Crypto nieuws

Visa rapporteert stijging van crypto betalingen met +2,5 miljard

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De kwartaalcijfers van Visa zijn bekend. Dit zijn de eerste resultaten nadat het zijn crypto aanbod heeft opgevoerd. De razendsnelle stijging omvat volumes van 2.5 miljard dollar. 

Razendsnelle groei

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er voor 2,5 miljard dollar aan betalingen verricht. Daarbij laat de financiële dienstverlener weten dat het om crypto gekoppelde kaarten gaat.

Het resultaat betreft 70% van het totale crypto volume van het afgelopen fiscale jaar. Visa introduceert eind 2021 een crypto advies dienstverlening. 

Stijgende vraag naar cryptocurrencies

De dienstverlening is geïntroduceerd door de stijgende vraag naar cryptocurrencies. Volgens Cuy Sheffield van Visa is het belangrijk om klanten te ondersteunen. 

Ook speelt het een belangrijke rol bij het opheffen van de kloof tussen banken en het crypto ecosysteem. CFO van Visa Vasant Prabhu laat weten: 

“Voor ons is dit een belangrijk signaal. Consumenten zien het nut in van een kaart die gekoppeld is aan een crypto platform account. Het is waardevol om toegang te hebben tot die liquiditeit. Om aankopen te financieren en uitgaven te beheren. Dit moeten klanten direct feilloos kunnen doen.”

Visa en ConsenSys

Visa heeft investeringen en partnerschappen over crypto platformen. Dit als onderdeel van zijn cryptocurrency adoptie strategie. Volgens Sheffield volgt Visa de NFT sfeer op de voet. 

Ook gaat Visa een partnerschap aan met blockchain technologie bedrijf ConsenSys. Daarmee wil het een nieuwe infrastructuur en diensten rond CBDC netwerken ontwikkelen.

65 crypto wallet partners

Het betalingsbedrijf heeft bijna 65 cryptocurrency wallet partners. Het bevat namen zoals Coinbase, Circle en BlockFi. Vasant Prabhu voegt daaraan toe:

“Mensen gebruiken hun crypto kaarten voor diverse bestedingen. Voor goederen en diensten, restaurants en reizen. Het wordt steeds meer een rekening voor algemeen gebruik.”

Concurrentie

Volgens de CFO is het opmerkelijk dat Visa een groeiend volume ziet. De markt is immers behoorlijk volatiel. Concurrent Mastercard heeft in oktober 2021 al een samenwerking aangekondigd.

Samen met Bakkt wil het crypto betalingen integreren. Volgens het rapport willen Mastercard en Gemini een crypto beloningskaart lanceren.

Concurrent American Express is minder enthousiast over het lanceren van een crypto gekoppelde betaalkaart. Dat maakt CFO Jeff Campbell duidelijk tijdens de earnings call.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.