Crypto nieuws

Vliegen met Bitcoin? Europa heeft een primeur dankzij Vueling en BitPay

Cheval de Vie

2022-06-18

Leestijd: 2 minuten

*

De vliegwereld in Europa kan zich opmaken voor een primeur. Vliegmaatschappij Vueling gaat een samenwerking aan met BitPay. Vliegen met Bitcoin is binnenkort mogelijk.

Vliegen met Bitcoin

Vanaf 2023 kunnen mensen die een vliegticket boeken betalen met de koningsmunt. Dat heeft Vueling recent bekendgemaakt. De Spaanse maatschappij heeft daarmee een primeur

Hoogvliegers BitPay en Vueling

BitPay maakt het betalen van een vliegticket met Bitcoin mogelijk voor de budgetmaatschappij. Het is één van s’werelds grootste crypto betalingsproviders.

Ook UATP maakt deze primeur in Europa mogelijk. Universal Air Travel Plan Incorporated is gespecialiseerd in betalingsverkeer binnen de wereld van de luchtvaart en toerisme. 

Marktpositie versterken

In een persbericht laat Jesus Monzo weten verheugd te zijn. De CEO van de Spaanse maatschappij zegt dat de marktpositie van Vueling hiermee wederom sterker wordt.

“Met deze samenwerking kunnen we onze marktpositie als vliegmaatschappij nog sterker maken. We hebben een goede partner aan BitPay. Nu kunnen we onze reizigers de mogelijkheid bieden om hun vliegtickets via de website te betalen met Bitcoin.”

Nieuw in Europa maar niet wereldwijd

Je vliegticket met Bitcoin betalen is nieuw voor Europa. Toch zijn er al meerdere vliegmaatschappijen die deze mogelijkheid hebben aangekondigd. Zoals Emirates. 

De verwachting is dat er binnen Europa steeds meer maatschappijen zullen zijn die het voorbeeld van Vueling volgen. Betalen met crypto is een pré in deze digitale wereld. 

Luisteren naar de wensen van de reiziger

De samenwerking met BitPay en UATP komt niet uit de lucht vallen. Onder de klanten van Vueling is de wens om te kunnen betalen in crypto groot. Daar is naar geluisterd. 

De vliegmaatschappij laat weten het niet meer dan normaal te vinden om deze betalingsvorm te kunnen bieden aan de klanten. Zeker in deze digitale wereld.

Dat zij hiermee een primeur te pakken hebben binnen de Europese vliegwereld is mooi meegenomen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.