Crypto nieuws

Santiment: Bitcoin ETF activiteit blijft robuust tot aan de halvering

Redactie

2024-04-08

Leestijd: 2 minuten

*

Het lijkt er sterk op dat de levendige activiteit rondom Bitcoin ETF's zal aanhouden. Volgens analysebedrijf Santiment zeker tot aan de aankomende halvering.

Volume niet afgenomen sinds recordhoogte

Volgens on-chain analysebedrijf Santiment blijft de stroom in spot BitcoinETF's hoog tot de Bitcoin halvering later deze maand. Santiment zegt dat het volume van niet is afgenomen.

De stroom is hoog gebleven sinds de activa een recordhoogte bereikten half maart. Santiment deelde op 8 april het volgende bericht op social media platform X:

"De handelsactiviteit is nog steeds opmerkelijk hoger dan het keerpunt dat eind februari begon na een toestroom van individuele handel."

Dagelijks volume van $3,19 miljard

Santiment veronderstelt dat het hoogstwaarschijnlijk is dat de intense ETF activiteit zal voortduren tot de Bitcoin halvering over ongeveer 2 weken op of rondom 20 april.

De Bitcoin halvering vindt elke 4 jaar plaats. Volgens Santiment werd er een dagelijks volume van $3,19 miljard genoteerd onder de top 7 ETF's. Het bedrijf laat weten:

"Het wordt wel interessant om te zien of er een daling in ETF volume en on-chain volume zal plaatsvinden direct na de halvering."

Accumulatie ETF kan schommelingen verminderen

Lucas Kiely van Yield App suggereerde onlangs dat de accumulatie van Bitcoin via ETF's de kans op grote schommelingen na de halvering kan verminderen.

In maart stegen de ETF volumes naar $111 miljard. Dat is bijna een verdrievoudiging van het volume van de voorgaande maand. Dit wijst op aanhoudende interesse in de producten.

Bitcoin ETF instromen namen toe aan het einde van vorige week. Er waren 2 dagen van meer dan $200 miljoen in netto instroom op 4 en 5 april.

Dit volgde op een paar rustige dagen eerder in de week met een uitstroom van $85,7 miljoen op 1 april. Dit leek op een omkering na een paar sterke dagen eind maart.

Grayscale blijft verliezen

Grayscale blijft de algemene cijfers naar beneden trekken met consistente uitstromen elke handelsdag. Dat gebeurt sinds het medio januari is omgezet naar een spot ETF.

Vorige week verloor het GBTC fonds van Grayscale $738 miljoen. Daardoor komt het totale aantal BTC uitstroom uit het product op 294.313 BTC.

Industrie executives blijven optimistisch

Toch blijven industrie executives optimistisch. Brad Garlinghouse van Ripple voorspelt dat de marktwaarde van crypto dit jaar verdubbelt. Gedreven door ETF en de Bitcoin halvering.

Brad Garlinghouse laat weten: "Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat de macro trends, de grote lijnen zoals de ETF's, voor het eerst echt institutioneel geld aandrijven."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.