Crypto nieuws

Vliegen met Bitcoin? Europa heeft een primeur dankzij Vueling en BitPay

Cheval de Vie

2022-06-18

Leestijd: 2 minuten

*

De vliegwereld in Europa kan zich opmaken voor een primeur. Vliegmaatschappij Vueling gaat een samenwerking aan met BitPay. Vliegen met Bitcoin is binnenkort mogelijk.

Vliegen met Bitcoin

Vanaf 2023 kunnen mensen die een vliegticket boeken betalen met de koningsmunt. Dat heeft Vueling recent bekendgemaakt. De Spaanse maatschappij heeft daarmee een primeur

Hoogvliegers BitPay en Vueling

BitPay maakt het betalen van een vliegticket met Bitcoin mogelijk voor de budgetmaatschappij. Het is één van s’werelds grootste crypto betalingsproviders.

Ook UATP maakt deze primeur in Europa mogelijk. Universal Air Travel Plan Incorporated is gespecialiseerd in betalingsverkeer binnen de wereld van de luchtvaart en toerisme. 

Marktpositie versterken

In een persbericht laat Jesus Monzo weten verheugd te zijn. De CEO van de Spaanse maatschappij zegt dat de marktpositie van Vueling hiermee wederom sterker wordt.

“Met deze samenwerking kunnen we onze marktpositie als vliegmaatschappij nog sterker maken. We hebben een goede partner aan BitPay. Nu kunnen we onze reizigers de mogelijkheid bieden om hun vliegtickets via de website te betalen met Bitcoin.”

Nieuw in Europa maar niet wereldwijd

Je vliegticket met Bitcoin betalen is nieuw voor Europa. Toch zijn er al meerdere vliegmaatschappijen die deze mogelijkheid hebben aangekondigd. Zoals Emirates. 

De verwachting is dat er binnen Europa steeds meer maatschappijen zullen zijn die het voorbeeld van Vueling volgen. Betalen met crypto is een pré in deze digitale wereld. 

Luisteren naar de wensen van de reiziger

De samenwerking met BitPay en UATP komt niet uit de lucht vallen. Onder de klanten van Vueling is de wens om te kunnen betalen in crypto groot. Daar is naar geluisterd. 

De vliegmaatschappij laat weten het niet meer dan normaal te vinden om deze betalingsvorm te kunnen bieden aan de klanten. Zeker in deze digitale wereld.

Dat zij hiermee een primeur te pakken hebben binnen de Europese vliegwereld is mooi meegenomen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.