbell duidelijk tijdens de earnings call.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.