Crypto nieuws

  Visa toont interesse in cryptocurrency en NFT

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Visa toont interesse in cryptocurrency en de NFT ruimte. De wereldleider in digitale betalingen gelooft dat dit een zegen kan zijn voor het Midden en Kleinbedrijf. 

  Positie versterken

  Het cryptocurrency systeem kan rekenen op de steun van Visa. Ondanks de aanhoudende chaos op het gebied van regelgeving.

  Visa heeft recent een team gevormd voor crypto adviezen. De wereldleider wil financiële instellingen helpen bij de ontwikkeling van crypto activiteiten. 

  De vraag naar cryptocurrency producten blijft groeien. Daartoe hebben Visa en zijn leidinggevenden hun positie in het crypto ecosysteem versterkt.

  Een geweldig activum

  De directeur van de crypto afdeling binnen Visa heeft onlangs een interview gegeven. Aan New Delhi TV vertelde Cuy Sheffield zijn pro cryptocurrency verhaal.

  Hij beschrijft crypto als een geweldig activum. Sheffield zegt dat het zich op een fascinerende manier beweegt op het kruispunt van commercie en cultuur. Hij laat weten:

  “Crypto wallets werden eerst als opslag gebruikt. Nu gebruiken mensen ze voor andere dingen. Zoals het ontdekken van nieuwe muziek of kunst. Een wallet kan een super app worden.”

  Nieuwe statistieken

  Digitale valuta trekt nu meer financiële bedrijven aan dan voorheen. Dat wijzen de nieuwe wereldwijde statistieken uit. 

  Bijna 40% van de crypto bezitters verandert van primaire bank naar banken die cryptocurrency producten aanbieden.

  NFT als krachtige versneller

  NFT’s hebben de cryptocurrency sector in 2021 veroverd. De groeiende belangstelling heeft geleid tot recordbrekende handelsvolumes. Tot ruim miljoen op een dagelijkse basis. 

  Ook Visa is geïnteresseerd om hierin mee te delen. Sheffield zegt dat Visa de NFT sfeer op de voet volgt. Het is trend die zich snel ontwikkelt en hard groeit. Steeds meer gebruikers sluiten zich aan.

  Sheffield zegt dat NFT’s een krachtige versneller kunnen worden voor de creatieve economie. Ze verlagen de drempel voor individuele creatieve.

  Op deze manier kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien via digitale handel. Hij voegt toe:

  “Het kan kleine en middelgrote ondernemingen op nieuwe manieren voeden. Dankzij e-commerce kan het MKB wereldwijd klanten bereiken. Met NFT’s kunnen zij publieke blockchains gebruiken. Voor het produceren van digitale goederen die direct aan een crypto wallet worden geleverd.”

  Forse stijging

  Cuy Sheffield voorspelt dat crypto adressen mogelijk net zo vitaal worden als postadressen. Visa heeft voor 150.000 dollar aan NFT’s verworven.

  Het zal een grote rol gaan spelen in de detailhandel, de sociale media en de entertainment sfeer. Volgens de wereldleider is het aantal crypto partnerschappen onlangs fors gestegen.

  “Visa wil zijn cryptocurrency adviesdiensten wereldwijd aanbieden aan klanten. Op dit moment bieden we diensten aan in markten waar de regelgeving deze transacties toestaat.”

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Crypto gebruikers maken zich zorgen over FTX schikking waarden ver onder marktprijs

  Redactie

  mrt. 3, 2024

  Leestijd: 2 min

  FTX heeft een claim venster geopend waar gebruikers hun verliezen kunnen melden. De prijzen die FTX hanteert voor de crypto valuta liggen ver onder de huidige marktwaarden.