Crypto nieuws

    Vliegen met Bitcoin? Europa heeft een primeur dankzij Vueling en BitPay

    Cheval de Vie

    2022-06-18

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De vliegwereld in Europa kan zich opmaken voor een primeur. Vliegmaatschappij Vueling gaat een samenwerking aan met BitPay. Vliegen met Bitcoin is binnenkort mogelijk.

    Vliegen met Bitcoin

    Vanaf 2023 kunnen mensen die een vliegticket boeken betalen met de koningsmunt. Dat heeft Vueling recent bekendgemaakt. De Spaanse maatschappij heeft daarmee een primeur

    Hoogvliegers BitPay en Vueling

    BitPay maakt het betalen van een vliegticket met Bitcoin mogelijk voor de budgetmaatschappij. Het is één van s’werelds grootste crypto betalingsproviders.

    Ook UATP maakt deze primeur in Europa mogelijk. Universal Air Travel Plan Incorporated is gespecialiseerd in betalingsverkeer binnen de wereld van de luchtvaart en toerisme. 

    Marktpositie versterken

    In een persbericht laat Jesus Monzo weten verheugd te zijn. De CEO van de Spaanse maatschappij zegt dat de marktpositie van Vueling hiermee wederom sterker wordt.

    “Met deze samenwerking kunnen we onze marktpositie als vliegmaatschappij nog sterker maken. We hebben een goede partner aan BitPay. Nu kunnen we onze reizigers de mogelijkheid bieden om hun vliegtickets via de website te betalen met Bitcoin.”

    Nieuw in Europa maar niet wereldwijd

    Je vliegticket met Bitcoin betalen is nieuw voor Europa. Toch zijn er al meerdere vliegmaatschappijen die deze mogelijkheid hebben aangekondigd. Zoals Emirates. 

    De verwachting is dat er binnen Europa steeds meer maatschappijen zullen zijn die het voorbeeld van Vueling volgen. Betalen met crypto is een pré in deze digitale wereld. 

    Luisteren naar de wensen van de reiziger

    De samenwerking met BitPay en UATP komt niet uit de lucht vallen. Onder de klanten van Vueling is de wens om te kunnen betalen in crypto groot. Daar is naar geluisterd. 

    De vliegmaatschappij laat weten het niet meer dan normaal te vinden om deze betalingsvorm te kunnen bieden aan de klanten. Zeker in deze digitale wereld.

    Dat zij hiermee een primeur te pakken hebben binnen de Europese vliegwereld is mooi meegenomen. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.