Crypto nieuws

  Visa rapporteert stijging van crypto betalingen met +2,5 miljard

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De kwartaalcijfers van Visa zijn bekend. Dit zijn de eerste resultaten nadat het zijn crypto aanbod heeft opgevoerd. De razendsnelle stijging omvat volumes van 2.5 miljard dollar. 

  Razendsnelle groei

  In het eerste kwartaal van 2022 zijn er voor 2,5 miljard dollar aan betalingen verricht. Daarbij laat de financiële dienstverlener weten dat het om crypto gekoppelde kaarten gaat.

  Het resultaat betreft 70% van het totale crypto volume van het afgelopen fiscale jaar. Visa introduceert eind 2021 een crypto advies dienstverlening. 

  Stijgende vraag naar cryptocurrencies

  De dienstverlening is geïntroduceerd door de stijgende vraag naar cryptocurrencies. Volgens Cuy Sheffield van Visa is het belangrijk om klanten te ondersteunen. 

  Ook speelt het een belangrijke rol bij het opheffen van de kloof tussen banken en het crypto ecosysteem. CFO van Visa Vasant Prabhu laat weten: 

  “Voor ons is dit een belangrijk signaal. Consumenten zien het nut in van een kaart die gekoppeld is aan een crypto platform account. Het is waardevol om toegang te hebben tot die liquiditeit. Om aankopen te financieren en uitgaven te beheren. Dit moeten klanten direct feilloos kunnen doen.”

  Visa en ConsenSys

  Visa heeft investeringen en partnerschappen over crypto platformen. Dit als onderdeel van zijn cryptocurrency adoptie strategie. Volgens Sheffield volgt Visa de NFT sfeer op de voet. 

  Ook gaat Visa een partnerschap aan met blockchain technologie bedrijf ConsenSys. Daarmee wil het een nieuwe infrastructuur en diensten rond CBDC netwerken ontwikkelen.

  65 crypto wallet partners

  Het betalingsbedrijf heeft bijna 65 cryptocurrency wallet partners. Het bevat namen zoals Coinbase, Circle en BlockFi. Vasant Prabhu voegt daaraan toe:

  “Mensen gebruiken hun crypto kaarten voor diverse bestedingen. Voor goederen en diensten, restaurants en reizen. Het wordt steeds meer een rekening voor algemeen gebruik.”

  Concurrentie

  Volgens de CFO is het opmerkelijk dat Visa een groeiend volume ziet. De markt is immers behoorlijk volatiel. Concurrent Mastercard heeft in oktober 2021 al een samenwerking aangekondigd.

  Samen met Bakkt wil het crypto betalingen integreren. Volgens het rapport willen Mastercard en Gemini een crypto beloningskaart lanceren.

  Concurrent American Express is minder enthousiast over het lanceren van een crypto gekoppelde betaalkaart. Dat maakt CFO Jeff Campbell duidelijk tijdens de earnings call.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.