Crypto nieuws

  Vliegen met Bitcoin? Europa heeft een primeur dankzij Vueling en BitPay

  Cheval de Vie

  2022-06-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De vliegwereld in Europa kan zich opmaken voor een primeur. Vliegmaatschappij Vueling gaat een samenwerking aan met BitPay. Vliegen met Bitcoin is binnenkort mogelijk.

  Vliegen met Bitcoin

  Vanaf 2023 kunnen mensen die een vliegticket boeken betalen met de koningsmunt. Dat heeft Vueling recent bekendgemaakt. De Spaanse maatschappij heeft daarmee een primeur

  Hoogvliegers BitPay en Vueling

  BitPay maakt het betalen van een vliegticket met Bitcoin mogelijk voor de budgetmaatschappij. Het is één van s’werelds grootste crypto betalingsproviders.

  Ook UATP maakt deze primeur in Europa mogelijk. Universal Air Travel Plan Incorporated is gespecialiseerd in betalingsverkeer binnen de wereld van de luchtvaart en toerisme. 

  Marktpositie versterken

  In een persbericht laat Jesus Monzo weten verheugd te zijn. De CEO van de Spaanse maatschappij zegt dat de marktpositie van Vueling hiermee wederom sterker wordt.

  “Met deze samenwerking kunnen we onze marktpositie als vliegmaatschappij nog sterker maken. We hebben een goede partner aan BitPay. Nu kunnen we onze reizigers de mogelijkheid bieden om hun vliegtickets via de website te betalen met Bitcoin.”

  Nieuw in Europa maar niet wereldwijd

  Je vliegticket met Bitcoin betalen is nieuw voor Europa. Toch zijn er al meerdere vliegmaatschappijen die deze mogelijkheid hebben aangekondigd. Zoals Emirates. 

  De verwachting is dat er binnen Europa steeds meer maatschappijen zullen zijn die het voorbeeld van Vueling volgen. Betalen met crypto is een pré in deze digitale wereld. 

  Luisteren naar de wensen van de reiziger

  De samenwerking met BitPay en UATP komt niet uit de lucht vallen. Onder de klanten van Vueling is de wens om te kunnen betalen in crypto groot. Daar is naar geluisterd. 

  De vliegmaatschappij laat weten het niet meer dan normaal te vinden om deze betalingsvorm te kunnen bieden aan de klanten. Zeker in deze digitale wereld.

  Dat zij hiermee een primeur te pakken hebben binnen de Europese vliegwereld is mooi meegenomen. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.