Crypto nieuws

Visa toont interesse in cryptocurrency en NFT

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Visa toont interesse in cryptocurrency en de NFT ruimte. De wereldleider in digitale betalingen gelooft dat dit een zegen kan zijn voor het Midden en Kleinbedrijf. 

Positie versterken

Het cryptocurrency systeem kan rekenen op de steun van Visa. Ondanks de aanhoudende chaos op het gebied van regelgeving.

Visa heeft recent een team gevormd voor crypto adviezen. De wereldleider wil financiële instellingen helpen bij de ontwikkeling van crypto activiteiten. 

De vraag naar cryptocurrency producten blijft groeien. Daartoe hebben Visa en zijn leidinggevenden hun positie in het crypto ecosysteem versterkt.

Een geweldig activum

De directeur van de crypto afdeling binnen Visa heeft onlangs een interview gegeven. Aan New Delhi TV vertelde Cuy Sheffield zijn pro cryptocurrency verhaal.

Hij beschrijft crypto als een geweldig activum. Sheffield zegt dat het zich op een fascinerende manier beweegt op het kruispunt van commercie en cultuur. Hij laat weten:

“Crypto wallets werden eerst als opslag gebruikt. Nu gebruiken mensen ze voor andere dingen. Zoals het ontdekken van nieuwe muziek of kunst. Een wallet kan een super app worden.”

Nieuwe statistieken

Digitale valuta trekt nu meer financiële bedrijven aan dan voorheen. Dat wijzen de nieuwe wereldwijde statistieken uit. 

Bijna 40% van de crypto bezitters verandert van primaire bank naar banken die cryptocurrency producten aanbieden.

NFT als krachtige versneller

NFT’s hebben de cryptocurrency sector in 2021 veroverd. De groeiende belangstelling heeft geleid tot recordbrekende handelsvolumes. Tot ruim miljoen op een dagelijkse basis. 

Ook Visa is geïnteresseerd om hierin mee te delen. Sheffield zegt dat Visa de NFT sfeer op de voet volgt. Het is trend die zich snel ontwikkelt en hard groeit. Steeds meer gebruikers sluiten zich aan.

Sheffield zegt dat NFT’s een krachtige versneller kunnen worden voor de creatieve economie. Ze verlagen de drempel voor individuele creatieve.

Op deze manier kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien via digitale handel. Hij voegt toe:

“Het kan kleine en middelgrote ondernemingen op nieuwe manieren voeden. Dankzij e-commerce kan het MKB wereldwijd klanten bereiken. Met NFT’s kunnen zij publieke blockchains gebruiken. Voor het produceren van digitale goederen die direct aan een crypto wallet worden geleverd.”

Forse stijging

Cuy Sheffield voorspelt dat crypto adressen mogelijk net zo vitaal worden als postadressen. Visa heeft voor 150.000 dollar aan NFT’s verworven.

Het zal een grote rol gaan spelen in de detailhandel, de sociale media en de entertainment sfeer. Volgens de wereldleider is het aantal crypto partnerschappen onlangs fors gestegen.

“Visa wil zijn cryptocurrency adviesdiensten wereldwijd aanbieden aan klanten. Op dit moment bieden we diensten aan in markten waar de regelgeving deze transacties toestaat.”

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.